2-9-2015 DIO Groningen buigt pas na rust voor 3e klasser ONR.

ONR – DIO Groningen 5-2

 

Dio trad vandaag in Roden aan tegen 3e klasser ONR. ONR boekte voor de beker reeds twee overwinningen, namelijk tegen de 5e klassers Oosterparkers en Mussel. De uitslagen waren niet superhoog, dus DIO stond zonder angst aan de aftrap.

 

DIO begon compact aan de wedstrijd en kwam de eerste 20 minuten ongeschonden door. ONR had moeite met de scherpte voor de goal en speelde in een vrij traag tempo. Na de eerste 20 minuten kreeg DIO zowaar ook enkele kansen. Dit gebeurde via vrije trappen van Jeroen van der Schuur en Jan Willem Bijlsma, maar de ONR-keeper pakte deze goed. Uit een corner was Hans Nooitgedagt vlakbij de openingstreffer maar hij kreeg de bal verkeerd op zijn hoofd. Daarna kwam Jan Willem Bijlsma goed door bij een ingooi, maar ook zijn inzet werd goed gepakt door de keeper. ONR had natuurlijk het meeste balbezit op de helft van DIO, maar de oranjehemden misten scherpte in de afronding. DIO kreeg vlak voor rust een strafschop, de keeper zat er dichtbij maar aanvoerder Bijlsma miste niet (0-1). Een complete verrassing natuurlijk, want de goed leidende scheidsrechter Jongeling floot niet veel daarna af voor de rust.

 

Na rust werden de ruimtes groter, mede door wat veranderingen, maar DIO bleef er als team voor vechten. Het kwaliteitsverschil kwam dan ook duidelijk naar voren in de tweede helft. ONR vond gemakkelijker de vrije man en liep uit naar 4-1. Dio bleef het proberen hetgeen de ploeg sierde. Tom Robben schoot na een knappe actie fraai op goal;  de keeper redde prima. Niet veel daarna gaf diezelfde Robben een knap wippertje in de diepte op Bijlsma, die vervolgens geen moment twijfelde en mooi raak schoot. (4-2). DIO kreeg nog een grote kans op 4-3 maar Arvid van den Bos kwam net 5 tenen te kort op een voorzet van Edwin Cramers. ONR voetbalde de wedstrijd rustig en ietwat gemakzuchtig uit en maakte nog de 5-2, hetgeen natuurlijk een terechte einduitslag was gezien het niveauverschil. DIO weerde zich dapper zeker de eerste helft, maar daarna nam ONR het heft in handen wat ze ook aan hun stand verplicht waren.

 

Weer een wedstrijd waar op gebouwd kan worden met elkaar, zodat de mannen van coach Johannes Noorda klaar zijn voor de eerste competitiewedstrijd, uit tegen TEO.

 

 

Geef een antwoord