9-2-2016 Persbericht van huis van de sport

Bij voetbalvereniging DIO Groningen zijn onlangs twee participatiebanen gerealiseerd in samenwerking met Huis voor de Sport Groningen. Richard Oudman en Marion Bode werken namelijk in een arbeidsintegratieproject voor mensen die nauwelijks kans op werk hebben omdat de afstand tot de arbeidsmarkt (nog) te groot is.

Richard (49) had vroeger een eigen rijschool maar raakte overspannen en zit al sinds 2013 thuis. Via een kennis werd hij gewezen op de participatiebaan bij DIO. “Ik heb een technische achtergrond en daarom doe ik nu allerlei klusjes bij DIO zoals het opknappen van de banken rondom de velden en het repareren van kleedkamerdeuren.” Verder doet Richard ook schoonmaakwerkzaamheden. Marion (31) is actief als barmedewerkster en assisteert bij trainingen. “Ik heb drie kinderen en was eigenlijk full-time moeder. Mijn zoontje voetbalt bij DIO en toen ik een poster zag hangen over de participatiebaan bij DIO leek me dat hartstikke leuk.”
Richard vindt de vereniging een uitstekende plek om weer maatschappelijk actief te worden. “Toen ik thuis zat werd mijn kring wel erg klein. Nu ben ik weer onder de mensen en ik vind het leuk om samen te werken. Ze laten mij mijn eigen gang gaan en ik krijg veel vertrouwen.”

Marion geeft aan dat het ook heel leerzaam is. Je leert met klanten en geld omgaan. In het begin moest ik daarnaast ook echt leren plannen, omdat ik oppas moest regelen voor mijn gezin. Ik vind het erg leuk dat mijn kinderen trots op mij zijn dat ik aan het werk ga. Ik krijg van verschillende kanten veel waardering en voel me niet meer nutteloos.”
Marjo Nieman, bestuurslid van DIO en begeleidster van Richard en Marion, is erg blij met deze krachten. “Iedere week komen we twee keer bij elkaar om de werkzaamheden door te nemen, onder het genot van een kop koffie. Voor DIO is het fijn dat Richard technische klusjes kan doen die normaal blijven liggen. En met Marion hebben we op zaterdag het tekort aan barvrijwilligers opgelost.”

Geef een antwoord