30-10-2016 Wedstrijdverslag DIO D1 – Lewenborg D3

Zaterdag 29 oktober 09.00 uur –  scheidrechter Jos en assistent Edwin
Verslaggever: Marijke

Lewenborg staat in het klassement 1 plek voor ons; plek 4.  Zaak om vandaag van stoel te wisselen!

Het team moet het stellen zonder Paul en Fabio, die doen mee met het tweede team.  De rest van het team is aanwezig, op Ian na.  Iedereen is weer super gemotiveerd. Het is fraai en droog herfstweer, er is genoeg support, er zijn maar liefst drie coaches aan de kant. Wat kan er misgaan?

Eerste spelers op wissel: Noah, Lars, Samir en Regomar

Eerste helft
Na het bespreken van de tactiek volgt de aftrap van Coen en binnen 1 minuut is het eerste doelpunt gescoord door spits Kevin. Dat gaat lekker.  Goed samenspel; vooruit lopen, drang naar voren en een tweede doelpoging van Kevin. Deze wordt gestopt door de keeper. Delano doet aan de zijkant rechts zijn werk goed. Nog een mooie poging van Kevin eindigt op de lat. Dan loopt Wisal zich vrij  en wordt goed aangespeeld: goal! Snel daarna nog een kans voor Kevin. De keeper tikt de bal echter over de lat. Even later scoort Harmen. Het is inmiddels doelpunt nummer 3.Er wordt gewisseld: Noah komt voor Coen en Regomar voor Adjani. Beide wissels hadden zich professioneel warmgelopen aan de zijlijn.Weer wordt Kevin is staat gesteld te scoren, nu door een assist van Neill. Doelpunt valt: 4 – 0, maar tegelijkertijd botsen Kevin en keeper hard op elkaar. De knie van Kevin raakt het hoofd van de keeper. Kevin valt en zwikt daarbij door zijn linkerenkel. Aan beide kanten is het leed niet gelijk geleden. De wedstrijd wordt stilgelegd. De keeper van Lewenborg heeft waarschijnlijk een flinke hersenschudding opgelopen. Kevin blijft op de bank.
Bij de spelhervatting komt Samir erin.  Ceriel slalomt zich mooi naar voren maar vergeet op tijd af te spelen. Even later maakt Neill een fraai doelpunt. Het staat inmiddels 5 -0. Mooi dat zoveel van de spelers in staat zijn te scoren door goed samenspel: sterk team! Ook verdedigend wordt er weer goed gewerkt; Lewenborg heeft best een aantal snelle aanvallers maar die komen er achter niet door. Brandon heeft het de eerste helft niet druk.Regomar maakt een indrukwekkende rush naar voren maar scoort helaas niet en ook een goede doelpoging van Delano gaat net naast.Aan het eind van de eerste helft gaat de bal wat veel door het midden en lijken de vleugels vergeten te worden. Tijd voor rust. In de rust wordt Kevin naar de dokterspost gebracht. Linda rijdt hem en Puck erheen. Kevin heeft behoorlijk veel pijn. Hopelijk valt het mee!

Tweede helft
Net gestart en er lijkt weer sprake van een blessure. Wessel probeert de doeltrap van de keeper met zijn lijf te keren maar deze komt harder aan dan verwacht. Hij wordt door de bal omvergeblazen en ligt op de grond. Gelukkig staat hij weer op kan de wedstrijd verder. Vlak daarna een mooie doelpoging van Samir. Neill heeft last van zijn hak en wordt gewisseld. Dit lijkt inmiddels wel een teamkwaal! Ceriel komt erin.  De bal komt wat meer op het veld van de tegenstander. Er komen corners tegen. Coen werkt een gevaarlijk goed weg.Doelpunt nummer 6 wordt gemaakt vanuit een rebound. De keeper keert eerst het schot van Wisal, maar Wessel is alert en kan hem er vervolgens mooi intikken.
Er komt een corner voor DIO en er volgen mooie doelpogingen van Wisal en Redgomar. Noah is als verdediger goed op dreef; hij is snel en wendbaar. Ceriel scoort na goed samenspel met Samir. De teller staat op 7! Lewenborg breekt vaker uit en creëert in de tweede helft meer kansen. Heeft een aantal goede schoten op doel; werk aan de winkel voor Brandon! Er wordt 1 keer gescoord door Lewenborg; een indraaiend schot in de rechter onderhoek.  Onhoudbare bal. Ook DIO maakt nog een aantal mooie acties. Na hard werken van Ceriel en Delano is er een prima doelpoging van Redgomar. Ook Lars krijgt een kans na handig voetenwerk van Harmen. Helaas geen doelpunt. Lewenborg schiet nog een keer over het net en een keer op de lat. Brandon verliest een schoen.
Tot het laatst toe wordt er hard gewerkt door iedereen op het veld.  Bal gaat iets te vaak over het midden heen en weer, terwijl er mensen vrij staan aan de buitenkant. Ontwikkelpuntje…Prima resultaat: 7-1. Doelsaldo krijgt een boost en we stijgen in het klassement. Op naar de volgende uitdager!Update Kevin: niet gebroken, wel drukverband en krukken. Beterschap!!!

Geef een antwoord