30-09-2015 Scheidsrechter drukt stempel op DIO Groningen-Stedum.

Allereerst kijkt DIO natuurlijk in de eigen spiegel bij een nederlaag. Maar het had natuurlijk nooit zo mogen reageren op scheidsrechter Van Ittersum uit Uithuizen die vaak beslissend aanwezig was. Maar DIO hoopt ook dat de scheidsrechter in kwestie ook zelf eens in de spiegel kijkt en zich zelf de volgende wedstrijd niet belangrijker vindt dan de 22 spelers op het veld.

Dan de wedstrijd waaraan Stedum goed begon en het veldspel in de beginfase in handen had. Na ongeveer twintig minuten spelen kwamen de groenwitten beter in de wedstrijd en kregen ze de eerste mogelijkheden. Het was toch Stedum dat na 30 minuten terecht op voorsprong kwam (0-1). Daarna zakten de gasten steeds meer in, het was DIO dat een penalty verdiende maar niet kreeg wegens overduidelijk hands. De onpartijdige scheidsrechter zou na afloop verklaren dat hij de handsbal wel degelijk gezien, maar kort er voor een overtreding van DIO per ongeluk niet had bestraft en zo Stedum wilde compenseren. Daarna kreeg DIO nog wat kansjes op de 1-1, maar scoorde niet. Stedum was nog weleens gevaarlijk via de snelle spits Santing.

Na rust tapte DIO uit een ander vaatje en kwam snel op 1-1. Een goede pass van Sven Waltmans bereikte Jan Willem Bijlsma die hem klaarlegde voor Tom Robben die de bal in het kruis veegde. DIO rook bloed maar het was Stedum dat scoorde na een buitenspelsituatie. Vriend en vijand zagen dit, maar de scheidsrechter ging zijn eigen weg zoals de gehele wedstrijd: 1-2. Wat hierna gebeurde, valt niet goed te praten, de DIO-speler in kwestie kreeg terecht de rode kaart waar hij gelijk zijn excuses voor aanbood. Met 10 man vocht DIO zich terug in de wedstrijd maar had de wind niet mee. Aanvoerder Bijlsma liet zich terecht wisselen voor zijn gedrag. Stedum kwam vervolgens op 1-3 wat overigens een terecht doelpunt was. Hans Nooitgedagt werd daarna uit de wedstrijd geschopt, de scheidsrechter liet het allemaal begaan en DIO moest in de slotfase verder met negen man, omdat er al drie keer gewisseld was. DIO bleef vechten en Stedum leek leeg. DIO kreeg een goedmakertje; dit was een gemakkelijk gegeven strafschop en kwam daardoor via Robben op 2-3. Zat de 3-3 er dan nog in? Jazeker, want Stedum was op. Maar in een counter kreeg Stedum een strafschop, Hands? Ja hands, dus terecht waar DIO hem niet kreeg in de eerste helft. Wedstrijd gespeeld en op naar de volgende week, ook al werd er nog lang nagesproken over de hoofdrolspelers.

Geef een antwoord