29-04-2015 DIO E1 voert dankzij moeizame overwinning druk op koploper Lewenborg op

Afgelopen zaterdag speelde DIO een uitwedstrijd. Op het programma stond tegenstander Zevenhuizen E3. Met 1 punt achterstand op nummer één Lewenborg moest er gewonnen worden van nummer drie Zevenhuizen (5 punten minder).

Aanwezig waren Samir, Brandon, Delano, Dirk, Wessel, Ian, Collin, Manon, Albert, Wisal en Cerchio. Alleen Lars ontbrak helaas deze wedstrijd.

Vertrek vanaf Kardinge op papier; 08:00, de wedstrijd startte om 09:00. Onderweg werd Delano wagenziek, desondanks wou hij gewoon spelen, de topper! Eenmaal aangekomen bij ‘Sportpark D’Olle Streek’ in Zevenhuizen moesten ze snel omkleden. De wedstrijd begon na ene korte warming-up al snel, de spanning was voelbaar.

De wedstrijd begon rommelig; DIO kreeg de grootste kansen maar verzuimde om het af te maken. Via Brandon, Albert, Wisal, Wessel en Samir belande de bal telkens net naast of over de goal. Ook de keeper van Zevenhuizen pakte knap een paar ballen. Aan de zijde van Zevenhuizen was een kleine ‘Speedy Gonzales’ een aantal keer erg gevaarlijk voor het doel van DIO. Gelukkig pareerde keeper Ian een aantal ballen, en waren ook Brandon en Albert alert.

Na ongeveer 8 minuten spelen was het dan toch raak. Samir dribbelde knap vanaf links naar binnen en ronde beheerst af met zijn rechtervoet. Direct na de aftrap begon DIO te rommelen en belande de bal uiteindelijk bij Ian in de handen. Die wist niet zo goed wat hij met de bal aan moest, en rolde deze zo in de voeten van de tegenstander… 1-1! De wedstrijd schommelde op en neer, maar DIO kreeg weer de beste kansen. Dit leidde dan ook tot de 1-2. Opnieuw werd er bij DIO achterin geschutterd en kreeg de verdediging de bal niet goed weg; 2-2.

Na de rust begon DIO weer fel aan de wedstrijd, maar het bleef rommelig en ‘Speedy Gonzales’ kwam er een aantal keren weer goed door! Na mooie goals van Cerchio, Brandon en Wessel maar ook tegengoals van Marum bleef de wedstrijd ongekend spannend. DIO was beter, maar Zevenhuizen zag kansen om gelijk te maken. Een communicatie fout tussen Ian en Manon leidde tot een tegengoal. Net als een uittrap van keeper Ian; deze belande op hoofd van Samir en ging richting verdediger Albert die onder druk stond, hij kopte hem plots in zijn eigen doel…  Gelukkig kon een hardwerkend DIO via Brandon en een prachtige afstandspegel van Samir de score uitbreiden tot 5-7. De goed fluitende en jonge scheidsrechter blies na zo’n 25 minuten op haar fluit; de winst was binnen!

Complimenten allereerst aan het team, ze hebben knap de overwinning uit het vuur gesleept. Daarnaast ook de complimenten voor de ontzettend sportieve en goed voetballende tegenstander Zevenhuizen. Zowel spelers als leiders vingen het verlies goed op, en wensten ons succes tegen koploper Lewenborg. Hierbij dan ook een bedankje aan de tegenstander voor de leuke wedstrijd.

Volgende week wacht de kampioenskraker tegen FC Lewenborg E7. Met nog 3 wedstrijden te spelen en 1 punt achterstand op koploper Lewenborg kan dit wel eens de beslissende wedstrijd van het seizoen worden. Er moet in ieder geval gewonnen worden om nog een kans te maken. Dit belooft een spannende wedstrijd, en we hopen dus ook op veel publiek!

Hopelijk tot zaterdag, 09:45 uit bij Lewenborg!

(de foto onder; Dirk. Met dank aan Marijke)

 

Trainer/Coach Rink

Topscorerslijst:

  1.    Brandon 13  (+3)
  2.    Samir       11 (+2)
  3.    Wisal       8
  4.    Cerchio    6  (+1)
  5.    Wessel     3  (+1)
  6.    Lars          2
  7.    Albert       1
  8.    Delano     1
Dirk krijgt de bal net niet in het doel
Dirk krijgt de bal net niet in het doel

Geef een antwoord