29-03-2016 Coen & Co bezorgen E1 verdienstelijke zege

Zaterdag 19 maart ‘16

Competitiewedstrijd DIO E1 – VVK E1

Winst! Ook de tweede wedstrijd weet DIO E1 knap te winnen. De boys moesten het afgelopen weekend opnemen tegen het op papier gelijkwaardige VVK. Daar waar DIO 8-3 wist te winnen van Nieuw Roden E1, wist VVK met maar liefst 9-3 te winnen. Hieronder volgt, op sterk aandringen van enkele ouders die ik niet direct zal noemen, het wedstrijdverslag van deze wedstrijd (het is gelukt hoor, Linda & Esther).

Warming-up in de reserveshirts, met dank aan Andreas.

IMG-20160319-WA0017 - kopie

 

Wederom vroeg uit de veren! 08:45 werd er afgetrapt na een strakke warming up. Alleen Lars ontbrak deze mooie zaterdagochtend. De tegenstander was zichtbaar sterker dan die van vorige week, en wist in de openingsfase het spelletje te maken. Het vele balbezit van VVK leidde dan ook tot een kans voor VVK. Gelukkig was daar onze keepende spits Wisal ‘Costa’ die antwoord had op het harde schot van de VVK aanvaller. Wát een reflex! Het spel ging vervolgens op en neer, en DIO wist het initiatief van de tegenstander over te nemen.

Scheidsrechter Jos checkt de wedstrijdbal, maakt zich op voor de toss met de twee aanvoerders.

IMG-20160319-WA0019 - kopie

Vooral de ijzersterk spelende Coen wist met dribbels, schoten en mooi overspel de tegenstander naar achter te dringen. DIO kroop langzaam maar zeker naar voren. Een doelpunt kon niet uitblijven en het was natuurlijk Coen die dit doelpunt in mocht leiden. Na prachtig wegdraaien en een fraaie dribbel wist Coen de bal voor de goal te krijgen, en rap als die is wist de opkomende Ceriel zijn voet hard en knap tegen de bal te zetten. Doelpunt! Hard en laag vliegt het leer tegen de touwen. 1-0, een schi-te-ren-de aanval!

Alles leek in het voordeel van de boys te vallen, maar niets was minder waar… Want er sloop een zekere ‘laksheid’ in de ploeg. De tegenstanders werden gevaarlijk in deze fase en wisten de bal, in een één tegen één situatie met keeper Wisal, op de paal te krijgen. In een volgende één tegen één situatie wist Wisal opnieuw, als in de openingsfase, redding te brengen. Als antwoord was DIO slechts gevaarlijk met een afstandsschot van Ceriel. Laatstgenoemde was deze wedstrijd zó gretig, dat hij na een overtreding op de tegenstander zorgde voor een penalty in het voordeel van VVK. Keeper nog niet klaar, spelers nog niet achter de bal én geen fluitje van de scheidsrechter, toch lag de bal al in het doel. De penalty werd daarom afgekeurd! Hier kwamen de boys erg goed weg. Waarom? Omdat de penalty, die opnieuw moest, over het doel heen vloog…

De counter van DIO die hier op volgde, Fabio had weer een weergaloze dribbel in huis, werd helaas niet omgezet in een doelpunt. Hierdoor gaf DIO de tegenstander de gelegenheid gelijk te maken. Een niet oplettende defensie en een vlotte VVK aanvaller betekende een stand van 1-1. Een bittere teleurstelling. Maar wederom was daar redder Coen, met een weer-ga-loze actie! Eigenhandig dribbelde Coen een aantal tegenstanders voorbij, en vlak voor rust tekende onze ‘Maradonna’ heel beheerst voor de 2-1. Alsof die de bal aan een touwtje heeft! Wie voor hun sterke optredens in de eerste helft niet vergeten mogen worden waren Wessel, Brandon en Kevin.

De tweede helft begon sterk. Paul startte als doelman en Wisal mocht het weer in de spits proberen. Al binnen de minuut kreeg Coen een mooie kans, de bal vloog echter langs de verkeerde kant van de paal. Het was echter misschien het goede spel van Kevin en Fabio die het compliment verdiende. De snelle omschakeling van de tegenstander zorgde in de vorm van een counter voor de gelijkmaker. Het stond wederom gelijk. Zuur, maar er was natuurlijk niks aan de hand. Positieve coaching van de coach en het fanatieke aanmoedigen van de vaders en moeders die langs de kant stonden moest zorgen voor nieuwe energie en de bijbehorende kansen. En die kwamen er. En hoe! Coen, hoe kan het ook anders, was gevaarlijk met een dribbel en een mooie poging van afstand. Het was echter niet Coen maar loopwonder en opkomende back Ceriel ‘Alaba’ die zorgde voor spektakel! Ceriel stormde als ‘Usain Bolt’ over het veld en wist, na een paar strakke kapbewegingen, Coen te vinden. Koud kunstje natuurlijk voor Coen en we stonden weer op voorsprong, 3-2! En daar waar iedereen weer het gevoel kreeg dat dit ‘erop en erover’ betekende, kwam daar vrijwel uit het niets de 3-3… Het team was iets te blij met het pas gemaakte doelpunt en verdedigde niet scherp genoeg.

Fanatiek coachende Opa

IMG-20160319-WA0018

Vanaf dit punt in de wedstrijd werd Samir, onze ‘Pippo’ die ook verschrikkelijk goed kan dribbelen, pas wakker. Daar waar hij in de eerste helft vrijwel onzichtbaar was, was het beest nu los! Op aangeven van laatstgenoemde mocht Coen aanleggen voor een schot die helaas het ijzerwerk raakte. Maar de ongelooflijk gretige, vastberaden en kei-hard werkende Samir knokte zich een weg tussen drie verdedigers. Op aangeven van Ceriel draaide hij knap weg en BAM! Daar was ons vierde doelpunt.

Na dit doelpunt liepen de boys dan eindelijk uit op de tegenstander. Na een rush over de flank wist de in bloedvorm-verkende Samir het overzicht te behouden, hij zette Coen één op één met de keeper. Je raad het al: 5-3!

Ook de 6-3 liet niet lang op zich wachten, in een ware flipperkast was het de altijd sierlijke dribbelaar Fabio die aan het langste eind trok. Hij zette Kevin vrij voor de keeper, die niet twijfelde en de trekker overhaalde. Het zesde en alweer veertiende competitiedoelpunt was een feit!

Kans na kans na kans, maar géén doelpunt… Twee tegen één, drie tegen twee, twee tegen nul… allemaal situaties waren urenlang op gehamerd is op de training. Maar het kwam er niet uit! Was het laksheid? Was het ‘te makkelijk’? 4 kansen werden in 5 minuten tijd verprutst! De tegenstander, die ‘alles of niets’ speelden, hadden nog maar 1 verdediger. Dit zorgde onder andere dat Kevin en Samir vrij voor de goal kwamen maar niet wisten te scoren. Ook de corner die daarop volgde en het afstandsschot van Kevin wisten niet te zorgen voor een doelpunt. Wisal en Kevin probeerden het nog wel, maar er werd teveel getreuzeld waardoor de tegenstander alsnog in kon grijpen.

Aan de andere kant was het Paul ‘Pirlo’ die belangrijk op moest treden. Een puike redding zorgde dat de score niet spannender werd. En daar waar een laatste aanval van DIO voor de 7-3 leek te zorgen, werd het in de kluts juist 6-4. Er leek nog een klein beetje hoop te zijn voor de tegenstander, maar niets was minder waar. Want daar was het eindsignaal van scheidsrechter Jos, die wat vaker een compliment zou moeten krijgen voor zijn top-werk, bij deze!

Dit was hem dan weer, het wedstrijdverslag van DIO E1 tegen VVK E1. Het volgende duel is aankomende zaterdag 2 april. Een uitwedstrijd tegen Gorecht E3. Deze tegenstander wist maar liefst 17 (!) keer te scoren tegen (onze eerste) tegenstander Nieuw Roden E1. Dat beloofd nog wat…

Graag tot dan!

Sportieve groet,

Ook namens herstellende coach Bart,

Rink

 

Nr. Topscorers competitie Aantal
 1 Coen 4 (+3)
 2 Brandon 2
 2 Samir 2 (+1)
 2 Kevin 2 (+1)
 2 Ceriel 2 (+1)
 3 Wisal 1
 3 Fabio 1

 

Nr. Assist competitie Aantal
 1 Coen 3 (+1)
 1 Ceriel 3 (+2)
 2 Wisal 2
 2 Samir 2 (+1)
 3 Fabio 1 (+1)
 
 

 

 

Geef een antwoord