29-02-2016 Gorecht 6 moet meerdere erkennen in Dio 2

Zaterdag 20 februari 2016, Gorecht 6 – Dio 2: 0-5 ( 0-3 )

Bij het opstaan van hedenmorgen waren de ramen bevroren en het voelde fris aan. Op het voetbalveld aangekomen was de grasmat wit aangeslagen en lag het complex er nog rustig erbij. Wij moesten vanmiddag aan de bak en het was geen gemakkelijke ploeg waar we tegen moesten spelen namelijk tegen Dio Groningen 2 en zij staan derde op de ranglijst. Ook de leeftijden van de tegenstander zijn een stuk jonger dan ons eigen elftal. Zij hadden 5 spelers in de leeftijd van 20 jaar en 2 in de leeftijd van 30 en ook nog 6 in de leeftijd van veertig waarvan de oudste 48 is. Vrij jong allemaal vergeleken met onze leeftijden die gemiddeld 20 jaar hoger liggen. Iedereen was op tijd en we konden op naar de kleedkamers om te gaan kleden waar Gert ons stond op te wachten hoe de was zou ruiken. Heb je het zelf gewassen Gert of is het uitbesteed, uitbesteed natuurlijk, want het ruikt fris. Goed gedaan Gert. Ook kan je met Bob gezellig even opstoken in de kleedkamer want als Feynoordfan kan je hem wel even op de kast krijgen door te vragen hoe het met Feyenoord gaat en op welke plek ze staan. Ga je dit weekend ook kijken Bob? Ja in het kleine kamertje met een klein tv’tje die ik dan uit kwaadheid tegen de muur kapot kan gooien. Veel kijkplezier Bob.

De wedstrijd die om half drie zou beginnen is nog steeds bezig die geleid word door Siebolt Jager. Bij het kijken naar deze wedstrijd werd er te lang doorgespeeld  (9 minuten). Van horen zeggen langs de lijn om Gorecht langszij te laten komen omdat ze achterstonden. Onze wedstrijd begon dus tien minuten later onder leiding van Klaas van der Velde (scheidsrechter). Zoals te verachten was ging Dio gelijk in de aanval om de score zo snel mogelijk te openen. Na twee minuten spelen valt Dio aan, geeft de bal voor en wordt gelukkig overgekopt. Het voelde in ieder geval koud aan als je op de bank zit en naar de wedstrijd zit te kijken. Bob ging even wat lopen om warm te worden en liep even naar de bankzitters van de tegenstander en met het verzoek niet te roken op het veld en daar gaven ze gehoor aan, goed gedaan Bob. Toch weten we op het veld de ballen tegen te houden maar als Dio weer met een aanval op komt zetten staat Gert iets te ver voor zijn doel en met een schot van afstand weet de speler van Dio de bal geplaatst over Gert heen te spelen in de verste hoek, 0-1.

Toch bleven wij het ook proberen maar het was meer tegenhouden dan kansen  krijgen om te schieten op hun doel. Riando kwam wel in een positie om te schieten maar het was te ver weg en de kracht mistte. Gelijk in de tegenaanval kregen we een aantal schoten op Gert afgevuurd maar onze verdedigers weten deze te blokken en vele lichaamsdelen hielpen hieraan mee. Kort hierna weten zij te scoren maar de scheidsrechter keurt de goal af wegens aanvallen van de keeper. Nadat dit was gebeurd geeft een speler van Dio de bal weer voor en Karel wil de bal wegwerken maar de bal schiet omhoog en komt terug en Gert krijgt de bal niet klemvast en via de paal belant de bal over de achterlijn. Bij een aanval van Gorecht wordt Riando hardhandig van achter tegen de grond gewerkt waarbij de speler die het veroorzaakte zelf ook geblesseerd raakt. Vrije bal die niets oplevert en in de tegenaanval via de rechterkant geeft voor en Gert redt met zijn voet en in de rebound wordt de bal hoog in de touwen gejaagd,0-2. Toch weet Gert na de 2-0 zijn goal aardig schoon te houden want van Dio wordt er regelmatig op Gert geschoten die diverse reddingen moet verrichten. Maar kort voor de rust heeft Dio weer een aanval en een speler van Dio neemt de bal op de buitenkant voet mee en schiet hem in de verre hoek, 0-3.  Rust

De tweede helft begint en het eerste schot wordt alweer op Gert gelost. Wij bouwen weer van achteruit op en de bal wordt teruggespeeld op Gert die zijn tegenstander uitkapt (a la Cillissen  volgens Bob) en brengt de bal weer in het spel. Riando schiet ook nog een keer op doel en kort hiernaar krijgen wij een corner. Jeroen geeft hem voor en Goos schiet hem richting de hoek en op de doellijn wordt hij weggekopt en in de rebound naast. Gert krijgt weer een afstandsschot en tikt hem net over de lat heen (springveren in zijn  schoenen?). Kort hierna geeft Albert de bal af op Rik en die kan vrij inschieten maar via de paal in de handen van de keeper. Balen weer geen goal. Toch blijven we het proberen en Arjan geeft de bal af aan Jeroen die schiet, keeper redt en in de rebound mist Rik volledig met links en gaat onderuit. Hierna komt een speler van achteruit aanrennen via de linkerkant en kan zo doorlopen, trekt naar binnen en schiet hem hard achter Gert, 0-4. Acht minuten voor tijd scoren ze ook nog de 0-5 en de wedstrijd werd afgefloten door de scheidsrechter.

P.S. Volgens de grensrechter van Dio was het vlaggetjesdag bij Gorecht en toen hij vlagde werd hij volgens hem genegeerd!
Tegenstander Dio rookt graag in de kleedkamer wat niet toe is gestaan, foei!
Goos kan ook heel netjes de kleedkamer schoonmaken, stand in als Gert-Jan afwezig is.
Geef je op tijd op voor het Kallemooitoernooi op Schiermonnikoog waar we al vele jaren aanwezig zijn.
Volgende wedstrijd op 12 maart 2016 tegen Zevenhuizen 1 thuis om 15.15 uur.

Geef een antwoord