28-08-2015 DIO E1 wint ruim na knappe comeback

Zaterdag 22 augustus

Bekerwedstrijd Engelbert E1 – DIO E1

Afgelopen zaterdag was het dan éindelijk zover, de eerste wedstrijd van het seizoen! Na 2 geweldige trainingen met een hoge trainingsopkomst mocht DIO E1 in de beker aantreden tegen Engelbert E1.

Gezien de wedstrijd aanvang van 10:15, werd er om 09:15 verzameld op de parkeerplaats van Kardinge voor het hek van het sportpark. Op papier stonden de volgende namen: Ceriel, Brandon, Wessel, Samir, Coen, Paul, Lars, Fabio, Delano, Wisal en nieuwkomer Kevin. Helaas ontbrak alleen Wisal rond 09:30, toen we gingen vertrekken.

De wedstrijdmotivatie was te voelen, de Boys hadden er zin in! Met veel support, gemiddeld 1 ouder per kind, begon na het omkleden de warming-up. De 2 aanvoerders, Brandon en Ceriel, namen deze taak uiterst serieus en pakten dit heel gestructureerd op. In 2 rijtjes werden er verschillende oefeningen gedaan, het zonnetje scheen en het was 24 graden. De wedstrijd stond op het punt te beginnen!

Delano tijdens de training
Delano tijdens de training

De opstelling was bekend, zo ook de teamtaken; Op het doel begon vandaag Paul, Ceriel en Brandon vormden samen de defensie. Op het middenveld stonden Wessel, Delano en Samir. In de spits startte Coen. Op de bank: Lars, Fabio en Kevin. De 3 teamtaken;1 Samen aanvallen en samen verdedigen, 2 tenminste 10 keer op doel schieten, 3 Altijd eerst zelf (naar voren) dribbelen als je ruimte hebt.

In de openingsfase van de wedstrijd golfde het spel op en neer. Waar DIO het meeste balbezit had, was Engelbert het gevaarlijkst met een aantal grote mogelijkheden. Het was voor een aantal spelers wennen, de vakantie zat nog in de benen… Mede hierdoor werd er veel gescoord in de eerste helft. Na een mooie corner van Coen belande de bal via een been van de tegenstander in eigen doel. Aan de andere kant was het ook raak; de sterspeler van de tegenstander had maar een halve kans nodig om doelpunten te maken. En ook de aanvoerder knalde van afstand prachtig raak; het stond al snel 3-1 voor de thuisploeg. Gelukkig wisten de Boys van E1 wat terug te doen; nieuwkomer Kevin wist de goed keepende doelman prachtig te verschalken met een lobje. Ook Coen liet nog van zich spreken door het 3e doelpunt in de touwen te rammen. Vlak voor rust waren mooie dribbels en pogingen van Ceriel, die als een heuse ‘Gareth Bale’ over het veld heen denderede, Brandon, Fabio en Wessel niet genoeg om de score gelijk te trekken.

Na de rust werd de opstelling een klein beetje aangepast, Samir mocht het in de spits proberen en Coen verhuisde naar het middenveld. Een gouden zet zo bleek later. Na een paar grote kansen van Samir, Wessel en Coen kreeg eerstgenoemde het dan  toch voor elkaar. Een goede pass van Lars belande in de voeten van Samir, die vanaf de middenlijn een mooie solo inzette naar het doel van de tegenstander. Samir was niet alleen de verdedigers te slim af, maar wist ook de keeper te omzeilen om vervolgens voor open doel in te tikken; 4-4! De spanning zat lekker in de wedstrijd. En mede dankzij een uitstekend keepende Paul en goed verdedigend werk van Brandon, Lars, Ceriel en Delano bleef het lang 4-4. Samir kreeg het, na kansen van de tegenstander, weer op de heupen. Hij maakte na een identieke solo, inclusief het omspelen van de keeper, de 4-5.

Hier bleef het niet bij; want na kansen van Coen en Samir was het opnieuw laatstgenoemde die de bal heel beheerst langs de doelman schoof, 4-6…! Na dit doelpunt lieten de tegenstander de koppies hangen, en bleef DIO kansen creëren. Fabio, Samir, Wessel en Ceriel combineerden er vrolijk op los en waren erg gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. Kevin, die als een ware Dirk Kuyt niet te stoppen was, liet ook nog van zich spreken op zijn debuut door de 4-7 binnen te werken. Na goed voorbereidend werk van Wessel en Samir schoot Kevin de bal diagonaal hard en zuiver in de kruising, onhoudbaar voor de keeper.

Het slotakkoord was aan Ceriel, die al de hele wedstrijd moeilijk af te stoppen was door de tegenstander. Na een één-tweetje met Fabio omspeelde Ceriel de keeper en wist hij knap in de draai de bal nog in het doel te krijgen; de eindstand van 4-8 stond op scorebord!

Een mooie en veelbelovende overwinning bij de start van het nieuwe seizoen bij deze bekerwedstrijd.

2 trotse en enthousiaste coaches kijken uit naar komende weken!

Sportieve groet,

Rink & Bart

Topscorers:

  1. Samir: 3
  2. Coen: 2
  3. Kevin: 2
  4. Ceriel: 1

Ontbreken : Paul

Wisal
Wisal
Wessel
Wessel
Samir
Samir
Lars
Lars
Kevin
Kevin
Fabio
Fabio
Delano
Delano
Delano
Delano
Ceriel
Ceriel
Brandon
Brandon

Geef een antwoord