28-04-2016: Walking Football demonstratie training

HANNN Walking Football Festivall Kardinge

 

Nog een dikke maand en dan is het zover: het eerste HANNN Walking Football Festival Kardinge. Een voetbaltoernooi voor 60-plussers: dat betekent lekker een balletje trappen en veel lol maken. Zoals de naam al doet vermoeden is rennen verboden, net als het maken van slidings en het schieten van de bal boven je heup. Vrijdag 3 juni gaat dit voetbaltoernooi plaatsvinden op sportpark Kardinge. Verschillende oldstars teams zijn al van de partij, maar tijdens dit evenement mag er natuurlijk niet een ‘ Oldstars-FC Kardinge’ team ontbreken!

 

Afgelopen donderdag gaf het FC Groningen Oldstars team een demonstratie van Walking Football bij GVAV. Op deze zonnige donderdagmiddag gingen de mannen aan de slag onder leiding van Rik Liezinga. Belangstellenden kregen de mogelijkheid om te ervaren wat Walking Football precies is. Één ding is zeker, naast lol maken wordt er ook hard gewerkt. Je mag dan wel niet rennen, maar zweten doe je zeker.

 

Harry Gierman, speler bij FC Groningen Oldstars had 30 jaar niet gevoetbald en wist niet wat hij kon verwachten van Walking Football. ‘’ Al die oude knarren, daar heb ik geen zin in’’, dacht hij toen. Nu bedankt hij nog steeds zijn vrouw die destijds heeft aangedrongen om het toch eens te proberen. ‘’Als je er een beeld bij hebt en 1x begint, dan ben je verkocht’’, aldus Harry.

 

Naast de gezelligheid en het ervaren van een hecht teamgevoel, voelt men zich over het algemeen fitter door Walking Football. Sommige spelers zijn zelfs afgevallen. Iets wat ook zeker is, is dat de derde helft niet verloren gaat. Na een training wordt er vaak gezellig met elkaar een drankje gedronken. Kortom, het gaat niet alleen om het voetballen, maar ook om het onderhouden van sociale contacten.

 

De leeftijd van een team varieert: de één is 63 jaar de ander is 83 jaar. Met Walking Football kan het allemaal.  Zoals Jacob Cats heel lang geleden al zei: ‘’ ’t is nutter saeckgesond te blijven, dan sieckten constigh weg te drijven’’.

 

DIO, GVAV en Oosterparkers nodigen 60-plus mannen én vrouwen in Groningen en omstreken uit om weer lekker een balletje te trappen. Het Walking Football team van Kardinge is nog niet compleet, dus sluit je aan en vertegenwoordig vrijdag 3 juni ‘Oldstars – FC Kardinge’.

Informatie en aanmelding bij het Bestuur van Dio Groningen of op info@diogronngen.nl

Geef een antwoord