26-8-2015 DIO Groningen vloert Oosterparkers in een waar voetbalgevecht.

Oosterparkers – DIO Groningen 4-5.

DIO reisde vandaag vol vertrouwen af naar sportparkgenoot Oosterparkers. DIO verloor afgelopen zaterdag nipt van Mussel met 1-2. En Oosterparkers voetbalde goed mee en verloor met 5-2 van 3e klasser ONR.

DIO  begon vandaag goed aan de beker wedstrijd in tegenstelling tot afgelopen zaterdag. DIO kreeg goede kansen via Bijlsma en Robben maar hun schoten gingen mis. Daarna nam Oosterparkers het heft in handen en kwam op 1-0. DIO kreeg daarna een gemakkelijk gegeven strafschop; aanvoerder Bijlsma faalde niet en schoot laag raak (1-1). Oosterparkers ging met veel beweging op zoek naar de voorsprong,door een fout in de verdedeging scoorde Oosterparkers (2-1) en dat was in deze fase verdiend. Daarna miste Oosterparkers heel wat kansen, maar Dio kwam op 2-2 via een goeie voorzet van Jeroen Vd Schuur die goalgetter , Arvid van den Bos bereikte die raak schoot. Niet veel daarna bereikte de verdediger van Oosterparkers een snelle buitenspeler die binnendoor kon lopen en 3-2 scoorde dit was tevens de terechte ruststand qua spelbeeld.

De 2e helft begon ongelukkig voor DIO. Nu kreeg Oosterparkers een gemakkelijk gegeven strafschop, een goedmakertje van de goed leidende, rustige scheidsrechter. Daarna ging DIO vol voor de aansluitingstreffer. Robben faalde eerst, maar maakte dit goed na een prima pass van Jeroen Vd Schuur en schoot verdiend de 3-4 tegen de touwen. Oosterparkers was de gehele wedstrijd ongelukkig in de afronding waar DIO een stuk efficenter was. Bijlsma werd dan ook bereikt na een goede ingooi van Vd Schuur, Bijlsma draaide weg en zocht naar zijn rechter en liet zien waar hij goed in is: hij schoot vanaf 20 meter goed raak. De wedstrijd werd hierdoor een strijd, de aanvoerder van Oosterparkers escaleerde na een vervelend duel en kreeg terecht de rooie kaart. DIO rook bloed en ging voor de overwinning. Eerst schoot Bijlsma vanaf 20 meter op de paal, maar daarna was het dan wel raak. Robben bekroonde zijn sterke wedstrijd met zijn 2e goal en tevens de winnende. Al was het niet dat Oosterparkers gelijk vanaf de aftrap op goal schoot deze bal vloog naar de bovenhoek maar keeper Breukelman redde zeer fraai. Daarna was het nog even billen knijpen en kreeg Bijlsma nog een doodschop. Maar de leider Loopstra in de verdediging nam het team op sleeptouw. Een ware teamprestatie van iedereen en DIO won met 4-5 van de Oosterparkers, wat best een verrassing mag heten, maar waaruit blijkt dat de ploeg van trainer Noorda progessie boekt op alle vlakken. Chapeau!

Geef een antwoord