25-09-2015 E1 treft wederom geen tegenstander van formaat en gaat voor doelpunten record

Zaterdag 19 september

Competitiewedstrijd DIO E1 – Lycurgus E7

Afgelopen zaterdag werd op eigen sportpark voor de derde keer achtereen een monsterscore geboekt. Na overwinningen op Bedum (16-1), Actief E8 (0-21) was nu Lycurgus het slachtoffer; het werd maar liefst 22-0 voor de boys van de E1.

De start van de dag was goed, alle spelers waren er en iedereen was op tijd aanwezig. Na het omkleden in een drukke kleedkamer samen met de D1 kwam de opstelling. Zoals gewoonlijk startte Paul als keeper en Brandon en Ceriel als (aanvallende) verdedigers. Samir startte samen met Coen op het middenveld, Fabio en Kevin mochten het gaan proberen op de flanken en Wessel in de spits. Wisal, Lars en Delano begonnen op wissel.

Jos, vader van Coen, floot iets voor 9 uur op het fluitje en de wedstrijd kon beginnen. Het was dankzij Wessel dat Ceriel nog vóór 9 uur de bal tegen de touwen kon schieten, een perfecte start!

Wederom het begin van een monsterscore? Nog geen 2 minuten later was het de beurt aan Wessel zelf; de altijd (met links) handige dribbelaar passeerde 2 tegenstanders en wist de bal van afstand in het doel te mikken. De bal werd onderweg nog getoucheerd door een tegenstander maar dit mocht niet meer baten; de 2-0 was een feit. Via Coen, die een prachtige pass in huis had, werd Samir in stelling gebracht die koelbloeding de bal afrondde. Ook de 4-0 kwam van de voet van Samir na een mooie voorzet van Fabio. Maestro ‘Pippo Samir Inzaghi’ was weer helemaal op dreef!

Deze zelfde Pippo Samir was niet zelfzuchtig en liet ook Fabio 1 en Wisal 2 doelpunten maken waardoor de score uitliep naar maar liefst 7-0. Strakke acties, combinaties en goed samenwerk van de grote man van de eerste helft (Samir) leidde tot deze doelpunten. Na de 7-0 nam Samir de regie weer in handen en tekende zelf voor de 8-0, na goed voorbereidend werk van Wisal. Ceriel wist, naast de openingstreffer, ook het laatste doelpunt van de eerste helft te maken. Hij zette eigenhandig na een mooie loopactie voor de tweede maal zijn naam op het scorebord (Rink zijn telefoon). 9-0.

1 brandon kreeg als verdediger nauwelijks iets te doen
Captain Brandon had op een enkele bal na weinig te doen in verdedigend opzicht.

 

Na rust was het wederom éénrichtingsverkeer. Met Samir als doelman wist DIO bijzonder genoeg nóg meer doelpunten te maken in de tweede helft. Fabio vond me een mooie pass Lars die van een redelijke afstand de 10-0 tegen de touwen knalde. De sierlijke dribbelaar én assist koning Fabio vond nog geen minuut later ook Kevin die niet aarzelde; 11-0. Na deze treffer liet Coen weer van zich horen; met wederom een prachtige pass wist hij Lars te vinden. Lars knalde de bal diagonaal in het doel; Rink kon weer een naam op zijn scorebord noteren.

Ceriel, zoals altijd in de ‘Gareth Bale’ modus, wist na een rush Kevin in stelling te brengen; 13-0. Deze zelfde Kevin Kuyt tekende ook voor de 14-0, na een schitterende diepte pass van aanvoerder Brandon. In de tussentijd moffelde, wurmde en knokte Wisal zich als (verdediger) tussen de tegenstanders door om nog maar meer treffers te maken. Daar waar hij eerder succes had, lukte dat ditmaal niet.

Iemand die wél succes had was Coen. Á la Maradonna baande hij zich weer een weg door de defensie van Lycurgus en op het juiste moment pegelde hij de bal van afstand keihard in het doel. Iemand die zich met enorm veel snelheid óók een weg baande door het volledige team van Lycurgus was Ceriel; er werd hem op zijn manier geen strobreed in de weg gelegd waardoor de 16-0 ook een feit was.

Kevin wederom op weg naar eigen helft; álweer een doelpunt.
Kevin wederom op weg naar eigen helft; álweer een doelpunt.

Personen die niet op het scorebord stonden maar wél geweldig stonden te voetballen waren Delano en Paul. Ze voelden, in tegenstelling tot de rest van het team, niet de drang om persé te scoren en gaven meestal mooie balletjes af op hun medespelers. Complimenten!

De spelers van Lycurgus probeerden het wel, maar het super gedreven E1 team van DIO kende geen medelijden én geen genade; Wessel wist op aangeven van Ceriel ook de 17-0 tegen de touwen te schieten. En daar waar het schrijven van een wedstrijd verlag normaliter draait om spannende momenten en mooie acties, gaat dit verslag ‘slechts’ over het gigantisch aantal doelpunten dat DIO E1 wist te maken. Het is daarom ook niet vreemd dat er vergeten werd wanneer Fabio zijn tweede treffer wist te maken. Hoe dan ook, de score liep dus (waarschijnlijk) via Fabio uit naar maar liefst 18-0. Omdat captain Brandon zijn naam ook erg graag op het scorebord wou hebben, prikte hij op aangeven van Ceriel (na wederom een mooie rush) de 19-0 tegen de touwen.

En daar waar Lycurgus dacht dat het niet erger kon bewees doelman Samir het tegendeel; de gifbeker moest helemaal leeg. Hij wist als doelman, na goed combineren van Ceriel en Brandon, de 20-0 tegen de touwen te rammen. Om het leed nog wat te verergeren en het doelpunten aantal in de competitie nóg wat meer op te krikken, leek het Wisal leuk om nog 2 maal te scoren in de slotminuten. Brandon mocht zich in beide gevallen de ‘assist gever’ noemen en bediende Wisal, die voor het 21ste en 22ste doelpunt wist te zorgen.

Om de statistieken van het aantal doelpunten (volgens voetbal.nl) er even bij te pakken; DIO E1 heeft momenteel net zo veel doelpunten gemaakt als nummers 12, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4 én 3 bij elkaar op geteld. Een bizar aantal van 45 doelpunten! (een foutje, dat zijn er in werkelijkheid 43).

Het is hopen op wat meer tegenstand, maar gezien de tegenstander van komende zaterdag (Marum) hoeven we daar dit weekend nog niet op te rekenen. Aankomende woensdag wordt er daarom op eigen terrein een oefenwedstrijd gespeeld tegen Oosterparkers E1, die uitkomen in een klasse hoger.

Voor wat de competitie betreft is het afwachten tot we ons mogen meten met tegenstanders als Gorecht, Zuidhorn, Harkstede, HFC’15, Grootegast en Actief E6 die op papier meer te bieden hebben.

Voor nu; op naar zaterdag!

De volgende wedstrijd is uit tegen Marum E4, tot dan allemaal!

Sportieve groet,

Bart & Rink

De statistieken op een rijtje

Nr. Topscorers competitie Goals Assist (aangevers) competitie Assists
 1 Samir (+4) 11 Fabio (+3) 7
 2 Kevin (+3) 5 Brandon (+4) 7
 3 Ceriel (+3) 5 Ceriel (+4) 6
 4 Wessel (+2) 4 Coen (+2) 5
 5 Brandon(+1) 4 Samir (+3) 4
 6 Wisal (+4) 4 Kevin 2
 7 Lars (+2) 3 Wessel (+1) 2
 8 Fabio (+2) 3 Lars 1
 9 Coen (+1) 2 Wisal (+1) 1
 10 Paul 1
 11 Delano 1

Geef een antwoord