24-11-2014 Pupil vd week

‘Pupillen van de week interview”

Zaterdag 8 november was het dan zover, de start van ‘pupillen van de week’ bij DIO Groningen!

Het concept is simpel; bij thuiswedstrijden zullen twee jeugdleden van het E1 team mogen deelnemen als ‘VIP’ bij het eerste elftal van DIO Groningen. Dit houdt in dat ze mee mogen draaien bij alle activiteiten van die voorafgaan aan de wedstrijd van het eerste elftal. Denk daarbij aan de lunch, de wedstrijd bespreking, de warming-up en natuurlijk het verzorgen van de eerste aftrap! Daarnaast mogen ze tijdens de wedstrijd in de dug-out zitten en na de wedstrijd krijgen ze een patatje.

Afgelopen zaterdag zijn we van start gegaan, als eerste waren Wisal Jakubi en Albert Gasparian aan de beurt. Albert is 8 jaar en speelt in de E1, hij is verdediger en aanvoerder van het team. Wisal is ook 8 jaar, hij speelt in de aanval en is met 8 doelpunten topscorer van het team. Deze 2 goedlachse grappenmakers zijn tevens de langst spelende leden van het E team binnen DIO.

 

Messi, Ronaldo én Robben zijn de favoriete spelers van Albert. Als hij er een moest kiezen zou dat waarschijnlijk Ronaldo worden, en in Nederland is Robben zijn favoriete voetballer. Bij Wisal ligt dit niet veel anders, “Mijn lievelingsspelers zijn Van Persie, Ronaldo, Messi en Neymar. Maar als ik zou moeten kiezen zou ik voor Ronaldo gaan, en Robin van Persie als favoriete speler van het Nederlands elftal.”

Op de vraag wat hun lievelingsclub is, kwam vooral Albert met een bijzondere keus. “Mijn lievelingsclubs zijn Real Madrid en Barcelona, dat zijn de beste clubs van de wereld”. Wisal was het daar bijna mee eens, maar zijn keuze viel op Real Madrid en Manchester United. Het favoriete rugnummer is gelijk bij de E-pupillen; rugnummer 7 “Dat rugnummer heeft Ronaldo ook!”

Waar Albert graag met zijn broertje Sergei mag buitenspelen zit Wisal liever achter de Playstation, en dat gaat natuurlijk om het spel Fifa 15. “Maar buiten een balletje trappen vinden we ook heel leuk!”.

 

“Jongens, wat is jullie leukste WK moment?” Albert: “Ik vond het de penalty van Huntelaar tegen Mexico het mooist! Maar ook de goal van Ronaldo tegen Ghana en de goal van Neymar tegen Kameroen vond ik mooi”. Wisal vond juist de kopbal van Robin van Persie het allerleukste WK moment “Dat was het mooiste doelpunt van het WK, maar ook het struikelen van Müller tijdens een vrije trap vond ik erg grappig”.

Albert wil net als Wisal graag profvoetballer worden, en dan het liefst beide bij een van hun lievelingsclubs. “Maar als dat niet lukt, zou ik kickbokser willen worden, en ik zou ook graag piloot willen worden van een F16” aldus Albert. Wisal zoekt zijn heil ergens anders: “Als ik geen profvoetballer kan worden wil ik worstelaar worden in Amerika, en op TV komen! Daarnaast wil ik graag dokter in een ziekenhuis worden.”

“Dan als laatste, jullie zijn pupillen van de week geweest, wat vonden jullie het hier zo leuk aan?” “Of, wat vonden jullie hier niet leuk aan?”. “Ik vond de aftrap en de assist op Wisal heel leuk om te doen!” Aldus Albert. Maar ook het moment dat 2 spelers over elkaar heen vielen tijdens een kopduel vond hij hilarisch. Wisal vond de aftrap en het doelpunt het leukst. “maar ik vond het vooral heel grappig hoe Ronald Bakker heel boos werd in het veld!”. Daarnaast was Wisal ‘assistent verzorger’ tijdens deze wedstrijd, dit vond hij leuk om te doen. Een waardige hulp voor verzorgster Sadia.

Al met al vonden ze het heel erg leuk en bijzonder om te doen.

Volgende keer aan de beurt op zaterdag 29 november tegen GRC Groningen: de gebroeders Dirk En Delano.

 

 

Geef een antwoord