24-01-2015 Internationale DIO spelers (update)

Als trainer ben je altijd aan het vergelijken, op wie lijken de jonge voetballertjes?

Zelfs de jongste spelers ontwikkelen al snel een ‘eigen stijl’ als het om voetbalkwaliteiten gaat.

En omdat er altijd wel een profvoetballer is die dezelfde stijl hanteert, zie je als trainer zijnde al snel een vergelijking.

In sommige gevallen lijken ze zelfs qua uiterlijk op elkaar! Trainer Jelmer en trainer Rink hebben daarom een lijstje van elke F en E speler gemaakt, met in onze ogen doeltreffende vergelijkingen! Voor de F spelers hebben we geprobeerd vergelijkingen te vinden binnen het Nederlands elftal, voor de E pupillen juist daarbuiten.

We beginnen met Wisal, een sterke, erg balvaste en scorende spits. We vonden veel overeenkomsten met de robuuste doelpuntenmaker van Chelsea; Diego Costa

Dan Ian, een boomlange verdediger met veel kracht.We kwamen uit bij een 3tal verdedigers, maar uiteindelijk zijn we mede door het uiterlijk en zijn lengte uitgekomen bij wereldkampioen van 1 meter 98; Per Mertesacker. Die momenteel in de defensie speelt bij Arsenal in Londen.

Wessel, snelheid inzet en nog eens snelheid is hoe je Wessel kan omschrijven. Ook zijn techniek wordt steeds beter! 2 namen kwamen bij ons naar voren; Wallcot & Neymar! (zijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de speler van Barcelona).

Wat naam betreft kwamen we bij Cerchio uit bij 2 opties. Maar wat voetbal en opstelling betreft kwamen we uit bij 1 treffende speler; Sergio Ramos (optie 2 was Sergio Busquets). Champions League winnaar én doelpuntenmaker van afgelopen jaar. Defensief sterk en slim, maar kan ook aanvallend belangrijk zijn voor het team met zijn snelheid.

Voor aanvoerder Albert was het lastiger een vergelijking te vinden, defensief waarschijnlijk de beste speler van het team. Een ontzettend slimme verdediger, en een perfecte timing als het gaat om het maken van tackles en slidings. Maar hiermee doen we Albert nog te kort; want ook voorin kan hij erg goed uit de voeten als vleugelspeler! Daarom de volgende vergelijking; sterspeler Gareth Bale van Real Madrid.Net als Ramos een Champions league winnaar. Bale begon ooit als linkerverdediger maar staat momenteel naast Ronaldo in de aanval. Op welke positie zal hij komen te spelen komende jaren?

Lars, de nooit klagende, rustige maar zeer balvaardige voetballer. Lars is niet de snelste, maar compenseert dit met intelligentie en inzicht. Voor Lars ook een Champions League winnaar; Luca Modric.

Deze speler is niet kapot te krijgen, kan overal uit de voeten en is ontzettend belangrijk voor zijn team. Ik heb het natuurlijk over Brandon. Wat voetbal betreft misschien niet de beste vergelijking, maar als het gaat om Multi-inzetbaarheid past deze speler uitstekend bij jou; wereldkampioen Thomas Müller!

Dirk, de grote en sterke speler. Zijn ‘eigen’ positie heeft hij nog niet echt gevonden in het veld, maar je balvaardigheid en het gebruik maken van je lichaam gaat al steeds beter! Omdat Dirk altijd een kort koppie heeft en hard wil werken vonden we Wayne Rooney en treffende vergelijking!

Dan de andere broer, Delano. Begint steeds beter te voetballen, staat meestal op het middenveld en probeert zo nu en dan ook mee te doen in de aanval. Het is wachten op zijn eerste doelpunt! We vonden wereldkampioen Bastian Schweinsteiger een mooie vergelijking!

Deze speler is net als Dirk een sterke speler. Collin kan duels aan gaan en de bal afschermen is jou kracht. Wij vonden een vergelijking met krachtmens Yaya Touré, 1 van de sterspelers van de Engelse Premier League bij Manchester City.

Manon, voetbalt eigenlijk alleen op zaterdag mee maar we willen natuurlijk graag een vergelijking making; Anouk Hoogendijk.Speelster van Ajax en van het Nederlands elftal. Manon werkt hard, offert zichzelf op het veld vaak op voor het team en heeft ook een leuke actie in huis. Hopelijk blijf je voetballen bij DIO, naast je danscarrière.

Voor de F pupillen een beknopter verhaal. Jullie hebben afgelopen jaar boven verwacht goed gepresteerd, en zijn erg knap 2e geworden. Wij zagen hierdoor een leuke vergelijking met het Nederlands Elftal, die op het WK ook heel knap op de 3e plek zijn geëindigd.

We beginnen met Maxime, een scherpe en pittige verdediger. Ook omdat we je er zelfs een beetje op vonden lijken hebben we gekozen voor Karim Rekik.

Sergei, soms wat dromerig maar een ontzettend goede verdediger die graag grapjes maakt. De vergelijking met grappenmaker Bruno Martins is dan al snel gemaakt!

Raul, heeft waarschijnlijk de hardste pegel van team. We vonden je prachtige doelpunt(en!) op de training vergelijkbaar met die van Kevin Strootman. Deze speler gaat er altijd voor de volle 100% voor en wil áltijd spelen.

Ravi is de naam en is in de aanval niet te stoppen. Maakt doelpunten desnoods met zijn linker kleine teen; een pure spits! Klaas-Jan Huntelaar is daarom de ideale vergelijking.

Voor deze rustige en vriendelijke speler met een prima basistechniek vonden we ook een vergelijking. Tije is de naam, we vergeleken hem met Jonathan de Guzman.

Fabio, 1 van de beste spelers van het F team. Heeft een ongelooflijk goede techniek en is erg balvast. Je mag ook graag acties en doelpunten maken. Voor jou niet de minste vergelijking; Arjen Robben.

Als deze speler in vorm is maakt hij doelpunten met zowel met links als met rechts. Een harde werker die op veel posities kan staan. Toch zien wij in Brandon ook wel een aanvaller, met een mooie traptechniek. En in de toekomst misschien zelfs aanvoerder? Juist; Robin Van Persie.

Deze speler kan op meerdere posities uit de voeten. Maar in vorm zowel aanvallend als verdedigend een prima speler!Tom kan een actie maken, maar heeft ook een snelle en slimme tackle in huis. En bij het woord tackle moesten wij natuurlijk gelijk denken aan Nigel de Jong.

Ovie, een handige speler die op meerdere plekken uit de voeten kan. Heeft wel eens een pijntje maar heeft desondanks een prima techniek in huis! We zagen in jou een leuke vergelijking met Ibrahim Afelley.

Deze speler speelt nog niet zo lang bij DIO Groningen, maar is in onze ogen 1 van de grootste talenten en beste spelers van het team; we hebben het natuurlijk over Jefitho. Naast het trainen mag je ook graag een praatje maken met de trainers, en toffe verhalen vertellen. Deze vergelijking was erg gemakkelijk; Memphis Depay.

Ook voor Daan vonden we snel een treffende vergelijking; Ron Beton (Vlaar)! Je bent, ondanks dat je nog maar kort bij DIO voetbalt, nu al een uitstekende verdediger! Je bent moeilijk passeer baar en begrijpt het spelletje erg goed. We zijn blij met deze aanwinst, ga zo door!

Sportieve groet,

Ook namens Jelmer, die helaas gestopt is als jeugdtrainer.

Rink.

Geef een antwoord