23-8-2015 Wedstrijd verslag DIO – Mussel

DIO Groningen verliest nipt tegen Mussel‏.

Dio Groningen – Mussel 1-2

Vandaag stond de eerste bekerwedstrijd op het programma tegen het uit de 4e klasse gedegradeerde, sportieve Mussel. Het was een warme middag waar beide ploegen met periodes last van hadden. DIO miste vandaag een stuk of 4 vaste krachten, maar desalnietemin stond er een aardig elftal op papier.

Dio begon de wedstrijd moeizaam en Mussel kon gemakkelijk de vrije man vinden en kwam dan ook in de beginfase verdiend op 0-1. Na de drinkpauze pakte Dio het goed op, maar grote kansen kreeg het helaas niet. Wel zat Dio stukken beter in de wedstrijd en werd er beter gevoetbald dan in de beginfase. De ruststand bleef dan ook gelukkig en misschien terecht op 0-1 staan, waar Dio wel meer grip kreeg op de tegenstander.

Na de rust had Dio meer de wil om er een wedstrijd van te maken en deed dit ook. Er werd meer gesproken in het veld en er werden meer duels gewonnen. Echt grote kansen kreeg het niet, Mussel kwam na een aantal kansjes dan ook op 0-2. Mussel mocht geheel vrij een voorzet geven en de spits Wim Wubs rondde beheerst af. Daarna zakte Mussel in en Dio nam de wedstrijd in handen. Vd Bos zette goed door na een mooie aanval, en kreeg de bal in een kluts mee en scoorde alweer zijn 4e goal van dit seizoen. Daarna werd Robben diepgestuurd door Bijlsma en kwam 1op1. Robben stond zelf geen buitenspel maar vd Vlag en vd Bos wel. De grens vlagde en de sportieve rustige scheidsrechter (19 jaar) ging hier helaas in mee want speler Robben stond echt geen buitenspe. Hierdoor werd DIO een doelpuntrijke kans ontnomen. Na deze blooper kreeg Dio nog wat mogelijkheden maar de krachten waren wel op. Qua kansen een terechte uitslag, maar op basis van de inzet had Dio wel een gelijkspel verdiend.

Dinsdag wacht de sportpark- kraker tegen het ervaren Oosterparkers dat als 1 van de titelkandidaten voor de competitie kan worden bestempeld.

 

Lees hier het verslag van SV Mussel.

Geef een antwoord