23-10-2016 Ondanks werklust, verliest DIO D2 van Omlandia

Vanwege de herfstvakantie was het heel rustig op het sportpark. Slechts 2 wedstrijden gingen van start om 9.45 uur; de F-jes van de Oosterparkers en de D-ers van DIO, geleid door scheidsrechter Ronald.  Het begon frisjes, maar nadat de mist was opgetrokken geen betere dag om te voetballen.

Andre had zijn team goed voorbereid. Posities en taken  waren helder en D 2 ging voortvarend van start. Veel mooie aanvallen, die helaas niet in doelpunten werden omgezet.  Aylan, Milan en Yvan  probeerden het goed, maar hadden pech: de ballen gingen net naast, iets te hoog of kwamen terecht in de handen van de keeper van Omlandia. Aan de andere kant van het veld zorgden Owen, Sheila en Wessel ervoor dat  Omlandia niet tot schieten kwam.  Owen wist vaak met een lange  trap vooruit de counter voor DIO in te zetten. Sheila en Wessel gebruikten handig de linker en rechter vleugel om uit te verdedigen.  En wanneer Omlandia wel de verdediging wist te omspelen had keeper Kevin de boel goed onder controle. DIO  rook z’n kansen, maar het was de tegenstander die de openingstreffer maakte. Een prachtig afstandsschot net onder de lat. Te hoog voor Kevin.  Daarna maakte Omlandia nog een goal en was het 2:0 en pauze.

Na de pauze stond Aylan op goal en speelde Kevin links half.  Het tempo ging omhoog en Wessel maakte een goal, waardoor de aansluiting weer nabij was.   Dirk had het druk op het middenveld. Een nieuwe positie voor hem en dat betekende veel omschakelen van verdedigen naar aanvallen en omgekeerd.  Ook Kimberley heeft veel en goed gelopen op het middenveld, waarbij ze regelmatig de bal onderschepte.Vanwege een blessure aan zijn enkel, opgelopen in de eerste helft, heeft Yvan niet zoveel meer gespeeld in de 2e helft. Daardoor moesten de andere spelers er een schepje bovenop doen en werd de conditie even goed getest. 

Toen kwam het moment waarop Aylan erg ongelukkig de bal uittrapte die door de spits van Omlandia handig over de keeper werd gespeeld 1:3.  Na dit moment  vielen nog meer doelpunten aan de zijde van de tegenstander en scoorden zij uiteindelijk 7x.  DIO moest flink aan de bak en  toonde veel werklust. Mede hierdoor werden in de 2e helft nog 2 goals gemaakt door respectievelijk Milan en Kevin.

De ouders die langs de lijn stonden hebben een leuke wedstrijd gezien van een hardwerkend team met een heel positief enthousiaste trainer/coach.   Succes bij de volgende wedstrijd.

Geef een antwoord