22-05-2015 Brandon helpt E1 op weg naar monsterscore

Afgelopen zaterdag (16 mei) heeft DIO een mega uitslag op het scorebord gezet. Er werd met maar liefst 14-3 gewonnen van nummer vijf VEV’67 E6.

De dag begon, zoals bij alle thuiswedstrijden, in de kantine van DIO. Zo rond 08:25 druppelden alle spelers binnen, alleen Wisal ontbrak tijdens het omkleden. Verslapen, zo bleek later…

Waar naast vaste begeleiders Rink en Bjorn vandaag ook Bart weer mee was, begon de wedstrijd met 8 tegen 8. De uitwedstrijd tegen VEV’67 eindigde in een 1-5 overwinning. In de verdediging stonden dit keer, na zijn goede optreden vorige wedstrijd, Cerchio en vaste man en captain Albert. Op het doel stond, zoals bij bijna alle wedstrijden, onze topkeeper Ian. Op het middenveld vormden Collin, Brandon, Wessel en Delano een mooi ruit. Samir mocht het proberen als nummer 9, in de spits.

De wedstrijd begon enigszins nerveus aan beide kanten, en er werden aan beide kanten veel ballen verloren. Het eerste wapenfeit kwam van de kant van DIO. Brandon maakte een actie en bracht Samir in stelling; hij wist helaas niet te scoren. Toch kwam daar de openingstreffer voor DIO. Na een mooie rush van Cerchio belande de bal bij Brandon, die koel en beheerst afrondde. 1-0! Nog geen minuut later was het weer raak, ditmaal was Samir de aangever en was Brandon wederom de afmaker. 2 minuten later, en 2 grote kansen, was het de beurt van Wessel om een mooie actie te maken en knap voor te geven. Je raad het al; afmaker was wederom Brandon. 3-0, een hattrick! En daar bleef het niet bij; Brandon ramde in de kluts ook de 4-0 tegen de touwen.

In de tussentijd liet ook Collin zien gegroeid te zijn dit seizoen. Hij zette knap zijn lichaam tussen de tegenstander en de bal en zette een aanval op. ‘Buskruit’ Cerchio knalde de bal helaas in het zijnet.

Samir was heel alert op een slecht uitgeschoten bal van de keeper, hij tikte de bal beheerst in de korte hoek waarna de 5-0 op het scorebord stond. De 6-0 was misschien wel de mooiste goal van de dag.  Dirk zette goed druk en pakte knap de bal af. Hij liep naar het doel en knalde de bal hard over de grond in de korte hoek, doelpunt! Zijn eerste en volledige verdiende goal dit jaar.

Het was rust, Ian had weinig te doen gehad in de eerste helft. En na rust kregen we een kleine tegenslag te verwerken, Albert raakte de bal kwijt achterin en de tegenstander kon bij nieuwe doelman Collin eenvoudig afwerken. Dit mocht de pret niet drukken en na goed combineren van Albert en Samir mocht Wisal de bal in het doel werken. 7-1. Vervolgens, na prachtig en sterk uitverdedigend werk van Lars belande de bal bij Brandon, die de bal precies voor de voeten van Albert plaatste; 8-1. Albert kreeg nóg een grote kans, maar wist deze helaas niet in het doel te krijgen. Wisal kreeg dat wel voor elkaar; hij wist een briljante bal van (ja alweer!) Lars in het doel te werken. Tussendoor liet alleskunner Manon en verdediger Ian ook zien goed te kunnen voetballen, ze onderschepten knap een aantal ballen in de verdediging. Na een rappe actie van Wessel wist Wisal even later wederom het doel te vinden, dit was alweer de 10-1. Brandon kreeg het ook weer op de heupen en knalde de bal voor het doel; die ging helaas via een tegenstander in het eigen doel… 11-1. Niet veel later schoot Albert heel beheerst met een mooi afstandsschot de 12-1 binnen.

Aan de zijkant werd het onrustig; Cerchio stond te popelen om in te vallen en beloofde een doelpunt. Hij kreeg zijn zin en maakte zijn belofte direct waar; bij zijn eerste balcontact (Samir was het veld nog niet uit) tikte hij de 12-1 binnen! Aangever van deze bal was Delano, die ook een meer dan prima wedstrijd speelde. De jongens bleven overspelen en hier kwamen zo nu en dan kansen uit.  Ook de 13-1 kwam indirect van de voet van Cerchio. Na een snelle rush over de rechterkant knalde hij de bal tegen de paal; in de rebound was het voor Brandon een koud kunstje om ook de 14-1 op het scorebord te zetten.

In de slotfase, waarin zowel Albert, Samir, Brandon als Lars op wissel stonden, deed VEV’67  nog iets terug door uit een counter de 14-2 te maken. Na geklungel achterin, en balverlies, werd ook nog de 14-3 door de tegenstander gemaakt. Ondanks de vele tegengoals gaven ze niet op en bleven ze heel sportief doorspelen, complimenten hiervoor!

De wedstrijd eindigde zo met een monsterscore van maar liefst 14-3. Ook de penalty serie werd door de meeste kinderen beheerst binnen geschoten. Al met al een hele knappe teamprestatie, complimenten vanaf de kant!

Door deze grote overwinning is het gat met nummer 2 Lewenborg E7 weer een stukje groter. Waar DIO momenteel met 24 punten en 62 doelpunten bovenaan staat, volgt Lewenborg op gepaste afstand met 19 punten en 44 doelpunten. Lewenborg heeft wel een wedstrijd minder gespeeld (9 om 8).

Komend weekend is voor DIO de beslissende wedstrijd om het kampioenschap. Er wordt dan uit gespeeld tegen Lycurgus E11, die 4e staan. (9 punten, 26 doelpunten). Op papier een eenvoudige tegenstander, maar de thuiswedstrijd was zo eenvoudig nog niet… 5-1. Bij winst is DIO E1 niet meer te achterhalen door nummer 2 Lewenborg, en zijn we dus kampioen! Bij een gelijkspel gaat de doelpunten tellen, die zijn op dit moment nog in het voordeel van DIO. Bij verlies krijgt Lewenborg over 2 wedstrijden de kans om de nummer 1 plek over te nemen, zo ver laten we het natuurlijk niet komen…

Mocht de wedstrijd in een overwinning eindigen, zijn we kampioen en vieren we in de kantine van DIO nog een klein feestje. Hier wordt ook de prijs/medaille uitreiking gedaan. Iedereen is welkom!

Tot zaterdag, aftrappen om 09:00 uit bij Lycurgus.

We gaan er voor, nog 1 finale!

Trainer/coach Rink

  1. Brandon 19 (+5)
  2. Samir      13 (+1)
  3. Wisal      11 (+3)
  4. Cerchio   7 (+1)
  5. Wessel    3
  6. Albert      3 (+2) (gedeeld 5e) 
  7. Lars         2
  8. Delano    1
  9. Dirk          1 (+1)
Cerchio maakt een doelpunt, nog voor Samir de zijkant bereikt.
Cerchio maakt een doelpunt, nog voor Samir de zijkant bereikt.

Geef een antwoord