21-09-2015 DIO Groningen pakt bij ZEC eerste competitiepunt.

ZEC – DIO Groningen 2-2


Vandaag stond voor DIO Groningen de uitwedstrijd tegen ZEC in Zandeweer op het programma. DIO verloor de week er voor de derby tegen Oosterparkers met 3-1. En ZEC won de kleine derby tegen Stedum met 3-1.

DIO kreeg al na 1 minuut spelen een honderd procent kans op de 0-1 maar Arvid van den Bos faalde oog in oog met keeper Posthumus, zijn stift pakte verkeerd uit. De gehele wedstrijd was aardig in evenwicht, DIO was gevaarlijk in de omschakeling met Tom Robben en Arvid van den Bos. ZEC koos vaak voor de lange bal richting de sluwe (zwervende) spits Bakker die tot de 91e minuut ongelukkig in de wedstrijd zat, mede door het korte dekken van de oudste Van de  Vlag. Het was wel ZEC dat op voorsprong kwam; DIO probeerde de buitenspelval toe te passen, maar spits Compaan was de verdediging te slim af en scoorde (1-0). Daarna ging DIO op zoek naar de gelijkmaker. Via Jan Willem Bijlsma belandde de bal bij spits Robben die de bal op maat breed gaf aan Arvid van den Bos die nu overtuigend afrondde: 1-1. Dit was tevens de terechte ruststand gezien het spelbeeld en de kansenverhouding.

In de beginfase van de tweede helft nam DIO het initiatief in handen. Mede door hard werken en duels winnen was DIO in die fase het sterkste op het veld. Wel vielen Maikel van de Vlag en Kevin Ling uit met blessures en liepen Jeroen van der Schuur en Jan Willem Bijlsma op hun laatste benen, beiden zouden op karakter de wedstrijd uitspelen. DIO kwam op 1-2 na een pass van Bijlsma op Van den Bos, die hierdoor zijn tweede goal van de middag maakte. DIO had daarna de wedstrijd op slot moeten gooien, maar was ongelukkig in de afronding. Hierdoor bleef ZEC er in geloven en ging alles of niets spelen. In de 91e minuut werd spits Bakker diep gestuurd en scoorde op fraaie wijze de 2-2. Een domper voor DIO, maar gezien de gehele wedstrijd was dit een terechte uitslag. En voor DIO het eerste punt waar er 3 erg dichtbij waren.

Volgende week wacht Stedum thuis, dat verrassend nog op nul punten staat. Dus er wacht wederom een spannend duel.

Geef een antwoord