2-12-2015 DIO Groningen 1 geeft in gelijkopgaand duel de wedstrijd uit handen in de 1e helft.

Na de overwinning tegen Groninger Boys stond het thuisduel tegen middenmoter Potetos op het programma. Potetos liet zien een stapje verder dan DIO te zijn en won uiteindelijk met 2-4 in een veelal gelijkopgaand duel. Potetos was vooral in de eerste helft op de beslissende momenten scherper en feller. Potetos ging rusten met een 0-3 voorsprong waar Dio ook handen vol kansen had gekregen. Tom Robben en Tarig Aziz waren een paar keer dichtbij een treffer. Jan Wlllem Bijlsma schoot een kansrijke vrije trap gemakkelijk in de handen van de keeper, terwijl ook Jeroen van der Schuur enkele keren gevaarlijk doorkwam, hij schoot twee keer in het zijnet. De goals bij DIO daarentegen vielen wel erg gemakkelijk, waar voorin juist diverse keren werd gefaald in de afronding. DIO speelde bij vlagen wel aardig voetbal, maar kwam dus wel tekort.
>>
>> De tweede helft gooide de trainer Noorda het tactisch om, wat uiteindelijk zijn vruchten afwierp. Dio kwam eerst nog wel met 0-4 achter na een fraai doelpunt. Daarna zette de thuisploeg – wat laat – de tanden in de wedstrijd. Maikel van de Vlag speelde Jan Willem Bijlsma in die vervolgens de bal goed doorspeelde, binnendoor op Tom Robben die dribbelde de verdediging vervolgens dol en scoorde fraai (1-4). De 2-4 viel niet veel lang hierna, de bal belandde bij Jan Willem Bijlsma die de bal goed voor gaf en het was opnieuw Tom Robben die kon binnenschieten. Daarna werd het onrustig op het veld; beide ploegen kregen nog een handvol kansen maar beide keepers (Richard van Dorrestein en de 16 jarige Joel Groenbroek van Potetos)  hielden beide ploegen met een paar fraaie reddingen op de been.
>>
>> Uiteindelijk verloor DIO met 2-4, maar had het meer verdiend gezien het spelbeeld en de kansen. Potetos liet zien volwassener en slimmer te zijn dan DIO.
>>
>> Nog 2 wedstrijden voor de winterstop: eerst wacht middenmoter Noordpool uit op het prachtige kunstgras in Uithuizen. En daarna nog tegen het jonge Holwierde dat bovenin meedraait.

Geef een antwoord