18-12-2014 Pupil van de week + update: Interview!

1

‘Pupillen van de week interview’

Zaterdag 29 november was het zover, de tweede ‘pupillen van de week’ stond op het programma. Tijdens de wedstrijd tussen DIO 1 en GRC Groningen 1 mochten er weer 2 pupillen deelnemen aan de wedstrijd activiteiten. Dit keer aan de beurt; Dirk en Delano.

Helaas, vanwege andere bezigheden konden de gebroeders De Vries niet deelnemen, gelukkig waren Collin en Wessel bereid te ruilen met het tweetal. Als aanvulling van pupil van de week worden de 2 deelnemers na de wedstrijd geïnterviewd.

Wessel is met 8 jaar de jongste speler van team, Wessel is een aanvaller en is de snelste speler van het team. Collin is met 10 jaar de oudste speler, Collin staat meestal op het middenveld en is de sterkste speler van het team. Net als het vorige interview was de interviewer benieuwd naar vragen als “wie is je favoriete voetballer? En “wat is je lievelingsclub?”.

Wessel had zijn antwoorden als snel klaar, hij somde op: “Arjen Robben, Balotelli en Neymar! Dit vind ik gewoon goeie spelers, en die vind ik het leukst”. Collin had iets meer denk tijd nodig, maar uiteindelijk kwam uit op het drietal Arjen Robben, Lionel Messi en Klaas-Jan Huntelaar. Hij vind deze spelers gewoon heel erg goed. Op de vervolgvraag “Wat is of zijn je lievelingsclub(s)?” hebben de mannen redelijk veel overeenkomsten. Wessel gaat voor de top3 FC Groningen, Barça en Chelsea. Collin gaat hier in mee; FC Groningen, Barcelona én Ajax. Favoriete coaches hebben de jongens niet echt, maar Guus Hiddink en Erwin van de Looi vindt Wessel wel coole trainers. “Mijn lievelings rugnummers zijn 10 en 11, want die dragen Robben en Messi ook!” Aldus Wessel, Collin is meer fan van het rugnummer 18, en als beloofd zou ik als interviewer daar een voetballer bij zoeken: Spaanse verdediger Jordi Alba! Ook nummer 5 vindt Collin een bijzonder nummer, “en daar ken ik de tafel van!”.

“Jongens, we gaan weer even terug naar afgelopen zomer. Wat is jullie leukste WK moment?”

Wessel heeft 2 specifieke momenten; Van Persie’s kopgoal én het doelpunt van James Rodriguez. Collin zijn moment is niet perse een doelpunt, maar was de wedstrijd tegen Mexico. “Ik zat met mijn ouders in de achtertuin, we hadden een kacheltje aan en aten Mexicaanse chips. Ik heb heel hard geschreeuwd en gejuicht toen Klaas-Jan Huntelaar de penalty scoorde!”.

Als hobby’s heeft Wessel voetballen en computeren. Als Wessel achter de computer zit is hij meestal Youtube filmpjes aan het kijken; en dan vooral voetbal filmpjes! Collin zit ook graag achter de computer, ze hebben thuis een laptop. Via Youtube heeft Collin geleerd om zelf shirts te bedrukken, en dat doet hij dan ook erg graag! Hij maakt dan uiteindelijk gebruik van een strijkijzer en speciaal print papier om dit voor elkaar te krijgen, erg knap. Verder vindt Collin het cool om met zijn vrienden gangsters uit te hangen om straat, hij draagt daarom ook een erg coole pet!

Collin zijn beste vriend heet Akkaash. “Ik werd vroeger wel eens gepest, en Akkaash heeft er voor gezorgd dat het pesten stopte, daarom is hij mijn beste vriend”. Wessel zijn beste vriend heeft ook een bijzondere naam, Milad. Milad komt uit Afghanistan en is “gewoon heel aardig”.

Waar Wessel graag pannenkoeken mag eten, eet Collin liever een patatje of een pizza. “Maar eigenlijk vind ik het ook heel erg lekker om aardappelen, rode kool met appelmoes te eten!”.

Wessel wil later wel profvoetballer worden, verder heeft Wessel eigenlijk nog geen idee wat hij wil worden. Maar politieagent lijkt hem wel leuk toe. Collin wil graag aanklager worden, omdat hij mensen kent die worden aangeklaagd. “dat kost die mensen heel veel geld, en ik wil later heel veel erg rijk worden!”.

“Dan als laatste, jullie zijn pupillen van de week geweest, wat vonden jullie het hier zo leuk aan? Of, wat vonden jullie hier niet leuk aan?”. “Ik vond het bekijken van de spelerspassen heel grappig, en het opnoemen van de namen voor de wedstrijd. Verder vond ik het maken van de goal samen met Collin heel leuk. Maar ook kijken van de wedstrijd en Rink zien rennen met een bezweet hoofd was grappig!” Aldus Wessel. Collin vond andere dingen ook interessant zoals de lunch voorafgaand aan de wedstrijd. De goal samen met Wessel vond Collin ook heel leuk, net als het oefenen van deze actie voorafgaand aan deze wedstrijd. Ook hebben Wessel en Collin ballen van de trap af laten rollen/stuiteren, dit vond Collin erg grappig! Ook al was de dag best koud, Collin en Wessel hebben beide erg veel lol gehad, maar ze vonden het beide ook best heel spannend allemaal.
De volgende pupillen van de week vindt pas plaats op 28 februari, dan zijn Lars en Cerchio aan de beurt! DIO Groningen tegen Velocitas 1897 staat dan op het programma.

 

Sportieve groet,

Interviewer Rink

2b 1b 2

Geef een antwoord