18-10-2016 DIO D1 trefzeker tegen Bedum

D1 trefzeker tegen Bedum

Verslaggevers: Ceriel en Gerkina
Of het nu aan de nieuwe kousen lag of aan het publiek is niet te zeggen, maar het was een waar doelpuntenfestijn op het sportpark in Bedum. Na een warming up vanuit de oude kleedkamers achter op het terrein lieten de jongens vanaf de eerste minuut zien wie er de sterkste was. Vrijwel direct na de aftrap scoorde Ceriel na een diepe pass van Coen (?). En een paar minuten later was het weer raak met een goal van Kevin vanaf de linkerzijde.
D1 was los en speelde in hoog tempo, aanval na aanval met nog een aantal mooie doelpogingen. Na een overtreding op een doorgebroken speler mocht Samir de penalty nemen en daarmee werd het 3:0. Natuurlijk ging Bedum ook in de aanval, maar de snelle en vasthoudende verdedigers Fabio, Delano en Wessel wisten menig aanval te voorkomen en behendig de bal te ontfutselen en via de zijkanten langs Neill , Harmen en Regomar om te zetten naar een aanval van DIO.
De volgende goal komt van de schoen van Coen, nadat Bedum een overtreding maakt op een van onze aanvallers. Vanaf de rand van de 16 meter laat Coen zijn specialiteit weer zien met een mooi zuiver schot onder de lat.
Met 4 doelpunten is de spanning wel uit de wedstrijd. Volgens Paolo (Fabio’s vader) was de wedstrijd tegen Oosterparkers de beste tot nu toe. wel duidelijk wie gaat winnen en de spanning is er af. Maar het enthousiasme blijft en iedereen gaat ervoor. Ceriel doet z’n zoveelste rush en maakt voor de pauze nog 5:0.
In de pauze stellen de ouders het zonder koffie en thee, want de kantine in het oude clubgebouw is niet in gebruik. En we vinden het te ver lopen naar de nieuwe kantine, dus kletsen we wat in het zonnetje dat is doorgebroken. Na de pauze komen de jongens enthousiast ‘naar buiten rollen’ voor de 2e helft.
Net als in de eerste helft weet Ceriel in de eerste minuut te scoren. Zou het zo doorgaan? Nee, Bedum is in de 2e helft sterker aanwezig en dit vraagt op het middenveld oplettendheid en inzet van van Lars, Harmen, Adjani en Regomar. Ook Dirk (de broer van Delano) komt nog in het veld om zijn beste beentje voor te zetten. Bedum weet ook ons doel te bereiken, maar dan heb je te maken met Brandon! Ze gaan er niet in.
De jongens van DIO spelen een leuke wedstrijd, waarbij alle spelers aan bod komen en Rink en Bart ook kunnen experimenteren met de posities. Een goede oefening voor alle potjes die nog gaan komen. In de tweede helft krijgt DIO nogmaals een penalty die Ceriel helaas mist, maar even later doet hij het op zijn eigen manier toch en is de eindstrand bepaald op 7:0. D1 schuift door naar de 5e positie in de ranglijst.

d1

Geef een antwoord