18-03-2016 E1 maakt flitsend debuut in de 2e klasse

(1)E1 maakt flitsend debuut in de 2e klasse

Zaterdag 12 maart ‘16

Competitiewedstrijd DIO E1 – Nieuw Roden E1

Flitsend! Een prachtige seizoensopening afgelopen zaterdag. Na twee opeenvolgende kampioenschappen mocht DIO het proberen in, jawel, de tweede klasse!

.
De najaarscompetitie, een spek-ta-kel! Met 33 punten uit 11 wedstrijden, 9 doelpunten voor en maar liefst 131 gescoorde doelpunten kon het natuurlijk niet uitblijven dat de boys van de E1 het hogerop mochten zoeken. In aanloop naar de voorjaarscompetitie werden er wedstrijden gespeeld tegen Oosterparkers E1, GVAV E5, HSC E1 en oefenden we bij het Indoor Soccer Centre. In deze wedstrijden leerden de boys ook wat verliezen was (HSC en Oosterparkers), maar werd er ook ruim gewonnen van GVAV E5. Komend seizoen, de voorjaarscompetitie, is DIO E1 ingedeeld in de 2e klas 26 met een aantal sterke tegenstanders. We zijn ingedeeld met VVK E1, Potetos E1, Gorecht E3, Lycurgus E6 en Nieuw Roden E1. Er wordt gespeeld in een hele competitie, we spelen dus twee keer tegen elke tegenstander en in totaal dus tien keer.

Onze eerste tegenstander, Nieuw Roden E1, was de competitie een week eerder al gestart met een verliespartij tegen VVK E1 (3-9). Niks zeggend, uiteraard. Het tijdstip van 08:45 viel niet zo goed maar zo rond 08:00 druppelden de meeste spelers dan toch de kantine van DIO binnen.

Het duel kantelde al na 5 minuten de kant van DIO op. Na een rustig begin met onder andere een mooie panna van Ceriel en een zacht schot van Samir was ‘t laatstgenoemde die het spits afbeet. Topscorer ‘Pippo’ Samir werd na goed uitverdedigend werk van Ceriel door Coen vrij voor de keeper gezet. Een koud kunstje voor Samir die de bal laag in de verre hoek plaatste. Hoppa! Het eerste doelpunt in de tweede klas was een feit! Dit was tevens het startsein van een mooi begin.

Met een kopbal voorlangs van Brandon en een bal op de onderkant lat van Ceriel waren er grote kansen. Het was echter niet een combinatie of mooie actie die zorgde voor de 2-0, nee het was onze ‘Maradonna’ Coen die weer eens voor een beauty zorgde! Van ruime afstand ramde Coen de bal snoeierhard in de kruising. Bam, 2-0! En daar waar Brandon eerder de bal voorlangs kopte,  prikte ‘Müller’ de bal uit een corner van Coen nu wel in het doel. 3-0: Geen vuiltje aan de zon, zou je zeggen…

Mis! ‘Verdedigen mag, verdedigen moet’ veranderde in ‘aanvallen moet en verdedigen mag’… We kregen twee sterk uitgespeelde counters om de oren. De defensie kon een door gebroken speler niet meer achterhalen wat zorgde voor een tegendoelpunt. Even later was Wessel ongelukkig door het leer via een defensieve sliding in eigen doel te werken. De score liep uit naar een gevaarlijke 3-2. De machine E1 haperde en het zelfvertrouwen van de tegenstander kreeg een boost…

Gelukkig was daar herstel! Wessel greep een aantal keer rigoureus in en toonde zich niet alleen een goede dribbelkoning, maar vooral een weergaloze verdediger die niet van opgeven weet. E1 kreeg het weer op de heupen en Ceriel zette met een rush over de flank de bal voor de goal waardoor Delano kon vrij binnen schieten. Het was een geweldige reflex van de keeper die dat voorkwam.  Maar het was wél genieten geblazen langs de lijn!

De bevrijdende treffer kwam van Brandon met opnieuw met het hoofd. Brandon ‘Müller’ wist wederom uit een corner, ditmaal genomen door Wisal, de bal hard het doel in te werken. En nog voor rust deed Wisal zijn bijnaam ‘Diego Costa’ eer aan door geweldig te scoren. Daar waar hij al goed speelde en als balvaste spits fungeerde haalde hij nu zelf de trekker over. Op aangeven van Delano en door slim zijn lichaam te gebruiken zette hij zijn tegenstander aan de kant, uit de draaide knalde hij snoeihard de bal in de touwen. Een heerlijke 5-2 en rust!

Brandon met het hoofd

IMG-20160312-WA0004

Een paar tactische aanwijzingen van coach Bart en een beker limonade zorgden voor voldoende motivatie en energie voor een sterke tweede helft. Deze begon met een prachtige aanval! Via een mooie dribbel van Wisal en een prachtige steekpass op Samir, die de bal voor het doel langs speelde, wist Ceriel met zijn linkervoet de bal in het doel te krijgen. Een stabiele 6-2 stond op het scorebord en de boys waren nog niet klaar. De voorspelling van coach Rink, 8-3, begon in zicht te komen!

Delano, Fabio, Coen en Kevin Kuyt creëerden kans na kans voorin en Paul, Wessel en Lars toonden zich stabiele defensieve krachten. Het was echter defensief DUO B&C die zorgde voor het volgende doelpunt. Een actie over de flank van Brandon bereikte Ceriel, die venijnig en hard op doel schoot. Hij kreeg het doelpunt echter niet op zijn naam, het was namelijk Fabio die zijn hak nog tegen de bal aan kreeg en daarom zorgde voor alweer het zevende doelpunt.

Fabio met de hak

IMG-20160312-WA0000 - kopie

Door een slippertje van keeper Paul, die soms liever zijn voeten dan zijn handen gebruikt, kwam ook de drie op het scorebord te staan. Nog één te gaan!

Of die er nog kwam? Kansen waren er in ieder geval in overvloed! De spelers van DIO dansten met de bal over het veld en creëerden kans na kans. Een bal van Coen belandde op de lat, Kevin stuitte op de keeper, raakte met één schot zowel de paal als de lat en Wisal toonde zich een geweldig balvaste spits te zijn. Dat balvaste van ‘Costa’ Wisal en met de rug naar het doel van de tegenstander, zorgde ervoor dat Kevin langsheen kon komen en de voorspelling uit liet komen. Hard en hoog raakte hij het ijzer aan de binnenkant van het doel, waarna deze er weer uit stuiterde. Dat ontging de scheidsrechter niet en de wedstrijd werd beëindigd met een score van maar liefst 8-3, een prachtig resultaat en een schit-te-rend begin!

Op naar wedstrijd twee, VVK E1. Juist ja, die wonnen ook met ruime cijfers van Nieuw Roden E1, dus dat beloofd een spannende pot. Be there!

Coach Bart ontbreekt helaas vanwege zijn geknipte amandelen.

Sportieve groet!

Rink

 

Nr. Topscorers competitie Aantal
 1 Brandon 2
 2 Kevin 1
 2 Samir 1
 2 Coen 1
 2 Wisal 1
 2 Ceriel 1
 2 Fabio 1

 

Nr. Assist competitie Aantal
 1 Coen 2
 1 Wisal 2
 2 Delano 1
 2 Samir 1
 2 Ceriel 1

Geef een antwoord