16-02-2015 DIO Groningen boekt oefenzege op SC Stadspark 2

Zaterdag 14-02-2015.

Schrijver: JW.

 

GRONINGEN – DIO Groningen pakt de eerste thuisoverwinning van dit seizoen, op een zwaar hoofdveld, tegen Stadspark 2 in een oefenwedstrijd.

DIO trad vandaag aan tegen het oude De Vogels 1, dat dit jaar Stadspark 2 geworden is. Op een zwaar hoofdveld, dat erg hobbelig was, begon de wedstrijd stroef. Beide ploegen wilden opbouwend voetbal spelen, maar dit was erg lastig door het veld. SC Stadspark leek hier de meeste moeite mee te hebben en kreeg geen kans in de eerste helft. DIO verdedigde ook deze wedstrijd weer erg solide en gaf niets weg achterin. Voorin kreeg het wat kansjes met Moltmaker, Van der Vlag, Robben en Bijlsma, maar ze waren allemaal niet scherp en daarom gingen beide ploegen rusten met de brilstand.

De tweede helft ging gelijk op waarin beide ploegen kansen kregen. Het was Moek die in de diepte werd gestuurd door een goede pass van Bijlsma, Moek bleef koeltjes en rondde beheerst af. Daarna ging de wedstrijd heen en weer maar bleef deze stand terecht op het scorebord staan. De mannen van trainer Noorda hielden vandaag weer de nul wat keeper Bakker en de gehele ploeg vertrouwen moet geven voor de uitwedstrijd bij OKVC. De stijgende lijn is duidelijk zichtbaar!

Geef een antwoord