15-09-2015 E1 laat geen spaan heel van Actief E8 en boekt wederom monsterscore

Zaterdag 12 september

Competitiewedstrijd Actief E8 – DIO E1

Zaterdag was het zover, de start van de competitie! DIO E1 mocht in een uitwedstrijd aantreden tegen Actief E8, het laagste E elftal van Actief/Eelde, die zich verassend genoeg hebben ingeschreven voor de 3e klas. Dit was uiteindelijk ook terug te lezen in de uitslag. DIO E1 liet geen spaan heel van de tegenstander, en schiet Actief E8 aan flarden. Uitslag: 0-21…

Na de monsterscore (1-16) van vorige week waren de jongens vol goede moed om ook de eerste competitiewedstrijd winnen af te sluiten. Omdat er al om 09:00 werd afgetrapt in Eelde vertrokken we iets voor achten vanaf Kardinge.

'pakketje' Delano werd afgeleverd
‘pakketje’ Delano werd afgeleverd

Eenmaal aangekomen in Eelde stonden de boys al vlot omgekleed en wel op het veld; aanvoerders Ceriel en Brandon startten de warming-up. Na de warming-up werd er in 3 groepjes gewerkt; Lars mocht de doelman inschieten en de overige jongens oefenden het gewoonlijke 3 tegen 1 “lummel” spelletje. Dit ging er, op aandringen van Rink, fanatiek aan toe! Waarna de coach van de tegenstander ons gebaarde of het misschien iets rustiger kon; “niet zo serieus coach, anders komt het niet goed aan onze kant!”. Coaches Bart en Rink begrepen het niet helemaal… Maar na het omdraaien en bekijken van de tegenstander kregen ze het in de gaten. De tegenstander was van een iets ander kaliber, veelal beginnend voetballers die meestal een kop kleiner waren. De gedachten gingen al snel uit naar tegenstander Bedum van afgelopen week… Wakend voor onderschatting pepte coach Rink de jongens nog 1 keer op; een jong fluitende (D pupil) scheidsrechter blies op zijn fluitje en de pot kon beginnen!

Al binnen 20 seconden stonden de 8 spelers van Actief E8 in een heuse muur voor eigen doel; het doelpuntenfestijn kon beginnen. Het duurde 2 minuten voor het eerste doelpunt; na een poging van Coen was Samir er als de kippen bij, 0-1! Direct na de aftrap ging het maken van doelpunten verder. Na een poging van Samir, die op de lat belande, probeerde een zeer bedrijvige Ceriel het van afstand. De doelman van Actief was alert en kon keren. Hij kende echter geen antwoord op het rebound schot van Samir die in het dak van de goal belandde.

Daar waar Kevin de afgelopen week niet wist te scoren, stond hij ditmaal al snel op als doelpuntenmaker. Op aangeven van Coen, die de paal raakte, wist Kevin knap de bal in het doel te krijgen en de score was na 5 minuten al 0-3. Ook de 0-4 kwam op naam van Kevin; een solo van de sierlijk voetballende Fabio belande in de voeten van Kevin, die eenvoudig binnen kon werken.

Eenrichtingsverkeer

Ook dribbelkoning Wessel was bedrijvig, hij wist tegenstanders te passeren en van afstand te schieten. Zijn poging werd knap gekeerd, maar Samir was er wederom als de kippen bij om de bal in tweede instantie in de goal te rammen. De 0-5 was een feit. Ceriel wist vervolgens met een prachtig afstandsschot ook de 0-6 op het scorebord te zetten. Een knappe voorzet van Wessel belande na 15 minuten spelen ook in het doel, waarna de score al uitliep naar 0-7. Brandon stond als enige verdediger nog op het veld, en in combinatie met Lars en Delano brachten ze de ballen in de voeten van de aanvallers van DIO.

Na de 0-7 was het de beurt aan Samir, we konden tot de rust gaan genieten van “De Samir Show”. Eigenhandig en watervlug als hij was wist hij als een echte “Pippo ‘Filippo’ Inzaghi” de goals aaneen in het doel te rijgen. Na mooie voorzetten en pogingen van Kevin (een schot en een lobje) knalde Samir het 8ste en 9e doelpunt tegen de touwen. Een poging van afstand van Ceriel ging er ook in via de voeten van Samir. Het slotakkoord van de eerste helft was een heuse beauty; de altijd sierlijk dribbelende Fabio kreeg de bal in de voeten van Samir die niet helemaal goed voor de goal stond. Dat deerde Samir weinig; met een subtiel hakje verschalkte hij de doelman in de lange hoek. Het was nog voor rust maar liefst 0-11.

Alweer een doelpunt

Na rust en in overleg met zowel de scheidsrechter als de coach van Actief werden er aantal zaken afgesproken. De coach van Actief zag geen licht in een ‘gemengd voetballen’ potje. “Gewoon even volhouden” aldus de coach. Wel zouden we met 7 DIO spelers tegen 8 van Actief gaan spelen, en zou Actief E8 zo spoedig mogelijk een melding maken bij de KNVB om een klasse lager te gaan spelen.

De tweede helft werd ondanks het ondertal wederom een doelpuntenfestijn. De spelers van DIO kregen als taak om de bal maximaal 3 keer te raken, en zoveel mogelijk over te spelen. Coen zag zijn kans vanwege deze regel schoon en knalde, na het aannemen van de bal, de bal van vlak na de middenlijn in het doel. Na dit doelpunt was het de beurt aan Paul, die zijn plek als doelman had afgestaan aan Kevin. Een knappe onderschepping na een uittrap van de keeper zette Paul alleen voor de keeper; ook de 0-13 was een feit. Na onopzettelijk hands van Lars zag Coen een klein kansje; van afstand verschalkte hij de doelman opnieuw. Op aanraden van coach Rink keurde de scheidsrechter het doelpunt (terecht) af.

Vanaf dit moment beseften coaches Rink en Bart wel iets. Er waren nog 4 spelers die géén doelpunt gemaakt hadden deze wedstrijd. Delano, Brandon, Fabio en Lars stonden nog niet op het scoreformulier; een nieuwe doelstelling was geboren. Het duurde welgeteld 1 minuut voordat Delano aan de beurt was. Brandon combineerde er knap op los met Coen en zette Delano alleen voor de keeper. 1 op 1 faalde Delano niet en de 0-14 stond op het scorebord. Het volgende doelpunt nam Brandon zelf voor zijn rekening; Lars draaide knap open naar het doel van de tegenstander en lanceerde Brandon. Die wist de bal hard en laag in de korte hoek te rammen.

Felicitaties voor Delano na zijn treffer

Doelman Kevin had tot die tijd bar weinig te doen, en probeerde zo nu en dan mee te voetballen als extra verdediger. Na een harde knal van Brandon kreeg DIO een corner. Brandon nam deze zelf en in de kluts belande de bal voor de voeten van Ceriel; een klein tikje was genoeg om ook de 0-16 te laten tellen. Coen stal de show ook nog even met een prachtige dribbel; hij wist langs de zijlijn 3 spelers te passeren en wist de bal panklaar voor Lars neer te leggen. Lars, rustig als altijd, wist de bal beheerst in het doel te schieten. Fabio had tot moment als enige speler nog niet gescoord en dacht dit wel te gaan doen; met een prachtige lob wist hij de bal over de doelman te krijgen. Het was echter Brandon die het doelpunt op zich nam; om er zeker van te zijn dat de bal ook daadwerkelijk in het doel belande zette Brandon zijn hoofd tegen de bal. De score liep uit naar maar liefst 18 doelpunten in het voordeel van DIO tegenover 0 van Actief E8…

Maar daar was dan ook eindelijk het doelpunt van overgebleven Fabio; Ceriel werkte hard om de bal bewust bij Fabio in de voeten te krijgen, dit lukte met een klein beetje hulp van Samir ook. De bal belande bij Samir die niet zelfzuchtig was en Fabio vrij voor keeper zette; 0-19. Een assist van Brandon op Wessel zorgde voor de 0-20 waarna het aan de aanvoerder zelf was om het slotakkoord te bepalen. Een knietje van Fabio belande bij Brandon die als een koele kikker de 0-21 binnen werkte. Met nog een paar minuten op de klok vonden de scheidsrechter en coach Rink het wel genoeg; het was tijd voor penalty’s. De afstraffing voor het dappere Actief E8 had lang genoeg geduurd, de kleine kereltjes mochten om de pijn wat te verzachten nog een aantal penalty’s nemen.

Enigszins euforisch werd de reis naar Groningen ingezet, een knallend begin!!

De volgende wedstrijd is thuis tegen Lycurgus E7, tot dan allemaal!

Sportieve groet,

Bart & Rink

De statistieken op een rijtje

 

Nr. Topscorers competitie Goals  | Assist (aangevers) competitie Assists  | Topscorers Totaal (vanaf 2) Goals
1 Samir 7 | Fabio 4  | Samir 15 (+7)
2 Brandon 3 | Coen 3  | Coen 8 (+1)
3 Kevin 2 | Brandon 3  | Ceriel 8 (+2)
4 Ceriel 2 | Ceriel 2  | Kevin 5 (+2)
5 Wessel 2 | Kevin 2  | Brandon 5 (+3)
6 Coen 1 | Wessel 1  | Fabio 2 (+1)
7 Delano 1 | Lars 1  | Wessel 2 (+2)
8 Lars 1 | Samir 1  |
9 Fabio 1 |  |
10 Paul 1 |  |

 

Geef een antwoord