15-05-2015 DIO E1 wint zinderende kampioenskraker van koploper Lewenborg

Zaterdag 2 mei was het dan eindelijk zo ver; de alles beslissende ‘kampioenswedstrijd’ tegen Lewenborg E7. De aanvang van de wedstrijd was om 09:45 op het sportpark van Lewenborg. Met slechts 1 punt minder dan de koploper Lewenborg, en een ruime voorsprong op nummer 3 Zevenhuizen.

Omdat Lewenborg praktisch buren zijn van sportpark Kardinge was het voor een aantal mensen handiger om rechtstreeks te gaan. Met een select groepje (Rink, Wessel, Ian, Marijke en supporter Bart) vertrokken we naar Lewenborg. Zo rond 09:10 arriveerden ook de overige teamleden. Dirk, Delano, Collin, Wisal, Samir, Brandon, Manon, Cerchio, Lars en aanvoerder Albert; team compleet dus!

De voorbereiding ging niet helemaal super; verkeerde shirts… De E en F shirts waren verwisseld waardoor we een iets kleiner tenuetje aanhadden. Het paste gelukkig allemaal, en het intrappen kon beginnen.

Aanvoerder Albert deed vooraf een goede warming-up met zijn team, waarna er kort kon worden ingetrapt. Vlak voor de wedstrijd werd er nog even kringetje gemaakt met coach Rink, een laatste motivatie woordje en de spelers mochten op hun positie gaan staan.

De spanning was voelbaar; maar de wedstrijd ging beginnen! Na de aftrap golfde het spel op en neer. Waar Ian aan de kant van DIO zich een solide doelman toonde, liepen Samir, Wisal en Wessel zich stuk op de hechte defensie van Lewenborg. Door het rommelige spel doken veel spelers op verschillende plekken op; zo stond middenvelder Samir regelmatig achter de verdedigers Cerchio en Albert…

Aan de andere braken Wessel en Brandon samen met Wisal een paar keer gevaarlijk uit. Na een mooie solo langs de zijlijn van Wessel (dribbelen met buitenkantje links, pasen en schieten met rechts) kwam de bal bij Brandon terecht; die gaf de bal prachtig breed op Lars die maar net naast het doel mikte.

Ook later was Brandon gevaarlijk met een aantal mooie acties richting het doel. Aan de overkant werd Lewenborg met aantal counters erg gevaarlijk. De laatste man van Lewenborg en een zeer technische middenvelder kwamen een aantal keer gevaarlijk dicht bij een doelpunt. Gelukkig bleef deze uit; na een mooie rush maakte Brandon de openingstreffer; 0-1!

0-1
Na de 0-1 van Brandon

Met deze stand zochten we de kleedkamer op. In de laatste minuten van de eerste helft toonden Delano en Collin zich ook strijdbaar; ze wonnen een paar knappe duels van de beste speler van Lewenborg.

Na rust golfde het spel op dezelfde manier heen en weer. Wisal liep zich vaak vast op de goede verdediging van Lewenborg; de bal ging er telkens net niet in en werd voortijdig geblokt of gestopt door de doelman. Dit probleem kenden ook teamgenoten Brandon, Samir en Wessel. Toch viel na veel aanhouden het bevrijdende doelpunt; Samir ramde heel beheerst de bal in het doel. 0-2! De wedstrijd leek de kant van DIO op te vallen, maar heel plots kwam daar een (verdient) doelpunt van Lewenborg; 1-2… Het was misschien wel dankzij het fantastische uitverdedigen van ‘buskruit’ Cerchio en een half geblesseerde Albert (later Brandon) dat de score niet uitliep naar 2-2. Waar de spanning in de slotfase voelbaar was vloot de scheidsrechter plots op zijn fluitje, de wedstrijd was afgelopen… Winst, we zijn de nieuwe koploper! Ondanks de teleurstelling reageerden de tegenstanders erg sportief, ze feliciteerden ons met de overwinning en bedankten ons voor de mooie wedstrijd.

Na het penalty schieten kregen de kinderen, zoals beloofd, allemaal een ijsje van Linda (moeder van Brandon en Manon). Bedankt!

Het overwinningsijsje

Na een kort feestje kon de zaterdag voort worden gezet. In de weg naar het kampioenschap zal nog wel moeten gewonnen van VEV’67 en Lycurgus. Dit lukte in een eerder ontmoeting (1-5 en 5-1) wel, maar het blijft dus nog spannend.

Nog 2 finales, en we zijn kampioen!

1Winst
Teamfoto

Volgende wedstrijd: DIO E1 – VEV’67 E6 om 09:00

——————————————————————————————————————————————

Trainer/Coach Rink

 Topscorerslijst:

  1. Brandon 14 (+1)
  2. Samir      12 (+1)
  3. Wisal       8
  4. Cerchio   6
  5. Wessel    3
  6. Lars         2
  7. Albert      1
  8. Delano     1

 

Geef een antwoord