14-11-2016 verslag DIO D1 – Lycurgus D4

De eerste wedstrijd in winterse omstandigheden op 12 november . Het is koud en het gras is nog berijpt en glad. Op wissel staan  Wisal en Kevin.  Afwezig zijn vandaag: Samir, Tim, Redgomar en Delano. De wedstrijd van de D2 gaat niet door en dus is Noah er wel bij. Hij zou anders meedoen met de D2

 1ste helft
Om 09.00 neemt Neill de aftrap. Bijna onmiddellijk  zijn er twee doelpogingen van Lycurgus. Brandon toont zijn kwaliteiten en laat deze niet door. Het is wel gelijk duidelijk dat de tegenpartij veel druk zet en al snel volgt dan ook hun eerste doelpunt na een goede steekbal. Dankzij goed verdedigend werk van o.a. Wessel, Noah en Brandon blijft de stand eerst 1-0. Via een aanval langs de counter heeft Ceriel een kans maar scoort helaas niet. Na een overtreding op Coen volgt een vrije trap, maar ook daar valt geen doelpunt uit. Het samenspel wordt beter, maar de bal is het meest op de helft van DIO . Voor de goal bieden de jongens goed weestand. De 1-0 houdt nog stand!Als de bal naar voren gaat dan valt er een gat op het middenveld. DIO heeft zich in de verdediging laten drukken. Veel duels worden verloren en het middenveld en de achterhoede schuift niet snel genoeg mee naar voren.  Is het de kou??
De 2- 0 valt.
Aan het eind van de eerste helft gaat het beter. Via een mooie counter gaat de bal  van Adjani en Neill naar Fabio. Maar helaas geen score. Daarna nog een kans maar er wordt gevlagd voor buitenspel. Terecht? Er was anders zeker een doelpunt gevallen en dus zorgt het voor wat chagrijn, zelfs bij Bart.
2de helft
Het zonnetje breekt door en het is daardoor qua temperatuur wat aangenamer op en buiten het veld. Op wissel nu eerst Adjani en Lars.
De tweede helft start gelijk weer met een gevaarlijke actie van Lycurgus. Daarop volgt echter een uitbraak van Fabio. DIO toont in de tweede helft meer vechtlust dan in de tweede helft.  Dat is natuurlijk mooi, maar resulteert ook in een opstootje waar spelers van beide partijen bij betrokken zijn. Beide teams worden apart genomen door hun coach, handen worden geschud en het spel kan verder. DIO maakt meer aanvallende acties. Coen is aan de bal maar dan wordt hij gehaakt binnen de 16 meter: penalty. Het is 2-1! Het geloof komt weer terug, en het publiek zweept de jongens op.

De 2-2 valt. Coen schiet eerst op de lat, maar Kevin scoort in de rebound. Er volgen mooie acties en kansen van vele spelers.  De jongens zijn ontdooit. Ook die van Lycurgus. Er wordt door hen bijna gescoord terwijl de vlaggenist buitenspel aangaf. Dit werd door de scheids echter niet gezien. Brandon laat zien wat hij waard is en redt veel ballen, de 3-2 kan hij echter niet voorkomen. Een grote teleurstelling. Gelijk spel of winst was in deze partij mogelijk geweest. Volgend keer beter!!!!!!!!

d1foto3     dio-d1-lycurgus     d1foto1

Geef een antwoord