14-09-2015 DIO Groningen verliest stadsderby in de 2e helft.

Vandaag stond alweer de derby tegen Oosterparkers op het programma. In de beker wist DIO in een spektakelstuk met 4-5 te winnen bij de buren. Oosterparkers had dus wat recht te zetten, maar dit straalden ze niet uit. DIO had vorige week een totale off-day en verloor met 8-1 van TEO en had dus helemaal wat goed te maken.

De eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en bleef het 0-0. Oosterparkers had de beste kansen, maar DIO was ook af en toe gevaarlijk voor de goal van de gasten. Beide ploegen waren echter niet scherp in de afronding. DIO voetbalde stukken beter als vorige week maar was vaak wat ongelukkig in de eindpass. Speler-keeper Kelvin van de Vlag vulde het vandaag goed in, waarvoor de complimenten. Beide ploegen gingen met een brilstand rusten, en zullen beiden het gevoel hebben gehad dat er nog winst te behalen zou zijn.

De 2e helft begon DIO wat stroever. Na 10 minuten maakte Oosterparkers de terechte openingstreffer, binnen 2 minuten viel ook de 0-2 al; DIO was erg ongelukkig in de communicatie en gaf deze goal domweg weg. DIO bleef er in geloven en gooide er veel strijd in. Dit resulteerde in de verdiende aansluitingstreffen van de hardwerkende Maikel van de Vlag. Daarna kreeg spits Robben een grote kans maar hij faalde oog in oog met keeper Emmens. Daarna sloeg de vermoeidheid bij beide ploegen toe, waardoor er grote ruimtes ontstonden. DIO probeerde wel voor de gelijkmaker te gaan, maar in de omschakeling maakte Janga voor Oosterparkers de beslissende treffer (1-3). Niet veel daarna floot de af en toe onzekere, maar verder goed leidende, jonge scheidsrechter af.
Volgende week wacht ZEC uit dat verrassend met 3-1 van Stedum won.

Geef een antwoord