13-10-2015 Ook sterk spelend Grootegast E2 legt het af tegen DIO E1

Zaterdag 10 oktober

Competitiewedstrijd Grootegast E2 – DIO E1

Afgelopen zaterdag speelden de boys alweer hun 5e competitie wedstrijden. Statistieken tot nu toe? 4 wedstrijden gespeeld, 12 punten, 68 doelpunten voor en slechts 1 tegen… Monstercijfers!

De tegenstander van dit weekend was Grootegast E2, in tegenstelling tot de andere ploegen waar DIO E1 eerder tegen speelde, was Grootegast op papier een sterkere tegenstander. Met 6 punten uit 4 wedstrijden, 26 doelpunten voor en slechts 9 tegen leek dit een geschikte tegenstander die voor wat weerstand kon zorgen.

Niets was minder waar; want Grootegast bleek een sterke tegenstander! Na alle perikelen van onderweg (te laat komen van kinderen, een afgesloten weg tegenkomen, je kent het wel…) kwamen we rond 11:15 aan op het mooie sportcomplex van Grootegast. Veel tijd was er niet; de wedstrijd begon namelijk al op 11:30!

Er werd 7 tegen 7 gestart, op aanvraag een vriendelijke coach en de jonge scheidsrechter van de thuisspelende partij. ‘Pirlo’ Paul kreeg zoals gewoonlijk de taak het doel te verdedigen, met daarvoor de trouwe kameraden & aanvoerders Ceriel en Brandon. Samir stond op het middenveld, en hij werd op de zijkanten vergezeld door Delano en Kevin. Voorin stond Coen weer in de spits. Wessel (lichte blessure), Lars en Wisal(te laat) stonden eerst op wissel.

 De wedstrijd begon voorzichtig, Grootegast stond compact op eigen helft te verdedigen, en DIO kwam telkens niet veel verder dan de verdediging van Grootegast. Daar waar Grootegast het zo nu en dan probeerde met een vlugge counter, had DIO het overwicht in zowel kansen als balbezit.

Dit resulteerde na 10 minuten in een prachtige goal. In eerdere pogingen van Ceriel, Coen en Kevin werd het net niet gevonden, dit lukte wél na een prachtige lob over de verdedigers heen. Het was laatstgenoemde Kevin die de wedstrijd open brak. Na een vlugge actie over de zijkant bediende hij Coen á la Bergkamp met een mooie lob, die vervolgens heel beheerst de bal in de hoek van doel schoot; 0-1!

Na dit doelpunt kreeg ook Grootegast kansjes, maar door sterk optreden van Brandon, Ceriel en de defensief ingestelde Samir werd Grootegast niet echt gevaarlijk. DIO wel, daar en tegen. Spits Coen kreeg het weer op zijn heupen en dribbelde, jawel, weer als een Maradonna door de verdediging van Grootegast. Coen egoïstisch? Nee hoor, al lang niet meer! Lars liep het balletje breed van Coen vervolgens hard en beheerst binnen. Het stond na een kwartier spelen al 0-2 in het voordeel van DIO E1.

Dribbelkoning Wessel
Dribbelkoning Wessel

Wat volgde was een dot van een kans voor Lars, die de laatste weken ‘on fire’ is binnen de lijnen. Hij dribbelde knap 2 tegenstanders voorbij en schoot vervolgens van dichtbij iets te zacht op het doel; een houdbare bal voor de doelman. Desondanks een knappe actie van ‘Daley Blind’ Lars!

Iemand die de laatste weken ook ‘on fire’ is, en dit mag genoemd worden, is Delano! Hij was vandaag helaas ongelukkig in de afronding(wellicht te laat op bed?) Wat echter wederom geprezen mag worden is zijn werklust en inzet, die ongekend is!

Na de actie van Lars was het de beurt aan invaller Wisal, die rakelings misschoot maar daarbij ook een medespeler over het hoofd zag, die er beter voor stond… In een volgende actie was Wisal wel trefzeker. Een knappe solo belande hard en laag in de onder hoek. En ondanks dat Wisal tekende voor de 0-3, zag hij daarbij wel helaas weer een teamgenoot over het hoofd.

Tussen de 2 doelpunten door was er tussen een aantal spelers van DIO en Grootegast nog een klein opstootje. Waarbij dribbelkoning Wessel niet helemaal vrijuit ging… Hij duwde na een overtreding achterin onhandig een tegenstander omver wat resulteerde in een kleine rel. Dit werd gelukkig snel en sportief opgelost en het spel kon verdergaan.

Maar onder het motto ‘een ezel stoot zich slechts twee keer aan dezelfde steen’ was het ook Wisal die de bal keurig terug legde op een inkomende Lars, die de bal op zijn beurt aan Ceriel gaf die rakelings naast schoot. Wisal leert het wel!

De tweede helft werd afgetrapt met een 0-3 voorsprong. Wisal ‘Diego Costa’ had, op aangeven van en prachtige bal van Lars, niet lang nodig om hier een 0-4 van te maken. Ook Wisal laat de laatste weken steeds meer van zich horen, in de vorm van doelpunten en assists. Dit mag ook van dribbelkoning Wessel gezegd worden, voor wie het tegenwoordig niet meer uitmaakt of hij met links of met rechts moet schieten of dribbelen.

Na dit doelpunt was het de beurt aan Grootegast, die via een kopbal van notabene Samir bijna een doelpunt versierden. Een voorzet werd door een kopbal van Samir op eigen lat gekopt. In de rebound was doelman ‘Pirlo’ Paul, koel als altijd, alert en greep hij bekwaam in. Ceriel, die in ‘Alaba’ een nieuwe bijnaam heeft (de verdediger met de drive naar voren!) ging vervolgens op avontuur en via een-tweetjes met Wisal viel hier bijna de 0-5 uit.

Penalty Brandon
Penalty Brandon

 De 0-5 ging er echter wel komen, en opnieuw was Wisal betrokken bij het doelpunt. Nog in dezelfde aanval van de hard werkende ‘Alaba’ Ceriel gaf Wisal een strakke bal richting de goal. En wie anders dan, natuurlijk, ‘Pippo Inzaghi’ Samir stond op de juiste plek om de bal kort aan te raken waarna deze in het doel verdween.

En daar waar het leek alsof de wedstrijd volledig ging kantelen in het voordeel van DIO, was het tegendeel waar. Het was namelijk Grootegast die een aantal grote kansen kreeg én een van deze kansen verzilverde. Na balverlies werd het namelijk, na een hard en laag schot in de korte hoek, 1-5.

Tussendoor mag genoemd worden dat captains Brandon en Ceriel zowel technisch, tactisch als motiverend voor teamleden een geweldige bijdrage leveren aan dit team en haar resultaten. Met slechts 2 tegendoelpunten uit 5 wedstrijden en een hele boel doelpunten in ons voordeel zijn ze 2 niet te missen factoren binnen dit team.

Na de 1-5 kreeg Delano, op aangeven van Wessel, nog een grote kans. Een mooie dribbelactie (uiteraard met links) waarbij Wessel 3 tegenstanders passeerden belande voor de voeten van Delano. Delano haalde kiezelhard uit en raakte de binnenkant van de paal; echter kwam de bal niet over de lijn waardoor er geen doelpunt geteld kon worden. De stand was nog steeds 1-5.

1-5 ging echter niet de eindstand worden. Samir vond 5 doelpunten namelijk niet genoeg. Hij besloot op aangeven van Ceriel, die wederom een mooie actie in huis had, dat het weer tijd was voor een ‘Pippo actie’. Jawel, dit resulteerde in de 1-6.

Het mooiste doelpunt werd dit keer voor het laatst bewaard. Eentje uit boekje, een echte beauty zoals je ze alleen in Fifa maakt! Kevin Kuyt knalde als altijd langs de rechterzijlijn en vond met een venijnige pass naar links Coen, die op 1 op 1 met de keeper stond. Coen wachtte één moment tot de keeper uitkwam, om vervolgens de bal nog een keer naar links breed te leggen. Een uitgekomen keeper, een open doel, een Pippo Samir… Dit bij elkaar opgeteld en de score werd 1-7! Een echte ‘Fifa goal’, zullen we maar zeggen. En een Coen die zich ontpopt dat een ware assist gever!

 Met een doelsaldo van 75 doelpunten voor, 2 tegen en 15 punten uit 5 wedstrijden spelen we komende zaterdag thuis tegen nummer 4 Gorecht E4, die 4 van de 5 wedstrijden wisten te winnen en al 29 keer hebben gescoord. Het wordt weer een stukje lastiger!

Op naar zaterdag, en op naar nog meer doelpunten, en vooral mooi voetbal!

Sportieve groet!

Bart & Rink

(foto’s op de site! Onder ’teams’, dan muis op de E1 en dan op media)

 

http://diogroningen.nl/jeugd/e1/media-e1/

 

De statistieken op een rijtje:

Nr. Topscorers competitie Goals Assist (aangevers) competitie Assists
 1 Samir (+3) 16 Coen (+2) 13
 2 Kevin 7 Fabio 10
 3 Ceriel 7 Brandon 8
 4 Wessel 7 Ceriel (+1) 8
 5 Wisal (+2) 7 Kevin (+1) 7
 6 Brandon 6 Samir 6
 7 Fabio 6 Wisal (+1) 4
 8 Delano 6 Wessel 3
 9 Lars (+1) 6 Lars (+1) 2
 10 Coen (+1) 6 Delano 1
 11 Paul 1

 

 

 

 

Geef een antwoord