12-12-2015 Wedstrijdverslagen DIO E1 (winterkampioen)

 

(1) DIO E1 wint ruim na verassende achterstand bij rust tegen subtopper Gorecht E4

 

Zaterdag 17 oktober

Competitiewedstrijd DIO E1 – Gorecht E4

Gorecht E4, op papier een ploeg die net buiten de top3 viel, maar zeker geen verkeerde cijfers kende.

Het frisse, enthousiaste ploegje Gorecht, met tenminste zulke enthousiaste en positieve coaches, begon sterk aan de wedstrijd. DIO was de eerste 5 minuten onder de indruk en wist dan ook niet direct haar kwaliteiten te laten zien. Lars lukte dat wel, na 5 minuten, een gewaagd schot vloog recht op de keeper.
Het startsein was gegeven, en dit leek het begin van een mooie wedstrijd met veel doelpunten. Wisal tikte namelijk, na een mooie combinatie met Fabio, de 1-0 tegen de touwen en er leek geen vuiltje aan de lucht! Ook grote kansen van Lars, Ceriel en Fabio (die wederom geweldige dribbels in huis had) leken een voorbode op een overwinning.

Toch sneed DIO zich lelijk in de vingers. Na onhandig uitverdedigen moest Ceriel ‘Alaba’ achterin ingrijpen; hij verzoorzaakte bij deze sliding helaas een penalty waardoor Gorecht de gelijkmaker kon maken. De stand na de penalty; 1-1.

Zichtbaar geschrokken voetbalde DIO verder, maar met een hechte defensie en 2 snelle counter-aanvallers aan de zijde van Gorecht had DIO het moeilijk. Wessel leek een einde te maken aan de onzekerheid, door de 2-1 tegen de touwen te schieten op aangeven van Coen. De actie die er aan vooraf ging, van wie anders dan  sierlijke dribbelaar Fabio,  mag echter niet vergeten worden. Een heuse beauty!
Wederom leek er weinig aan de hand, maar een tegenstander met veel lef zorgde voor een tegengoal. Uit het niets knalden ze de 2-2 tegen de touwen. En alsof dit nog niet genoeg was vergat DIO, na een aanval, in de tegenstoot te verdedigen… Een counter zorgde voor een 2-3 achterstand bij rust. DIO drong aan en zette veel druk, maar Gorecht wist hier dus slim van te profiteren.

Een peptalk in de rust, waarbij coach Rink motiverd de uitslag ‘het wordt gewoon 8-3’ in de mond nam, moest voor een overwinning zorgen.

Gemotiveerd startten de boys aan de 2e helft. Veel druk op de helft van de tegestanders, die zicht vooral bezig hielden met tegenhouden, zorgde niet direct voor het gewenste doelpunt. Een hechte defensie, onder leiding van Ceriel en Brandon, zorgden echter ook voor weinig gevaar van de tegenstander. Het antwoord op de achterstand moest uiteindelijk van de voet van Coen komen. Een knappe dribbel (á la Maradonna) wist uiteindelijk via Coen zijn linkerbeen het doel te bereiken; de 3-3! Dit doelpunt was belangrijk, de jongens hadden er zin in en het enthousiasme spatte er vanaf.

De 4-3 viel nog geen minuut later, wederom was daar afmaker Coen. Die een rush over de flank van ‘Davy Klaassen’, ook wel Delano, wist te bekronen met een doelpunt.

Coen was hierna helemaal los, en niet meer te stuiten. Hij dribbelde er op los en was onhoudbaar. In zijn dribbel was hij niet zelfzuchtig en zette Samir alleen op de keeper. Die twijfelde geen moment en ramde keihard de 5-3 tegen de touwen.

Ging het dat gebeuren, zoals voorspeld, de 8-3 overwinning?

Jazeker!

De 6-3 liet niet lang op zich wachten; uit een Corner van Fabio wist de keeper de bal niet vast te pakken. Kevin ‘Kuyt’ profiteerde slim en de score was weer een stapje dichterbij de voorspelde 8-3. Ook de 7-3 kwam van de voet van Kevin. Na een flitsende actie en prachtig lobje van Delano belandde de bal voor de voeten van Kevin, die niet twijfelde in de afronding.

Wisal mocht zorgen voor het slotakkoord, de magische grens van 8 doelpunten werd bereikt na een strakke corner van Samir. Het werd, zoals voorspeld, maar liefst 8-3!

Een geweldige knappe comeback van de Boys van DIO E1. Ook een belangrijke stap in de richting van het kampioenschap. Op naar de bekerwedstrijd tegen HSC E1.

(2) DIO E1 verliest bekerwedstrijd in boeiende wedstrijd van koploper uit 2e klasse

 

Zaterdag 24 oktober

Bekerwedstrijd HSC E1 – DIO E1

Op zaterdag 24 oktober speelde DIO zijn ‘knock-out’ bekerwedstrijd tegen HSC E1. HSC E1, dat 1e staat geklasseerd in de 2e klasse, is een sterke tegenstander van een klasse hoger dan DIO. Niet alleen speelt de ploeg een klasse hoger, maar het staat (net als DIO in de 3e klasse) bovenaan. Op papier een sterkere tegenstander, maar tevens een prachtige uitdaging voor de boys van de E1.

Tijdens de wedstrijd nam Wisal als eerste plaats onder de lat, en daarvoor stond een 3 mans verdediging; Ceriel, Paul en Brandon. Voorin mochten Coen, Fabio en Wessel het proberen. Op Lars na, die kon er helaas niet bij zijn, startten de andere jongens op wissel.

Tijdens de start van de wedstrijd werd al snel duidelijk dat HSC het spelletje ‘overspelen’ beter beheerste dan DIO.  De wedstrijd ging heen en weer, DIO kreeg op de counter kansen maar HSC kwam ook een aantal keer gevaarlijk dicht bij scoren aan de zijde van DIO.

De eerste grote kans was voor DIO, waar ‘Maradonna’ Coen bij een 1 op 1 situatie het doel net niet wist te vinden.  De opgezette counter door Ceriel was mooi, maar Coen had pech in de afronding. De teleurstelling van het missen werd vergroot in de tegenaanval van de tegenstander; een prachtige combinatie werd omgezet in een doelpunt. Een hard en laag schot was onhoudbaar voor de tot nu toe geweldig keepende Wisal.
Na deze goal was het HSC dat aanzette tot het volgende doelpunt; maar ondanks de hoge druk was het DIO dat gevaarlijk werd in de omschakeling. Onder andere ‘David Alaba’ Ceriel, alleskunner ‘Muller’ Brandon en Coen braken een aantal keer knap uit. Zo kreeg Coen wederom een levensgevaarlijke kans op de 1-1 en was ‘Pippo’ Samir ook ongelukkig in de afronding. Ook op links kreeg Fabio het op de heupen, hij dribbelde de ene na de andere tegenstander voorbij, en ook Ceriel was op snelheid niet te stoppen door de tegenpartij. Dit leverde echter niet het gewenste doelpunt. En wie de voetbalwetten kent, weet wat er gaat volgen; een tegendoelpunt. De 2-0 viel uit een rebound na een afstandsschot die keeper Wisal nog knap wist te keren.

DIO wist zich knap staande te houden en toonde karakter; nog voor rust combineerden Samir en Fabio zich een weg door de defensie van HSC, die met geluk de bal net naast wisten te tikken. En ook voor rust kreeg DIO wat het verdiende; de aansluitingstreffer!

Kevin werd door Ceriel gelanceerd op rechts op de helft van de tegenstander en dit bood hem 2 opties; afgeven op Coen die op links stond, óf zelf uithalen.. Hij koos voor de 2e optie en dit resulteerde in een geweldige goal. Een prachtig afstandsschot van Kevin vloog diagonaal in de kruising, een ware beauty! Direct na dit doelpunt was het tijd om de kleedkamer op te zoeken.

De 2e helft werd veelbelovend en vol goede moed begonnen. Maar al gauw kreeg DIO een harde klap te verwerken; een handsbal van (ex keeper) Wisal werd bestraft met een penalty. Deze werd onhoudbaar hard binnen geschoten, en het stond na 5 minuten al 3-1… Maar wederom wisten de boys van E1 niet van ophouden, en de koppies gingen absoluut niet omlaag.

Wat echter niet meezat was een stukje ‘geluk’. Een gigantische kans van Coen schamte rakelings de bovenkant van de lat, en ook acties van Samir en Wessel brachten niet de gewenste goal. Wat wél een doelpunt werd, was een vliegensvlugge counter van HSC; de genadeknap was gevallen en het stond 4-1.

Maar wederom toonde DIO veerkracht; grote kansen voor Ceriel (net naast) en wederom Coen (net over) gaven hoop aan de zijde van DIO. HSC kwam onder druk te staan en kon niet veel meer dan in blinde paniek ballen over de zijlijn te knallen. Coen en Ceriel kregen in deze fase wellicht dé kans op de 4-2; in een 2 tegen 1 situatie raakte Coen wederom de bovenkant van het aluminium.

Ging het dan écht niet meer lukken? Jawel! Het verdiende doelpunt ging dan, 3 minuten voor tijd, éindelijk vallen. Een prachtig uitverdedigende actie van Brandon belande bij Ceriel, die moeiteloos de keeper omspeelde en de bal voor open doel binnen kon schieten.  4-2!
Het kleine beetje hoop aan de kant van DIO groeide, en de zichtbaar nereveuze tegenstander zorgden voor nog 2 kansen voor Ceriel en Coen. Laatstgenoemde probeerde het in een uiterste poging nog knap met links, maar zijn schot rolde voorlangs. Ook Ceriel kreeg een bal van afstand niet tussen de palen.

De wedsdtrijd werd beëindigd door het fluitsignaal van de scheidsrechter. Die uitmonde in een terechte 4-2 verliespartij. Wél was DIO in de slotfase meer dan gelijkwaardig, en complimenteerden de coaches van de tegenstanders ons met de opmerking ‘5 minuten langer spelen hadden we niet volgehouden’.  Een prima wedstrijd met een mooi resultaat.

Op naar nummer 3 Zuidhorn in de competitie!

 

(3)Matig DIO E1 wint in spannend duel met Zuidhorn

 

Zaterdag 31 oktober

Competitiewedstrijd Zuidhorn E5 – DIO E1

Een belangrijke wedstrijd; Zuidhorn E5. Vooraf gezien, met de wetenschap dat ook 2e klas teams tegenstanders van formaat waren, leek DIO de favoriet in deze wedstrijd. Waken voor onderschatting was dan voor vandaag ook de belangrijkste factor.

DIO begon rommelig op een stuiterig kunstgrasveld, het leek wel een basketbalveld, tegen Zuidhorn E5. Echte kansen werden er niet gecreërd en het was zelfs Zuidhorn dat de eerste kleine kans kreeg. Zuidhorn, dat met 6 man achterin de bus parkeerde, kwam verder nauwelijks aan aanvallen toe, en deed niet veel meer dan tegenhouden. DIO, dat slecht overspeelde, wist het gaatje in de achterhoede niet te vinden en deed via Coen, Wessel en Fabio verwoede pogingen om door de muur van Zuidhorn heen te breken.

Het waren uiteindelijk de 2 aanvoerders, beide verdedigers notabene, die het goede voorbeeld moesten geven. Een rappe actie over de vleugel van Brandon werd omgezet in een voorzet op maat, die meegelopen Ceriel knap binnen wist te tikken. De bevrijdende 0-1 was gevallen.

De spanning verdween enigszins, maar het voetbal van de kant van DIO bleef slecht. Er werd weinig overgespeeld en veel kinderen liepen zich vast tijdens het dribbelen. Een 0-2 was dan, gezien het spelbeeld, ook niet helemaal verdiend. Aan de zijde van Zuidhorn werden 2 creatieve jongens zo nu en dan, op snelheid, gevaarlijk in de omschakeling.

De man die uiteindelijk, vlak voor rust, gelukkig voor de 0-2 zorgde was Brandon. Brandon denderde dwars door het midden op het doel van de tegenstander af en poeierde van afstand op doel. De keeper wist ter nauwernood de bal te stoppen, maar ook de rebound was een prooi voor Brandon. Die geen spaan heel liet van het doel; hij ramde de bal snoeierhard in de kruising. Rust.

Na rust waren er weinig noemenswaardige momenten om in dit verslag te zetten, DIO speelde wederom niet goed en het was de tegenstander die zo nu en dan voor gevaar zorgde. Het tegengoal kon dan ook niet uitblijven. Een onhandige verdedigingsfout, verdediger Wisal probeerde een spits uit te spelen, mondde uit in een tegengoal.

Vanaf dit moment werd de wedstrijd weer spannend, mede omdat DIO ontzettend veel fouten ging maken in het overspelen. Met een beetje geluk en een geweldige sliding van Ceriel op de bal, hij haalde zijn tegenstander die een voorsprong had in, bleef DIO op de been. Vlak  voor rust brak Coen het geloof van Zuidhorn. Een mooie schijnbeweging gevolgd door een prachtige assist van Kevin belandde voor de voeten van Coen. Coen kende geen genade met de keeper, en na een rappe dribbel zette hij de eindstand van 1-3 op het scorebord. Al met al geen mooie wedstrijd, maar 3 zeer belangrijke punten in weg naar het kampioenschap. Op naar HFC’15!

(4)DIO E1 dendert ook vrolijk over HFC’15 E7 heen en is hard op weg naar het kampioenschap

 

Zaterdag 7 november

Competitiewedstrijd DIO E1 – HFC’15 E7

Tegenstander HFC’15 was vooraf niet blij met deze wedstrijd, en leek zich, gezien de woorden van de coach, al te hebben neergelegd bij een nederlaag.

Gelukkig was niets minder waar en de wedstrijd begon met kansjes heen en weer. De ‘kleine Messi’ van HFC’15 maakte het de verdedigers van DIO lastig. DIO kreeg in de openingsfase geen grip op deze kleine dribbelaar, en begon daardoor rommelig.

Het doelpunt, dat viel uit een corner van Kevin ‘Kuyt’, was dan ook meer dan welkom. Brandon wist de bal knap in het doel te werken en zo kwam DIO al snel op voorsprong. Na een eigen goal van HFC’15, wederom een corner en een voorzet van Kevin, was het verzet gebroken bij HFC’15.

‘Pippo’ Samir zag zijn kans, uit het niets ramde hij ook al snel de 3-0 in de kruising. De topscorer van DIO E1 is soms onzichtbaar, maar staat áltijd op de goede plek en kan meer dan alleen doelpuntenmaker. Zijn dribbelkunsten worden vergeleken met de befaamde Iniesta van Barcelona.

Nog voor rust werd het ook 4-0; wederom uit een corner van Kevin. Erg knap, en met een beetje hulp van de wind, draaide Kevin een corner in 1x in het doel van de tegenstander. De 2 ballen op de lat van Coen die volgden, deden de coaches en het publiek weer erg denken aan de wedstrijd tegen HSC… Niets was minder waar, want na een mooie solo van Samir wist Delano van dichtbij hard en hoog raak te schieten; de 5-0 viel nog voor rust. Tussendoor was het Lars, die de strijd op het middenveld begon te winnen, die zorgde voor dreigende balletjes naar de voorhoede. Onopvallend maar wel degelijk belangrijk, deze  ‘Daley Blind’ Lars.

Wat DIO echter niet verwachtte was een tegentreffer; de 5-1 viel uit een rappe counter waarbij Wisal net te laat was. En keeper ‘Pirlo’ Paul, die de bal nog schampte, wist niet te zorgen voor een ‘clean-sheat’.

Al snel blies scheidsrechter Jos op zijn fluitje voor de rust.

Na rust was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld, en werd het spelbeeld redelijk ongewijzigd. Wisal raakte al snel de paal en Fabio wist, na een prachtige solo vanaf de middenlijn. De 6-1 tegen de touwen te schieten. Fabio bleek de 2e helft onhoudbaar met zijn dribbels, hij danste sierlijk zoals gewoonlijk over het veld. Het was Wisal die na zo’n solo de paal weer raakte.

De 7-1 kwam van de voet van Ceriel, die na een voorzet van Samir de bal knap binnen wist te lopen. Bij een aanval nog geen minuut later stuitte Ceriel op de keeper, die echter geen antwoord kende op de rebound van Kevin; 8-1. Pippo raakte in de slotfase nog de lat en dit leek de eindstand; maar deze zelfde Samir wist in de laatste seconden van de wedstrijd alsnog de 9-1 te maken; een prima overwinning! Op naar Harkstede.

(5)DIO E1 passeert de grens van 100 doelpunten tegen Harkstede E2

 

Zaterdag 14 november

Competitiewedstrijd DIO E1 – Harkstede E2

Omdat verslagschrijver en coach Rink deze wedstrijd, ja hoe verzin je het?, in Amsterdam verbleef volgt van deze wedstrijd helaas geen uitgebreid verslag. Wél mogen de feitjes op een rij worden gezet;

DIO won overtuigend van Harkstede en bereikte tevens nog een prachtige mijlpaal. Er werd met maar liefst 7-2 gewonnen, in het thuisduel met Harkstede E2.

Dan de mijlpaal; de grens van 100 doelpunten werd bereikt!! Deze mijlpaal kwam op naam van Delano, die het 100ste doelpunt voor DIO E1 wist te maken. Chapeau!

Ook een groot compliment naar aanvoerders Brandon en Ceriel, die in woord en gedrag een voorbeeld waren voor de groep.

Op naar de volgende wedstrijd tegen het laaggeklasseerde GVAV, ditmaal mét coach Rink in de gelederen.

(6)DIO wint van buurman GVAV in doelpuntenfestijn

 

Zaterdag 28 november

Competitiewedstrijd GVAV E8 – DIO E1

De statistieken vertelden ons dat deze wedstrijd wel eens een doelpuntenfestijn kon worden. GVAV, dat de 2 na laagste plaats bezet hielden, had met al meer dan 80 doelpunten tegen en slechts 6 punten niet veel te vertellen tegen koploper DIO Groningen. Tóch moest er ergens worden gewaakt voor onderschatting; GVAV kon namelijk bijvoorbeeld spelers in de gelederen hebben van een team hoger dan de E8, ‘je weet het nooit’…

Niet was minder waar, het werd een doelpuntenfestijn. GVAV had helemaal niets te vertellen, en er werd een monsterscore neergezet. Om het alvast te verklappen; 0-23.

Het eerste doelpunt kwam op naam van Brandon. Uit een corner van Ceriel kopte Brandon knap raak. Een pegel van afstand van Samir bleek ook onhoudbaar, en al na 3 minuten stond het 0-2. Kevin tekende voor de 0-3 na een actie van Ceriel en een pass van Coen, die de assist gaf. De doelpunten bleven maar vallen en de vele assist van Ceriel zorgden ook voor de 4 en 0-5. Die op naam kwamen van Kevin en Wisal.

Inmiddels, met nog ruim 10 minuten te gaan in de eerste helft, wist Coen met een prachtige pegel van afstand (die we inmiddels bijna van hem gewend zijn) de 0-6 te maken.  Ook Delano wist op aangeven van Wisal een doelpunt te maken. Laatstgenoemde tekende op aangeven van Wessel zelf voor de 8-0, na het 7e doelpunt op naam van Delano. Brandon kreeg de 0-9 op zijn naam, na een mazzeltje ging de bal door de benen van de keeper. Hierop wisten de 2W’s (Wisal en Wessel) elkaar wederom goed te vinden, en zij mochten voor de ‘dubbele cijfers’ zorgen. 0 tegen 10.

Coen besloot van een ruime afstand de score uit te breiden naar 11, met een harde pegel. Ook Fabio besloot dat het tijd was om zijn naam op het scorebord te zetten en hij tikte de 12-0 tegen de touwen. Brandon voelde zich goed deze wedstrijd, hij mocht na goed klaarleggen van Kevin aanleggen voor de 13-0. En ook voor rust pikte Ceriel zijn doelpuntje nog mee; er werd met 14-0 níet de kleedkamers opgezocht. Bij GVAV wordt er namelijk op het veld limonade gedronken… Een besluit waar niet ieder sportliefhebber een voorstander van is.

DIO denderde moeiteloos door in de 2e helft, het was wachten op de grens van 20-0. In volgorde ging dat zo: 15: Samir, 16: Kevin (aangever; Delano), 17:Kevin, 18: Samir, 19 Ceriel, 20 Brandon, 21: Ceriel.

Zoals omschreven; een monsterscore! Het eigen goal van GVAV na een voorzet van Brandon werd dan ook eigenlijk beschouwt als ´sneu voor GVAV´. Wessel tikte na een mooie actie de 0-23 tegen de touwen en de scheidsrechter besloot dat het mooi was geweest. Op papier dus maar liefst 23 doelpunten, maar voor de topscorerslijst krijgt Ceriel, na het zich niet houden aan de afspraken, 2 doelpunten aftrek. Hij wisselde zichzelf in de wedstrijd, en dat is tegen de teamregels. (goals in de 2e helft)

Hiervoor boodt hij zijn excuses keurig aan op de training, en heeft hij zelfs getrakteerd. Een prima oplossing, Ceriel!

Op naar de kampioenswedstrijd tegen nummer 2 Roden. Dat, bij een overwinning op ons, het kampioenschap in eigen handen heeft… Andersom; DIO E1 wordt kampioen bij een overwinning op Roden.

(7)DIO E1 winterkampioen na flitsende zege op nummer 2 in kampioenskraker

 

Zaterdag 5 december

Competitiewedstrijd DIO E1 – Roden E5

 De belangrijkste wedstrijd van het seizoen, de kampioenskraker, ‘La Grande Finale’… Allemaal termen die de juiste omschrijving gaven voor deze wedstrijd. Een scenario zoals normaal alleen in films voorkomt; DIO E1 mocht het namelijk, in de allerlaatste wedstrijd, opnemen tegen de nummer 2. Die, met een wedstrijd minder gespeeld, nog kans had op het kampioenschap. Daarvoor moest er wel worden gewonnen bij zowel ons als bij hun inhaalwedstrijd.

Hoe dan ook een spannende wedstrijd, met 2 sterke teams!

Zo rond 08:20 was het team compleet, alle 11 zouden vandaag aanwezig zijn bij deze belangrijke wedstrijd.  Vooraf was bekend dat er een harde wind stond, wat het voetbal niet gemakkelijk zou maken. Op het doel begon vandaag Wisal, en de 3 mans achterhoede zou bestaan uit Ceriel, Branden en ‘Pirlo’ Paul. Wessel, Kevin & Lars vormden het middenveld en de aanval.

De wedstrijd begon een beetje ‘nerveus’, DIO startte met (letterlijk) de wind van voren en het was lastig voetballen. Kleine kansjes kwamen van de voet van Wessel, maar die wist niet echt gevaarlijk te worden.  Ook Delano en Lars kregen het niet voor elkaar tegen de harde wind op te botsen. Aan de andere kant werd Roden met vlagen gevaarlijk. Een bal van afstand werd knap gekeerd door Wisal en via een kopbal van Brandon stond de lat een eigen doelpunt in de weg. Het spel ging redelijk gelijk op, maar de wind was een te bepalende factor om goed te kunnen voetballen.

En daar waar het publiek, dat van heiden en ver kwam (zelfs Rink zijn vriendin was er), al uit ging van een gelijkspel bij rust dacht ‘Pippo’ daar anders over. In de kluts en op de counter versnelde Samir na een passeer beweging door de verdediging van Roden. En na een knappe sleepbeweging liep hij 1 op 1  op de keeper; en daar weet Samir als geen ander raad mee. 1-0 was de ruststand! In deze rust voorspelde meestervoorspeller Rink een uitslag van 5-0. Zou dit gaan lukken, na ook de juiste uitslag van 8-3 te hebben voorspeld tegen Gorecht?

Na rust, en met de wind in de rug, kreeg DIO weer een scoringsdrift als vanouds.  Nog voordat de ouders uit de warme kantine waren stond het 2-0. Een prachtige en snelle combinatie werd opgezet en afgemaakt door Samir. En niet veel later knalde ook Brandon in de kluts ook de 3-0 tegen de touwen! Het kampioenschap kon DIO nu bijna niet meer ontgaan, met deze riante voorsprong. Het was, met de wind in de rug, Coen die zorgde voor de absolute vreugde aan de zijde van DIO. Coen besloot dat het weer tijd was voor zijn befaamde schot en knalde van grote afstand de bal in de kruising; het feestje kon bijna beginnen.

De voorspelde 5-0 kwam van de voet van Ceriel, die zijn goede optreden als captain bekroonde met een mooi doelpunt. De doelman van Gorecht wist de bal niet goed te verwerken, en in de draai knalde Ceriel de bal tegen de touwen. De eindstand van 5-0 leek hiermee bepaald, maar het was ‘Costa’ Wisal die de volledige defensie van Roden omspeelde en ook de 6-0 nog tegen de touwen schoot. Een beetje egoïstisch, maar een meer dan prima doelpunt!

 

 Het was een mooie maar ook koude wedstrijd en scheidsrechter Jos besloot dat penalty’s overbodig was voor deze wedstrijd. Hier waren coaches van beide teams het volledig mee eens, en de kleedkamer kon worden opgezocht; kampioenen!! Een mooie, sportieve wedstrijd waarin Paul van de kou zijn hoofd niet meer voelde, Wisal stond te verkleumen in het doel als keeper maar waar de boys van E1 door weer en wind zich terecht kroonden tot kampioenen!

De stand na 11 wedstrijden:

 

 

(8)Seizoen statistieken

 

 

Nr. Topscorers competitie Aantal
Samir 25
Brandon 15
CoenKevin 1414
Wisal 12
Ceriel 11
WesselFabio 1010
Delano 9
Lars 6
Paul 1

 

Nr. Assists (aangevers) competitie Aantal
Coen 16-1
FabioKevin 1212
Ceriel 11
Samir 9
Brandon 8
Wisal 7
Wessel 4
Delano 4
Lars 2

 

Nr. Topscorers competitie Aantal Assists Totaal (betrokken bij goals)
Samir 25 9 34
Coen 14 15 29
Kevin 14 12 26
Brandon 15 8 23
Ceriel 11 11 22
Fabio 10 12 22
Wisal 12 7 19
Wessel 10 4 14
Delano 9 4 13
Lars 6 2 8
Paul 1 0 1

 

(9)Op ‘t eind

 

 

We zijn op het einde van de eerste competitie, en zoals genoemd zijn we ‘winterkampioen’ geworden. Geweldig natuurlijk (wij zijn trots)! Na de korte winterstop gaan we verder in de 2e klasse, en hopen we weer leuke wedstrijden op de mat te leggen. Voor het afgelopen seizoen willen wij, de coaches, graag alle ouders bedanken voor de gezelligheid (en natuurlijk voor bijvoorbeeld het wassen van de kleding!).

 

In het bijzonder willen we ook Jos, die ook wel eens streng voor de coaches wil zijn, bedanken voor het fluiten. We hopen je fluit-kunsten weer te mogen gebruiken in de voorjaarscompetitie!

9 januari gaan we weer los met een oefenwedstrijd, gevolgd door het indoor soccer op 16 januari en wederom een oefenpot op 23 januari.

 

De bijnamen:

 1. Delano ‘Davy Klaassen’
 2. Wisal ‘Diego Costa’
 3. Ceriel ‘David Alaba’
 4. Brandon ‘Thomas Müller’
 5. Wessel ‘Dribbelkoning’
 6. Kevin ‘Kuyt’
 7. Coen ‘Maradonna’
 8. Lars ‘Daley Blind’
 9. Fabio ‘De altijd Sierlijke Dribbelaar & Assist Koning’
 10. Paul ‘Pirlo’.
 11. Samir ‘Pippo Inzaghi’

Sportieve groet, fijne feestdagen en een geweldig goed nieuw jaar!

Bart & Rink

kampioen

Geef een antwoord