12-12-2015 DIO E1 Winterkampioen!

DIO E1 winterkampioen na flitsende zege op nummer 2 in kampioenskraker

 

Zaterdag 5 december

Competitiewedstrijd DIO E1 – Roden E5

 De belangrijkste wedstrijd van het seizoen, de kampioenskraker, ‘La Grande Finale’… Allemaal termen die de juiste omschrijving gaven voor deze wedstrijd. Een scenario zoals normaal alleen in films voorkomt; DIO E1 mocht het namelijk, in de allerlaatste wedstrijd, opnemen tegen de nummer 2. Die, met een wedstrijd minder gespeeld, nog kans had op het kampioenschap. Daarvoor moest er wel worden gewonnen bij zowel ons als bij hun inhaalwedstrijd.

Hoe dan ook een spannende wedstrijd, met 2 sterke teams!

Zo rond 08:20 was het team compleet, alle 11 zouden vandaag aanwezig zijn bij deze belangrijke wedstrijd.  Vooraf was bekend dat er een harde wind stond, wat het voetbal niet gemakkelijk zou maken. Op het doel begon vandaag Wisal, en de 3 mans achterhoede zou bestaan uit Ceriel, Branden en ‘Pirlo’ Paul. Wessel, Kevin & Lars vormden het middenveld en de aanval.

De wedstrijd begon een beetje ‘nerveus’, DIO startte met (letterlijk) de wind van voren en het was lastig voetballen. Kleine kansjes kwamen van de voet van Wessel, maar die wist niet echt gevaarlijk te worden.  Ook Delano en Lars kregen het niet voor elkaar tegen de harde wind op te botsen. Aan de andere kant werd Roden met vlagen gevaarlijk. Een bal van afstand werd knap gekeerd door Wisal en via een kopbal van Brandon stond de lat een eigen doelpunt in de weg. Het spel ging redelijk gelijk op, maar de wind was een te bepalende factor om goed te kunnen voetballen.

En daar waar het publiek, dat van heiden en ver kwam (zelfs Rink zijn vriendin was er), al uit ging van een gelijkspel bij rust dacht ‘Pippo’ daar anders over. In de kluts en op de counter versnelde Samir na een passeer beweging door de verdediging van Roden. En na een knappe sleepbeweging liep hij 1 op 1  op de keeper; en daar weet Samir als geen ander raad mee. 1-0 was de ruststand! In deze rust voorspelde meestervoorspeller Rink een uitslag van 5-0. Zou dit gaan lukken, na ook de juiste uitslag van 8-3 te hebben voorspeld tegen Gorecht?

Na rust, en met de wind in de rug, kreeg DIO weer een scoringsdrift als vanouds.  Nog voordat de ouders uit de warme kantine waren stond het 2-0. Een prachtige en snelle combinatie werd opgezet en afgemaakt door Samir. En niet veel later knalde ook Brandon in de kluts ook de 3-0 tegen de touwen! Het kampioenschap kon DIO nu bijna niet meer ontgaan, met deze riante voorsprong. Het was, met de wind in de rug, Coen die zorgde voor de absolute vreugde aan de zijde van DIO. Coen besloot dat het weer tijd was voor zijn befaamde schot en knalde van grote afstand de bal in de kruising; het feestje kon bijna beginnen.

De voorspelde 5-0 kwam van de voet van Ceriel, die zijn goede optreden als captain bekroonde met een mooi doelpunt. De doelman van Gorecht wist de bal niet goed te verwerken, en in de draai knalde Ceriel de bal tegen de touwen. De eindstand van 5-0 leek hiermee bepaald, maar het was ‘Costa’ Wisal die de volledige defensie van Roden omspeelde en ook de 6-0 nog tegen de touwen schoot. Een beetje egoïstisch, maar een meer dan prima doelpunt!

 

 

Het was een mooie maar ook koude wedstrijd en scheidsrechter Jos besloot dat penalty’s overbodig was voor deze wedstrijd. Hier waren coaches van beide teams het volledig mee eens, en de kleedkamer kon worden opgezocht; kampioenen!! Een mooie, sportieve wedstrijd waarin Paul van de kou zijn hoofd niet meer voelde, Wisal stond te verkleumen in het doel als keeper maar waar de boys van E1 door weer en wind zich terecht kroonden tot kampioenen!

De stand na 11 wedstrijden:


 

 

(2)Seizoen statistieken

1

 

Nr. Topscorers competitie Aantal
Samir 25
Brandon 15
Coen

Kevin

14

14

Wisal 12
Ceriel 11
Wessel

Fabio

10

10

Delano 9
Lars 6
Paul 1

 

Nr. Assists (aangevers) competitie Aantal
Coen 16-1
Fabio

Kevin

12

12

Ceriel 11
Samir 9
Brandon 8
Wisal 7
Wessel 4
Delano 4
Lars 2

 

Nr. Topscorers competitie Aantal Assists Totaal (betrokken bij goals)
Samir 25 9 34
Coen 14 15 29
Kevin 14 12 26
Brandon 15 8 23
Ceriel 11 11 22
Fabio 10 12 22
Wisal 12 7 19
Wessel 10 4 14
Delano 9 4 13
Lars 6 2 8
Paul 1 0 1

 

Geef een antwoord