10-11-2014 Wedstrijd verslag D.I.O 1 – Oosterparkers 1

Dio Groningen – Oosterparkers 3-4

Op een mooie dag stond een mooi affiche op het programma. Dio moest aantreden thuis tegen sportparkgenoot oosterparkers een echte derby die ook al werd gespeeld in de beker onder andere omstandigheden. Dio wou vandaag kijken hoe ze er nu voor stonden als team en een betere uitslag neerzetten dan in de beker.

De eerste helft.
Dio begon de eerste 15 min goed aan de wedstrijd spits moek die goed speelde vandaag schoot keihard onder kant lat en de bal vloog helaas de goal uit. Daarna schoot spits moek vlak voor langs een goed begin voor dio , die in deze fase niks onder deed voor oosterparkers. Daarna een fase van 15 min waar oosterparkers goed speelde en 3 goals maakte waar het ook 5 goals konden wezen. Dio wist niet wat ze met de snelle buitenspelers aan moesten maar het bleef gelukkig bij 0-3. Daarna pakte dio het weer goed op en kwam terug tot 2-3 spits moek had nu wel geluk in de afronding en maakte 2 goeie goals. Het was weer een echte wedstrijd geworden die overigens sportief verliep. De beiden ploegen gingen rusten met een 2-3 ruststand.

De 2e helft.
Verliep uiterst spannend dio had kansen op 3-3 centrale verdediger bijlsma schoot goed op de goal maar de keeper redde goed. Spits moek mistte voor open goal en robben kreeg ook nog een kans helaas ging de bal er niet in. Aan de andere kant kreeg oosterparkers hun 2e penalty spits schutter faalde en schoot op de lat. Maar daarna was het helaas wel raak door een goeie aanval werd gescoort uit buitenspel 2-4. Dio bleef het proberen en kwam terug in de wedstrijd moltmaker schoot bekeken binnen. De laatste fase verliep rommelig door de moe geworden ploegen. Oosterparkers had kansen op 3-5 maar dio ook kleine mogelijkheden op 4-4 maar had niet echt de kracht meer om echt gevaarlijk te worden helaas. De scheidsrechter blies dan ook af bij een stand van 3-4 die overigens wel wat teveel kaarten gaf voor deze sportieve derby. Al met al een mooie wedstrijd voor de neutrale toeschouwer met misschien een verdiende winnaar maar waar wel meer in had gezeten voor dio.

Het verslag van de buren via Voetbalnoord.nl
zie hieronder:
DIO Groningen – Oosterparkers eindigt bijna in Zoutkamp nachtmerrie.
De dag is 8 november, het zonnetje schijnt en de Oosterparkers hoeven niet ver te reizen om de uitwedstrijd tegen DIO Groningen af te werken. Het was een week waar Groningen wederom is opgeschrikt door een heftige aardbeving en Hart van Nederland onze provinciegenoten weer keurig in beeld wisten te brengen. Hoewel het epicentrum in Middelstum lag waren de aardschokken zelfs in Berlijn te voelen waar men de hele week al spreekt over een gevallen muur. Trainer Van Linschoten moest voor de burenruzie weer erg creatief zijn met het invullen van de elf namen. Blessureleed hielden Martin Ludolphy, Stephan Beemsterboer en Pascal Knol aan de zijkant. De beoogde linksback Wesley Vlieg was vrijdagavond aandachtig toeschouwer bij een Dries Roelvink concert in Amsterdam en werd zaterdagmiddag in het vondelpark wakker met zijn broek op de enkels. De linksachterpositie werd daarom ingevuld door niemand anders dan, ja daar is ie weer!!, Sjekkie Smid.
DIO Groningen werd geschat op het niveau Zeester en zou daarom wel even aan de kant worden gezet. Ondanks dat de nachtmerrie van Zoutkamp nog vers in het geheugen ligt waagden een aantal Oosterparkers zich wederom aan voorspelling met dubbele cijfers. Met deze misplaatste arrogantie en onderschatting begonnen de heren uit het Oosterpark nogal beroerd aan de wedstrijd. De thuisploeg liet zich direct gelden met een bal op de lat en in de openingsfase was DIO Groningen “gewoon” de betere ploeg. Het blijft een raar fenomeen hoe Oosterparkers omgaat met zulke wedstrijden als die van gistermiddag. De ploeg kampte met serieuze concentratieproblemen en kwam overal een stapje te laat. Een makkelijk gegeven strafschop bracht de Oosterparkers echter in het zadel. Vanaf 11 meter wist Stefan Drolenga dit buitenkansje te benutten; 0-1. De opstartprobleempjes leken voorbij en de ploeg van Van Linschoten had spreekwoordelijk het licht gezien. Een aantal vlijmscherpe aanvallen leidde de ploeg binnen een tijdsbestek van 10 minuten naar een 0-3 voorsprong. In beide gevallen was Ahmed de aangever op respectievelijk Edmar Janga en Richard Schutter. De aanval en de afronding van de 0-2 verdiende maar liefst een 7,6 op de schaal van Ludolphy. Oosterparkers stoomde door en het leek de thuisploeg volledig te overrompelen. Jochem Bosgraaf, die vorige week nog geroemd werd door zijn koelbloedigheid voor de keeper, bewees tot twee keer aan toe deze status gistermiddag niet waar te maken. Het hadden de 4 en 5 nul moeten betekenen maar de wedstrijd liep totaal anders. Geklungel in de laatste linie bij de Oosterparkers bracht de thuisploeg op dat moment geheel onverwacht weer terug in de wedstrijd; 1-3. Het bleek een flinke dreun te wezen voor het mentaal slappe Oosterparkers want DIO Groningen kwam vlak voor rust zelfs nog terug tot 2-3.
In de rust liepen de gemoederen bij een aantal hoog op en dit kwam niet alleen doordat de persoon in kwestie een poging waagt van het roken af te blijven maar dit geheel terzijde. Oosterparkers had zichtbaar last van het Zeestersyndroom want met hangen en wurgen moest het zijn voorsprong zien te behouden. Met een uitstekende redding voorkwam Remco Emmens de gelijkmaker in een fase waarin beide ploegen kansen kregen. Een idioot van een scheidsrechter gaf Oosterparkers wederom een omstreden strafschop na een overtreding op Edmar Janga. Dit keer was het aanvoerder Richard Schutter die de verantwoording nam maar dat had de kersverse vader beter niet kunnen doen. De penalty verdween op de deklat waardoor zijn ploeg nog steeds een benauwde voorsprong hield. De tweede helft kenmerkte zich door een aantal grote kansen voor beide ploegen in een zeer open wedstrijd. Hoewel het niveau bedroevend was het voor de (neutrale) toeschouwer waarschijnlijk best leuk om te kijken. Er gebeurde genoeg en ook een doelpunt bleef niet lang uit. Een klein sprintje van Edmar Janga was genoeg om de gehele DIO defensie er uit te lopen. Het sprintkanon behield keurig het overzicht en zag Richard Schutter geheel voor leeg doel vrij staan; 2-4. Oosterparkers had weer wat lucht maar de thuisploeg liet het er niet bij zitten. De wedstrijd geheel onbezorgd naar het einde brengen zat er helaas niet in want DIO Groningen mocht wederom een doelpunt maken. Balverlies en een zwakke omschakeling zorgde ervoor dat de thuisploeg in een overtalsituatie vanaf rand strafschopgebied de hoek voor het uitzoeken had. Tergend langzaam maar wel geplaatst zag de DIO speler zijn inzet in het doel verdwijnen; 3-4. De eindfase van de wedstrijd werd dus billenknijpen aan de kant van Oosterparkers. Dit had de ploeg trouwens geheel aan zichzelf te verwijten want er ontstonden een aantal zeer grote mogelijkheden om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Terwijl dit niet gebeurde bleef DIO Groningen strijdbaar tot de laatste minuut. En juist in de slotseconden gaf Oosterparkers het bijna nog weg door een aantal onhandig weggeven hoekschoppen. Gelukkig voor iedereen met een Oosterpark hart voltrok het drama van Zoutkamp zich niet opnieuw want rond de klok van 4 uur floot een dwaas van scheidsrechter voor het laatste eindsignaal.
Een bedroevend slechte wedstrijd maar toch drie punten was de conclusie in kleedkamer 2. Het duurde niet lang voordat de eerste grappen over deze wedstrijd gestalte kregen en aan zelfspot geen gebrek bij de Oosterparkers. Eenmaal in de eigen kantine aangekomen kwam het nieuws binnen dat die sukkels uit Boerakker hun wedstrijd in Ezinge (Feerwerd) hadden verloren. Een simpele rekensom verder en de Oosterparkers zijn een plekje gestegen op de ranglijst. Met deze tweede plek en een hoop bier verder werd de zaterdag in stijl afgesloten.
CHAPEAU!!

Geef een antwoord