10-10-2015 DIO E1 scoort er weer op los in duel tegen Actief E6

Zaterdag 3 oktober

Competitiewedstrijd DIO E1 – Actief E6

Ja, u zult als lezer wel denken; “Alweer Actief? Dat is toch die ploeg waar 21-0 van werd gewonnen?” Bijna correct! Het is inderdaad dezelfde club, maar ditmaal werd er thuis gespeeld tegen de E6. En daar waar de vorige keer met gigantische cijfers werd gewonnen van E8, was nu het op papier veel sterkere E6 aan de beurt.

Op een wederom mooie zaterdagochtend werd er met alle 11 boys verzameld in de kantine. De jongens waren gretig en stonden te springen voor weer een nieuw voetbal avontuur. Tegenstander Actief wist van ons doelsaldo, en de coach was dan ook erg benieuwd of ze überhaupt tegenstand konden bieden. En precies datgene was waar de boys van DIO E1 naar snakten, een tegenstander van formaat!

Na monsteruitslagen tegen Actief E8 en Lycurgus waren we maar wat blij met ‘maar’ een overwinning van 12-0 tegen Marum. Zou dit dan de tegenstander worden waar we op zaten te wachten, wellicht een eerste tegendoelpunt? Het antwoord was in een zekere zin ‘ja’. Het eerste tegendoelpunt was een feit, maar ook Actief E6 bleek niet de gewenste tegenstander van formaat. De uitslag van 11-1 gaf dan ook de juiste verhouding weer van het spelbeeld.

Na de aftrap kwam DIO E1 er lange tijd moeilijk doorheen. Wel wist, een wederom geweldig spelende, Delano de paal te raken met een harde pegel. Het harde werken, de blonde haren, de harde pegel… De bijnaam (Oranje speler) ‘Klaassen’ is geboren! Dribbelkoning Wessel wist, na zijn handelsmerk, (met links dribbelen, en met rechts schieten) het doel net niet te vinden en schoot voorlangs. De eerste 10 minuten waren er veel kansen, maar weinig doelpunten. Voor elke poging van DIO zat een voet, been of ander lichaamsdeel in de weg. De voetbalwet ‘als wij niet scoren, valt het doelpunt aan onze kant’ bleef echter ook uit. Op verdwaalde speler van Actief na werd de tegenstander niet gevaarlijk aan de kant van DIO.

Een mooie ochtendzon
Een mooie ochtendzon

Toch was daar de openingstreffer, en wie anders dan weer Ceriel had deze openingsgoal kunnen maken? Als een echte ‘Gareth Bale’ denderde Ceriel weer van achter naar voren het veld over. En daar waar de keeper van Actief uitstekend stond te keepen, ging hij ditmaal de fout in door te ver uit te komen. Ceriel zag de doelman uitkomen en twijfelde geen moment. Hij omzeilde de doelman en kon de bal bijna vrij inschieten. De openingstreffer van 1-0 was een feit! Ook de 2-0 liet niet lang op zich wachten; de altijd sierlijk dribbelende Fabio was alert op een afstandsschot van Coen en tekende voor de 2-0.

Samir, die tot dusver weinig van zich liet horen, sloeg ook vandaag weer niet over om zich te melden op het scorebord. Na verschillende pogingen lukte het uiteindelijk om de bal met links in het doel te schieten, en daarmee stond ook de 3-0 op het bord. Na dit doelpunt gebeurde er iets waar DIO nog niet eerder mee te maken had gehad; we kregen een tegengoal! Na het goede keepen van Paul belande de bal via een corner in de kluts voor een speler van Actief. Die aarzelde geen moment en wist de bal door de benen van een speler in het doel van DIO te krijgen; 3-1!

DIO E1 was hier nauwelijks van onder de indruk, en had met invaller Lars binnen een minuut al bijna een antwoord; een prachtig schot dat de lat schampte had een beter lot verdiend. Het doelpunt viel niet veel later alsnog, Fabio kende weer een geniaal momentje en wist tot tweemaal toe Coen in stelling te brengen. En daar waar hij bij de eerste poging faalde, lukt het de tweede keer wél om het net te vinden. Een prachtige knal belande hard, beheerst en laag in het doel.

Tot dusver had Brandon niet veel van zich laten horen, maar de duo-captain liet na een prima onderschepping nog voor rust van zich horen. Na het veroveren van de bal trok alleskunner ‘Brandon (Thomas) Müller’ van de zijkant naar binnen om vervolgens met een prachtig afstandsschot raak te schieten. Wat vooral opviel bij al deze goals, was dat DIO E1 er steeds beter in slaagt al combinerend tot een kans te komen. Er werd leuk overgespeeld en elkaar de bal gegund. Geduldig en zorgvuldig werden de goals voorbereid, en werd er gedisciplineerd te werk gegaan als een hecht team.

De tweede helft was niet veel anders dan de eerste helft, al werd verdediger Brandon achter wellicht wel gemist. In de rust ruilden Paul en Brandon van tenue en dit leidde achterin tot iets meer onrust en kansen tegen. Gelukkig kwam hier het keeperstalent van Brandon weer boven water; hij pakte vol zelfvertrouwen de ene na de andere ‘1 op 1’ kans, wat tot frustraties leidde bij de tegenpartij. Na deze kansen besloot Paul, die altijd net zo koel als Andrea Pirlo blijft, dat het misschien handig was iets meer achterin te blijven als een ware ‘laatste man’. Pirlo Paul dribbelde, alsof het niks was, her en der tegenstanders voorbij wat weer zorgde voor kansen voor DIO. Kevin Kuyt werkte weer hard en bediende Samir. Die, jawel, als een echte Pippo Inzaghi het doel weer wist te vinden.

En als we het dan toch over de bijnamen hebben; Coen deed de zijne ook weer eer aan. Á la Maradonna dribbelde hij het halve Actief team voorbij, maar was niet zelfzuchtig. Het eindstation was namelijk, na goed terugleggen, dribbelkoning Wessel. De score liep uit naar maar liefst 7-1.

Ook dit was niet genoeg, er móest meer worden gescoord en dit ging ook gebeuren. Op aangeven van Samir mocht Coen zijn naam weer op het scorebord zetten. Niet veel later wist doelpuntenmaker Delano in stelling te brengen die voor de 9-1 zorgde. Een pegel waar je bang van werd belande in het dak van het doel. Het was vooral de houding van Delano waar de coaches blij van werden. Direct na het doelpunt rende hij terug naar de middenlijn om weer te focussen op de volgende taak; verdedigen, bal afpakken en opnieuw scoren. Dit lukte bijna direct. Het doelpunt kwam er namelijk, en opnieuw was Delano de afmaker. Een harde voorzet ging tussen de benen van de doelman(vrouw) door en zorgde voor een treffer. Tussendoor kwam DIO erachter dat 1 verdediger in de vorm van een keeper wellicht wat te weinig was. Een aanval van Actief werd namelijk omgezet in een penalty; die Brandon wonder boven wonder knap wist te keren!

Het slotakkoord wat doelpunten betreft was deze week aan Kevin Kuyt. Voorafgaand aan de goal was Wisal weer als een echte Diego Costa aan het beuken, wurmen en trekken om door de verdediging te komen. Echter zorgde een mooi één-tweetje voor het doelpunt. Kevin wist via Wisal de paal te raken maar was direct daarna alert voor de rebound; 11-1.

Tevreden coach!
Tevreden coach!

Het échte slotakkoord was aan Lars, die met een prachtige steekbal Wessel wist te bereiken. Wessel schoof de bal echter vlak langs het doel waardoor de score bleef staan op 11-1.

Komende zaterdag is Grootegast E2 de tegenstander, wéér een stapje moeilijker dan deze wedstrijd. En wederom de hoop op een tegenstander van (meer) formaat!

Tot zaterdag!

Coaches Rink en Bart

Het lijstje:

Nr. Topscorers competitie Goals Assist (aangevers) competitie Assists
Samir (+2) 13 Coen (+3) 11
Kevin (+1) 7 Fabio (+1) 10
Ceriel (+1) 7 Brandon 8
Wessel (+1) 7 Ceriel 7
Brandon(+1) 6 Samir (+1) 6
Fabio(+1) 6 Kevin (+1) 6
Delano (+2) 6 Wessel 3
Wisal 5 Wisal (+1) 3
Lars 5 Lars 1
Coen (+2) 5 Delano 1
Paul 1

Geef een antwoord