10-09-2015 DIO E1 walst over Bedum heen en boekt monsterscore

DIO E1 walst over Bedum heen en boekt monsterscore

Zaterdag 5 september

Bekerwedstrijd Bedum E3 – DIO E1

Afgelopen zaterdag hebben de voetballers van E1 een monsterscore neergezet in Bedum. Het werd maar liefst 1-16. Na eerdere overwinningen tegen Potetos en Engelbert was Bedum de laatste tegenstander die in de weg stond om ons bekeravontuur voort te zetten. Omdat Bedum E3 van beide opponenten verloor (met ruime cijfers) leek de wedstrijd vooraf een niet al te zware op papier. Maar omdat wedstrijden op gras en niet op papier worden gespeeld, werd er gewaakt voor onderschatting.

Deze wedstrijd ontbrak alleen Lars, hij was op schoolkamp geweest en kon zijn slaap wel gebruiken. Met 10 voetballers en een aantal supporters werd onze reis ingezet naar Bedum, een kleine 15 minuten rijden. Coaches Bart en Rink kregen het echter voor elkaar om een afslag te vroeg te nemen, waardoor er deels een toeristische route werd gereden.

Toeristische route
Toeristische route

Ruim op tijd aangekomen op het mooie sportcomplex in Bedum en na een lange warming-up werd er gestart aan de wedstrijd. Ditmaal mocht Wisal het proberen als doelman, in de warming-up bleek dat hij dit meer dan uitstekend kon en hier had het team dan ook veel vertrouwen in. Brandon kreeg een nieuwe verdedigende kameraad; Paul mocht het achterin proberen. Ceriel startte vanaf links, Delano vanaf rechts, Samir in het midden en Fabio mocht het in de spits proberen. Op de wissel startten dit keer Coen, Wessel en Kevin.

Iets na half 11 blies de scheidsrechter op zijn fluitje voor de start van de wedstrijd. De eerste 5 minuten begonnen stroef, het spel golfde op en neer en beide teams creëerden kleine kansjes.  Toch was daar na 5 minuten spelen het eerste doelpunt in het voordeel van DIO. Na goed druk zetten van onder andere Fabio, Delano en Samir wist Ceriel de bal te onderscheppen. Hij ramde de bal door een muur van verdedigers heen en via de voet van een tegenstander belande de bal in de goal; 0-1!

Dit was het startsignaal voor een monsterscore; de altijd als ‘Gareth Bale’ dreigende Ceriel pakte handig de bal af en bediende Samir. Op aangeven van Ceriel passeerde Samir 2 tegenstanders (een mooie solo) en hij wist vervolgens heel beheerst de 0-2 tegen de touwen tikken. Bij de 0-3 was het opnieuw Ceriel die de bal wist te onderscheppen. De keeper trapte de bal niet ver genoeg uit, en na een mooi pasje van Ceriel en een ‘Maradonna dribbel’ van Coen ronde laatstgenoemde beheerst af.

De volgende 2 treffers waren van grote schoonheid, Samir dribbelde á la Iniesta over het middenveld en ramde van grote afstand de bal in de kruising. Zijn tweede goal was identiek; op een gelijke wijze wist hij ditmaal de andere hoek te vinden met een hard, geplaats en mooi schot van afstand! De score was, nog voor rust, al 0-5. Vanaf dit moment begon het steeds harder te regenen, dit deerde de jongens van DIO niet en Coen schoot knap, met zijn mindere linker been, raak in de korte hoek. Samir kreeg het slotakkoord in de eerste helft die na 20 minuten werd gestaakt vanwege de harde regen. Na een corner belandde de bal in de voeten van Samir, hij twijfelde geen moment en schoot opnieuw vanaf afstand de 0-7 tegen de touwen. In deze eerste helft hadden keeper Wisal en verdedigers Brandon en Paul nauwelijks iets te doen. Naast de doelpuntenmakers waren ook Fabio, Kevin, Delano en Wessel erg belangrijk voorin en vanaf de zijkant. Door goed druk zetten kregen we veel kansen en kregen er nauwelijks 1 tegen.

In overleg met de scheidsrechter mocht de 2e helft 5 minuten langer duren (we waren immers eerder gestopt). 30 minuten lang kregen de boys nog om een monsterscore neer te zetten; dit lukte.

Keeper Wisal trad aan als veldspeler, en Wessel mocht het als doelman proberen. Het was droog tweede helft en het duurde welgeteld 2 minuten tot het eerste doelpunt. Ceriel dribbelde, wederom als een ‘Gareth Bale’ de middenlijn over en had ruimte genoeg om van ruime afstand (Fabio en Kevin hielden het veld fantastisch ‘breed’) de 0-8 op het scorebord te zetten. De bal zweefde via de onderkant van de lat het doel in.

SAMSUNG
Alleen tijdens het penalty schieten moest Wessel serieus aan de bak..

Coen dribbelde, op zijn befaamde Maradonna manier, er vrolijk op los en wist wederom met zijn chocolade been de 0-9 tegen de touwen te schieten. Keeper Wessel en de andere verdedigers waren dusdanig enthousiast dat ze met zijn 3’en op de middenlijn stonden te verdedigen. De tegenstander wist hier slim van te profiteren; een rappe counter zorgde voor een tegengoal deze wedstrijd. Direct na de aftrap combineerden Wisal en Samir zich richting de 1-10 met laatstgenoemde als afmaker.

Samir was met alweer zijn 5e treffer erg succesvol vandaag. Iemand die minder succesvol was in de afronding was Kevin. Een doelpunt was aan Kevin ‘Kuyt’ niet besteed. Hij creëerde veel kansen en assist, maar wist niet te scoren vandaag. Een mooie voorzet van Kevin zorgde wel voor een doelpunt, de 1-11 kwam van de voet van een speler van Bedum. Tijdens deze goal was keeper Wessel geregeld verder voorin te vinden dat spits Wisal. Ook verdediger Paul dribbelde er vrolijk op los voorbij de middenlijn, puik werk!

De score liep via een solo en wederom een pegel van afstand van Ceriel uit naar 1-13. De keeper wist nog knap ballen van Wisal, Kevin en Delano te stoppen maar kon niet voorkomen dat de boys via een harde kop-goal van Brandon uit een corner van Fabio uitliep naar 1-14. De 1-15 kwam wederom van de voet van Brandon; na het maken van een kleine overtreding (er mocht door worden gespeeld) wist Wisal de bal bij Brandon te krijgen. 1-15 was een feit…! En alsof dit nog niet genoeg was, knalden de mannen van Bedum een mooie corner van Fabio in eigen doel; 1-16!

De scheidsrechter vond het mooi geweest, hij blies op zijn fluitje en de wedstrijd was afgelopen. Ondanks de monsterscore waren de beide partijen erg sportief en vriendelijk tegen elkaar. Tijdens de penalty’s hing er een sportieve sfeer op het veld, dit zorgde er ook voor dat DIO de ‘Blauwe kaart’ uitreikte aan tegenstander Bedum.

Door deze enorme overwinning is DIO door in de beker. De volgende tegenstander is nog onbekend, maar de wedstrijd zal vermoedelijk worden gespeeld op zaterdag 24 oktober.

Komende zaterdag 12 september bij de start van de competitie is Actief E8 (Eelde) de tegenstander.

Hoe ver gaan we komen in de bekercompetitie?
Hoe ver gaan we komen in de bekercompetitie?

 

Sportieve groet,

Bart & Rink

Topscorers:

  1. Samir:                 8 (+5)
  2. Coen:                   7 (+3)
  3. Ceriel:                 6 (+ 4)
  4. Kevin:                 3
  5. Brandon             2 (+2)
  6. Fabio:                 1

Geef een antwoord