09-10-2016 DIO D1 pakt 3 punten in Harkstede

DIO D1 pakt 3 punten in Harkstede

Verslaggevers: Gerkina en Ceriel

Op het mooie groene sportpark in Harkstede speelde D 1 zijn derde competitiewedstrijd.  De wedstrijd werd op een prettige manier geleid en de vader van Wessel maakte zijn debuut als vlaggenist.

De eerste 2 wedstrijden waren er nog geen punten gehaald, dus wat zou vandaag brengen?

Noah, Fabio en Ian waren er niet bij dit keer.  Coen en Harmen hadden zich al warmgelopen als invallers bij D2 en de rest van de jongens had er zin in.

In de kleedkamer hebben Bart en Rink de opstelling en de teamregels besproken, zodat de er gevlamd kon worden deze wedstrijd.  Na de aftrap nam Harkstede het initiatief, speelde DIO rommelig en leek het geïmponeerd door de lengte van enkele tegenstanders. Een paar keer wist DIO gevaarlijk uit te breken  met een aantal doelpogingen van o.a.  Regomar en Samir. Helaas net naast of net niet krachtig genoeg.   Ook Harkstede counterde en via een van de voorhoede spelers werd er gescoord vanaf de zijkant met hoge bal in de verre hoek. Brandon zat er goed bij,  maar de bal was te hoog.

Na dit moment ging  het steeds beter lopen bij DIO en tot de pauze waren er mooie aanvallen te zien, die helaas geen doelpunten opleverden. Zowel over de linker- als de rechtervleugel met de snelle, Tim, Ceriel en Neill  werd de bal mooi voorgezet richting  de spitspositie. Middenvelders Coen , Samir en Adjani sloten mooi aan lieten niet na te schieten op de goal die goed verdedigd werd door de keeper van Harkstede.   Na een mooie lange pass van Paul, die goed gezien werd door middenvelder Lars werd het bijna 1:1.  

Harkstede zat ook niet stil.  Mede dankzij de grote inzet en veel onderscheppingen door het middenveld of de verdedigers Harmen,Lars, Tim, Paul en Wessel  kon DIO  de aanval van Harkstede keren.  Zo nu en dan brak Harkstede gevaarlijk door en moesten Wessel en Wisal flink aan de bak.  Met snelheid en handig verdedigen lukte dit goed.  Doelman Brandon coachte de verdediging uitstekend en hield het doelsaldo op 1-0. 

In de pauze heeft Rink voorspeld dat het 4-1 zou worden ….

Om aan deze voorspelling te voldoen haalde DIO alles uit de kast en na enkele minuten in de 2e helft maakte  rechtsbuiten Ceriel de gelijkmaker. Gejuicht en opluchting langs de zijlijn bij de coaches, wisselspelers en ouders.   Vanaf toen was DIO ontketend .. aanval op aanval, met mooie snelle combinaties en goed opgebouwde aanvallen, waarbij het spel ook over de breedte werd verlegd.  Het was voor de coaches een hele toer om de verdedigers ‘achter’ te houden.  En dat was wel nodig, want Harkstede kreeg nog een paar serieuze kansen.  Bij een van deze pogingen wist Harmen de bal van de lijn te  halen.  Een overtreding op de doorgebroken Ceriel leverde een vrije trap op. Met Coen achter de bal een goede kans op de 2;1  maar helaas was het prachtige schot net te hoog.

En dan ineens is daar Kevin, die vanwege een blessure aan zijn hak al 3 weken niet gevoetbald had en er zin in had. Heel gretig en met precisie maakte Kevin achtereenvolgens de 2:1 en 3:1.  De eerste na een actie en doelpoging van Adjani. De bal komt terug van de keeper en Kevin prikt hem erin.  De tweede valt enkele minuten later. Kevin ontvangt de bal uit het middenveld, gaat langs zijn tegenstander en legt hem  erin.

 De laatste minuten tikken weg. Nog een paar keer wordt het vanwege hoekschoppen spannend voor onze goal, Brandon houdt goed overzicht en zet ‘zijn’ mannetjes daadkrachtig neer. Een keer ontglipt hem de bal.  “Oh nee”  klinkt het, maar gelukkig wordt de bal zonder nadenken opgeruimd door Wisal.

De scheidsrechter fluit af .. de eerste punten zijn binnen en DIO neemt plaats op de 6de positie.

Geef een antwoord