09-04-2015 DIO E1 blijft in het spoor van koploper Lewenborg

DIO E1 heeft afgelopen weekend met 4-1 gewonnen van Lycurgus E11. Ze blijven hierdoor, met maar 1 punt achterstand, in het spoort van koploper Lewenborg.

Spelers die aanwezig waren deze wedstrijd; Wessel, Brandon, Manon, Cerchio, Lars, Delano, Dirk, Ian, Samir, Collin en Albert. Afwezig was deze week alleen Wisal.

De tegenstander (met een aantal dames twee keer zo groot als Wessel) waren ook met genoeg spelers waardoor er wederom 8 tegen 8 kon worden gespeeld.

DIO begon weer sterkt aan de wedstrijd met veel kansen voor Samir, Wessel en Brandon. Zo raakte Wessel onder andere tot tweemaal toe de paal en liep Samir zich een aantal keer vast op een muur van Lycurgus spelers. Ook Brandon was ongelukkig in de afronding; veel ballen werden geblokt of gingen net naast. Aan de andere kant toonde Ian zich een meer dan solide keeper; hij pakte knap tot tweemaal toe een erg moeilijke bal. (tijdens de warming-up bleek al dat Ian het in zich heeft om een goede keeper te worden).

Ook Delano, Lars en Cerchio lieten een aantal mooie dingen zien. Dit resulteerde in de eerste 10 minuten helaas niet tot een doelpunt. Na een kwartier spelen, en zo’n 10 schoten op doel, was het dan toch raak. Cerchio schoof van afstand de bal beheerst binnen in de korte hoek, goal!

Even later, vlak voor tijd, maakte Samir de 2-0. Rust!  De wedstrijd werd in de slotfase er niet vriendelijker op, er werden steeds meer overtredingen gemaakt. Met name de spelers van Lycurgus werden gemener, zo vloog Albert letterlijk het veld uit en kregen de andere boys het ook zwaar te verduren.

Ook de tweede helft was niet heel vriendelijk; er werd tot twee keer toe een speler van Lycurgus uit het veld gestuurd (grote mond, grove overtreding). Toch wist DIO leuk te voetballen, en kansen te creëren. Wessel werkte hard, Dirk kreeg een aantal 1 op 1 kansen (zijn doelpunt zit er aan te komen!), en Samir probeerde het van afstand. Wederom geen doelpunt! Uiteindelijk dan toch het bevrijdende doelpunt; Brandon maakte de 3-0! Niet snel daarna kreeg Lycurgus de eerste kans van de tweede helft; ze scoorden niet geheel terecht en tegen de verhoudingen in de 3-1.

Na dit doelpunt kreeg DIO nog een penalty; een loepzuiver doelpunt werd met de handen gekeerd door een speler van Lycurgus. Collin mocht hem nemen en hij schoot hard en hoog binnen de palen. Maar de (wel erg lange) keepende dame van Lycurgus pakte de bal knap. Het publiek was desondanks razend enthousiast.

Uiteindelijk was het Samir die de eindstand bepaalde, na een knappe solo schoot hij beheerst raak.

Eindstand: 4-1.

Het penalty schieten ging wat schieten betreft goed; zo ook te zien op het filmpje (met slowmotion beelden!) van Bjorn. Helaas werd het ‘sportieve’ aspect vergeten. De jongens van Lycurgus haalden een onsportieve grap uit door kauwgom aan de handen te plakken bij het handjes geven, gelukkig zag scheidsrechter Andreas dit. De jongens boden hun excuses aan gaven alsnog de handjes. (opmerking: dit gedrag hoort niet thuis in het voetbal! Schelden, schoppen en ander onsportief gedrag wordt niet getolereerd.)

Voor DIO al met al een prima wedstrijd, met helaas iets te weinig doelpunten.

Dit weekend zijn de jongens (+dame!) van de E1 vrij, volgend weekend wacht wederom een confrontatie met Marum. (vorige wedstrijd werd 0-9 winst).

Topscorerslijst:

  • Wisal        6
  • Samir        6 (+2)
  • Brandon   5 (+1)
  • Cerchio     4 (+1)
  • Wessel      2
  • Albert        1
  • Lars           1

De video: (met dank aan Bjorn!)

 

Trainer/Coach Rink

 

Geef een antwoord