05-02-2015 DIO Groningen wil nieuwe stappen zetten

GRONINGEN – Het was voor velen even wennen aan het begin van dit seizoen. DIO Groningen had weer een standaardteam ingeschreven voor de 5e klasse. De selectie bestond ruwweg voor de helft uit het team dat voorgaand seizoen nog uitkwam in de reserve 5e klasse, aangevuld met nieuw geworven spelers.

Aangejaagd door een enthousiast bestuur was het wennen in de eerste seizoenshelft. De punten kwamen maar mondjesmaat binnen. Toch was er een opgaande lijn te bespeuren. Er werd steeds beter gevoetbald. Bij vlagen konden ze goed meekomen met de tegenstanders, een enkele keer was er een tik op de neus. Het kader rond het team is compleet, er is een (bijna) gediplomeerde trainer, een verzorgster, een teammanager, een vaste grensrechter en een technisch coördinator. Er wordt getraind op een prachtig kunstgrasveld, de wedstrijden worden vlak voor de kantine gespeeld op gras.

Nu wordt het tijd om nieuwe stappen te zetten. In de tweede seizoenshelft is het de uitdaging om de resultaten van de heenronde te overtreffen. Indien de blessures en de schorsingen enigszins beperkt blijven lijkt de spelersgroep in staat en gretig genoeg te zijn om deze uitdaging aan te gaan.

Ook wordt er al wat verder vooruit gekeken. De concurrentie binnen de selectie zal moeten toenemen, ook de kwaliteit van de andere seniorenteams binnen DIO zal omhoog moeten. Inmiddels is er al wat interesse van buitenaf van spelers om volgend seizoen de ambities van DIO in te vullen.

Zaterdag speelt DIO uit bij stadgenoot Potetos.

Geef een antwoord