03-09-2015 Strijdend DIO E1 wint tweede bekerwedstrijd opnieuw met comeback

Zaterdag 29 augustus

Bekerwedstrijd DIO E1 – Potetos E1

 Afgelopen zaterdag speelden de boys van E1 de tweede wedstrijd van het seizoen. In de beker was ditmaal Potetos E1 de tegenstander. De boys mochten het thuis om 09:00 opnemen tegen deze tegenstander. DIO E1 trad vol goede moed aan, er werd immers eerder uit 4-8 afgerekend met tegenstander Engelbert E1. Potetos E1, die op hun beurt de eerste wedstrijd met maar liefst 8-0 wisten te winnen van Bedum E3, zag ook kansen om verder te bekeren.

Deze week ontbrak alleen topscorer Samir aan deze wedstrijd, hij kon er helaas niet bij zijn. Op doel begon deze week wederom, na een goed eerste optreden, doelman Paul. Achterin mochten aanvoerders Ceriel en Brandon het weer proberen, ze werden op het middenveld ondersteund door Lars en Wessel. Op de flanken begonnen Fabio en Kevin en in de spits begon wederom Coen. Op de wissel begonnen Wisal en Delano.

 

De dag begon rommelig, na het doornemen van de 3 teamtaken en het verlaten van de kleedkamer werd namelijk het verkeerde veld betreden. Zonder na te denken en na het goed klaarzetten van de doelen door ouders betraden beide teams het grasveld; hier werden we al snel afgestuurd. De gemeente had lucht gekregen van de situatie en pleegde direct een belletje; snel verplaatsten we ons verplaatst naar het kunstgrasveld en kon de wedstrijd bijna beginnen (in zwarte shirts vanwege de ook groene tegenstander). .

Zo rond 9 uur blies scheidsrechter Rink op zijn fluitje voor het startsignaal. Er zou, tot genoegen van de coaches, 8 tegen 8 worden gespeeld.

De wedstrijd begon flitsend. Beide teams tasten eerst kort af, maar het initiatief lag al snel bij DIO. DIO creëerde door onder meer Fabio, Coen en Kevin veel kansen. Maar gaven achterin ook ruimte weg door rushes van verdedigers Brandon en Ceriel.

Na een aantal kansen van beide kanten was het Kevin die van dichtbij raak schoot. Na goed voorbereidend werk van Wessel en Fabio knalde Kevin de bal tegen de touwen; 1-0! Een goed begin, helaas zonder vervolg. Potetos kwam terug in de wedstrijd, en begon er op los te combineren. De organisatie was bij DIO ver te zoeken, en de boys wisten niet waar ze het moesten zoeken! Een 1-1 was daarom een terechte tegengoal, en ook de 1-2 voor rust was volledig terecht. DIO probeerde het nog wel met schoten van Fabio, Coen, Kevin, Ceriel en Brandon, maar wist het net niet te vinden. Lichtelijk gefrustreerd werd daarom de kleedkamer na 25 minuten opgezocht. Rust!

In de rust werd goed besproken wat er beter kon in de tweede helft. Overspelen? Op doel schieten? Vaker dribbelen? Allemaal termen die bij de boys naar voren kwamen. Afgesproken werd, dat we meer als team zouden gaan aanvallen (met zijn allen over de helft van de tegenstander) en verdedigen. (met zijn allen op eigen helft). Ook zou er geprobeerd worden het veld groot te maken in balbezit, (de jongens op de flanken moesten bijna op de zijlijn gaan staan in balbezit) en klein als we de bal verloren (proberen de bal te veroveren op eigen helft).

Vol goede moed en na een flinke peptalk van coaches Bart en Rink werd er begonnen aan de tweede helft. Met een nieuwe scheidsrechter (dank hiervoor!) begon DIO sterk en creëerde veel kansen! Het doelpunt hing in de lucht, en deze ging er ook komen; na een geweldige rush á la Arjen Robben vloog Fabio zijn tegenstanders over de rechterflank voorbij. Hij wist deze schitterende aanval te verzilveren met een prachtig doelpunt; met een onhoudbaar schot in de korte hoek wist hij de keeper te verschalken. 2-2!

De boys waren weer helemaal terug in de wedstrijd, en vanaf dat moment kreeg Coen het op de heupen. Vanaf de middenlijn passeerde hij met een prachtige solo het gehele middenveld, de defensie en de keeper. Van dichtbij was de keeper kansloos; 3-2. Het spel werd grotendeels gemaakt door DIO. Waar Wisal zich goed manifesteerde als laatste man, lieten Lars en Delano ook van zich spreken met mooie balletjes de ruimte in naar de flanken. Wessel, Kevin en Fabio wisten wel raad met deze balletjes en maakten het de tegenstander erg lastig achterin.

Na voorbereiden werk van een goed verdedigend trio (Wisal had zich er immers bij gevoegd), wisten Brandon en Ceriel de bal in de kluts bij Coen in de voeten te krijgen. Die aarzelde geen moment en wist wel raad met deze halve kans; 4-2! De tegenstander kwam er nauwelijks aan te pas maar wist tóch te scoren. Via een razendsnelle counter, en 2 verdedigers die nog voorin waren, wist Potetos de aansluitingstreffer te maken. 4-3… Lang duurde dit niet; de onuitputtelijke energie van Ceriel deed de tegenstander de das om. Na een mooie rush (dit wisselden Ceriel en Brandon knap om en om af) wist Ceriel de bal in het doel te pegelen; 5-3! Ook de 6-4 leek van Ceriel zijn voet te komen, maar deze goal werd afgekeurd wegens een overtreding op de doelman… In de slotminuten wist Potetos nog 1 maal te scoren, wederom uit een goed uitgevoerde counter. De overwinning kwam echter nooit echt in gevaar en zo wisten de boys van DIO E1 de tweede bekerwinst op hun naam te schrijven; proficiat!

Komend weekend wacht de voorlopig laatste bekerwedstrijd; er wordt uit gespeeld tegen Bedum E3. Omdat Bedum de wedstrijd tegen Potetos met 8-0 verloor en ook met 12-0 van Engelbert verloor, reizen we vol goede moed af naar Bedum.

Op naar Bedum, en op naar de volgende ronde!

Teamfoto ’15-’16 B. v. l. n. r: Rink, Paul, Coen, Lars, Ceriel, Wisal en Bart. O. v. l. n. r. Delano, Fabio, Brandon, Kevin en Wessel. Ontbreken: Samir.
Teamfoto ’15-’16
B. v. l. n. r: Rink, Paul, Coen, Lars, Ceriel, Wisal en Bart.
O. v. l. n. r. Delano, Fabio, Brandon, Kevin en Wessel. Ontbreken: Samir.

Sportieve groet,

Rink & Bart

Topscorers:

  1. Coen: 4 (+2)
  2. Samir: 3
  3. Kevin: 3 (+1)
  4. Ceriel: 2 (+1)
  5. Fabio: 1 (+1)

Geef een antwoord