02-06-2015 DIO E1 kampioen na eenvoudige overwinning op SV Lycurgus

Afgelopen zaterdag 23 mei zijn de toppers van DIO E1 kampioen geworden!

Kampioen!
Kampioen!

Met een wedstrijd meer gespeeld en een voorsprong van 5 punten moest er gewonnen worden om het kampioenschap veilig te stellen. Bij verlies kon FC Lewenborg DIO immers nog inhalen (2 punten verschil).

Om 07:45 werd er verzameld bij Kardinge. Er waren veel ouders bij op deze vroege ochtend. Zo rond 08:25 was iedereen bij het sportpark West End Zilverlaan. Het omkleden, warmlopen en intrappen kon beginnen. Er zou gespeeld worden op een nat grasveld. De spanning was, misschien vooral wel bij de leiding en ouders, voelbaar voorafgaand aan de wedstrijd. Omdat de vorige wedstrijd niet heel vriendelijk was, werd er gevreesd voor een minder sportieve wedstrijd. Niets was minder waar, en SV Lycurgus stelde zich zeer sportief op.

Vooraf de opstelling en een kleine peptalk van trainer/coach Rink. (ook begeleiders Bjorn en Bart ondersteunden mentaal). Op keep; Ian. Cerchio en Albert begonnen centraal achterin. Wessel, Brandon, Collin en Delano stonden op het middenveld. In de punt van de aanval begon Samir. Wissel stonden Manon, Dirk, Wisal en Lars.

De wedstrijd begon stroef! DIO was de betere partij, en creëerde een aantal kansen. Toch liepen Samir, Brandon, Wessel en Delano zich stuk op de hechte en goed georganiseerde defensie van Lycurgus. Een heuse ‘Chelsea-bus’ stond goed geparkeerd achterin bij Lycurgus.

de Chelsea Bus
de Chelsea Bus

Wessel wist op den duur knap door te breken, maar schoot helaas voorlangs. Ook Samir kreeg een aantal schiet kansen; maar de goed keepende dame van Lycurgus wist de ballen te stoppen.

Het inbrengen van onze eigen Diego Costa spits Wisal bracht verandering in het spelletje. Hij wist namelijk wél een gaatje te vinden in de verdediging. Na goed voorbereidend werk van Samir, Wessel en uiteindelijk Brandon wist Wisal een gaatje te vinden; hij prikte de bal hard en laag in de benedenhoek. 0-1! Na de goal bleef het spel erg stroef gaan… Totdat Brandon de bal in de kluts voor de voeten kreeg. Hij rondde, na eerst het missen van een grote kans, heel beheerst af. 0-2!

Brandon drijft de verdediging tot waanzin
Brandon drijft de verdediging tot waanzin

De druk viel na deze goal zichtbaar van de schouders; en ook de 0-3, 0-4 en 0-5 vielen al snel, nog voor rust! Doelpuntenmakers waren Lars, een pegel van Samir en een prachtige schuiver in de korte hoek van Wessel. DIO speelde goed over, en combineerde er vlot op los. Ook Cerchio en Albert braken een aantal keer goed door, maar wisten echter niet te scoren. Een persoon die de verdedigende taak goed op zich nam was alleskunner Delano. Keeper Ian kreeg weinig te doen, en stond op den duur een meter of 20 voor zijn goal (de tegenstander wist hier bijna nog van te profiteren, maar Albert was alert en werkte de bal over de zijlijn. Vooral Brandon was weer helemaal in zijn element, en dreef de achterhoede met zijn dribbels tot waanzin. Na ook goede invalbeurten van Manon, Dirk en doelpuntenmaker Lars zochten we de kleedkamer op, de titel was zo goed als binnen!

blije coach..?
blije coach..?

De tweede helft, waar topscorer Brandon zijn keeperskwaliteiten mocht laten zien, was een formaliteit. Collin en Dirk mochten het in de spits proberen, en Ian stond centraal achterin met captain Albert. Manon, Cerchio en Samir completeerden het team op het middenveld. De wedstrijd werd, mede door het feit dat de overwinning al binnen was, een rommeltje. DIO probeerde het wel, maar was niet overtuigend genoeg en de wil om te scoren was een beetje verdwenen. Waar er wel grote kansen waren voor Wisal, Samir en Wessel moest ook keeper Brandon tot 2 maal toe ingrijpen bij een gevaarlijke counter van de kant van Lycurgus. Maar uiteindelijk moest ook topkeeper Brandon capituleren; de beste speler van de kant van Lycurgus verschalkte de doelman van DIO. 1-5. Niets meer dan een eretreffer zo bleek later; want Cerchio besloot de wedstrijd met een harde rush over rechts en een flinke pegel in de korte hoek; eindstand was 1-6. Kampioenen!!!

In de kleedkamer kregen de kinderen alvast een lekkere beloning (met dank aan Linda). Maar de officiële ‘huldiging’ zou pas beginnen in eigen kantine, snel omkleden en hup naar Kardinge!

1 voor 1 werden de kinderen, onder luid applaus, naar voren geroepen en kregen ze hun welverdiende medaille in handen (met dank aan Gert!). Topscorer Brandon (10 wedstrijden, 20 doelpunten) kreeg als extra een DIO trui als beloning. Aanvoerder Albert vertrekt volgend seizoen helaas naar Be Quick. Hij kreeg daarom een aanvoerdersband + de beker uitgereikt. Ook Cerchio vertrekt volgend seizoen, hij gaat dichterbij voetballen bij FC Lewenborg. Verder kregen de kinderen een patatje voor de vereniging, en was er kinderchampagne (dank, Bjorn en Marleen).

Van de ouders kreeg trainer/coach Rink een mooi shirt; ‘Rink, E pupillen, Super trainer’. Bedankt!

Met nog 2 toernooien te gaan is het einde van het voetbaljaar in zicht. Volgend seizoen mag bijna dezelfde groep het gaan proberen in de 3e klas. Weer een nieuwe uitdaging!

DIO E1 is uiteindelijk geëindigd op de 1e plaats. 10 wedstrijden gespeeld, 27 punten, 68 doelpunten voor en 19 tegen.

Trainer/coach Rink

  1. Brandon 20 (+1)
  2. Samir      14 (+1)
  3. Wisal      12 (+1)
  4. Cerchio   8 (+1)
  5. Wessel    4 (+1)
  6. Albert      3
  7. Lars        3 (+1)
  8. Delano    1
  9. Dirk         1

 

Kampioen, voorjaar 2015
Kampioen, voorjaar 2015

Geef een antwoord