25-09-2017 DIO Groningen 1 en sc Scheemda 1 delen de punten

Op een zonovergoten sportpark D’oosterd te Scheemda, mochten de plaatselijke Sportclub en DIO Groningen strijden voor de eerste competitiepunten van het seizoen.

Na het gezamenlijk oplopen richting het veld floot  de scheidsrechter voor het beginsignaal. Scheemda begon voortvarend aan de wedstrijd en probeerde door middel van het inspelen van de rechtsbuiten iets te forceren. Tot echte kansen leidde deze tactiek niet, wel kreeg Scheemda 2 goede kansen in de beginfase. Slordig balverlies leidde een aanval in die voorlangs strandde, de keeper van DIO had zijn doel dusdanig verkleind dat er te snel werd geschoten. Scheemda had iets meer balbezit en had op dat moment de touwtjes stevig in handen. Maar de ploeg was niet bij machte om echt uitgespeelde kansen te creëren. Naarmate de eerste helft vorderde kwam de club uit Groningen beter in de wedstrijd.DIO Groningen probeerde wel om te voetballen, maar de spitsen van DIO kwamen niet of nauwelijks in het spel voor. Met een brilstand werd er gerust.

De 2e helft begon net als in de 1e helft met een gretig Scheemda, die opnieuw een doelpunt wilde forceren in de beginfase. Scheemda was niet opnieuw niet in staat om het DIO echt lastig te maken, toch kwam de ploeg uit Scheemda in de 61e minuut op voorsprong. Bij een voorzet was er miscommunicatie tussen 2 spelers en de keeper van DIO, Mark Wieringa van Scheemda speelde in deze verwarring de bal over de keeper in de goal. 1-0. De opluchting was groot bij Scheemda! Niet veel later werd een speler van DIO een terecht doelpunt afgevlagd door de grensrechter van Scheemda. Waar de speler achter de tegenstander stond op het moment van inspelen, meende de grensrechter van Scheemda zijn vlag in de lucht te moeten steken. DIO begon steeds meer aan te dringen en dit leidde uiteindelijk in de 1-1. Vanuit een standaard situatie scoorde Dennis Kloetstra de 1-1. Beide teams probeerde nog om de score in hun voordeel te doen veranderen. DIO had hiervoor de grootste kans, maar met een prachtige save van de keeper van Scheemda bleef het uiteindelijk 1-1.

Conclusie: Geen van beide teams mocht echt aanspraak maken op de overwinning , daarvoor was het spel te pover.  De trainer van Scheemda vond dat zijn ploeg recht had op meer, de trainer van DIO was blij met de eerste punt.