10-09-2017 DIO 1 verliest bekerduel van 3e klasser the Knickerbockers.

Afgelopen zaterdag speelde DIO 1 tegen de Knickerbockers 1, dit was de tweede wedstrijd in de beker. In de eerste helft bleef de formatie van trainer Rob Brouwer prima overeind door goed rond te spelen achterin. Mede door goed verdedigend spel stond het bij de rust nog maar 1-0 voor the Knickerbockers. Het was duidelijk dat de blauwhemden af en toe niet wisten hoe ze door het verdedigende blok van DIO heen moesten komen. Waarbij wel moet worden aangetekend dat DIO zelf bijna geen kansen creëerde in de eerste helft.


In de tweede helft herpakte the Knickerbockers zich enigszins en sneden ze af en toe snel door de defensie van DIO, dit resulteerde in een 6-0 overwinning voor the Knickerbockers.

Het begint er nu wel op te lijken dat DIO 1 steeds meer zijn draai begint te vinden en bij vlagen wordt er best wel redelijk gevoetbald. Een nieuwe trainer en een aantal nieuwe spelers vergt toch een wat langere periode om het elftal en de speelwijze vorm te geven. Met nog een bekerduel tegen Veendam 1894 te gaan, zullen we de week erop weten hoe DIO 1 ervoor staat en welke spelers de basis zullen gaan vormen tijdens de competitie.