02-10-2016 DIO Groningen 1 vecht zich als collectief naar winst.

Dio Groningen – SC Scheemda 2-1

Vandaag trad Dio Groningen aan tegen Scheemda , een wedstrijd op papier waar punten gepakt moesten worden. Dit gebeurde uiteindelijk en was ook verdiend gezien de 2e helft. De eerste helft was namelijk erg rommelig en onrustig , er werd door beide ploegen veelal lange halen vroeg thuis gespeeld , dit kwam de wedstrijd niet ten goede. Beide ploegen wouden wel maar lukte het niet de bal lang in de ploeg te houden. Scheemda was het dat op voorsprong kwam in de 1e helft , hun middenvelder mocht vrij uit halen van een metertje of 20 en de bal vloog achter de solide doelman Caspers. Dit was ook tevens de ruststand want daarna werden er weinig echte kansen genoteerd.

In de rust wisselde trainer Reinders 2x , vd Bos en Bijlsma kwamen het veld in. Een risico maar het pakte goed uit. Dio ging opzoek naar de gelijkmaker er was meer rust in de ploeg en kreeg meer kansen. Uiteindelijk maakte Cramers op aangeven van vd Vlag zijn eerste doelpunt. Een opluchting en dit rook naar meer , Dio ging als collectief opzoek naar de winst, vd schuur kwam erin voor vd vlag en cramers schoof hierdoor naar rechtsback hij gaf hier een splijtende pass op spits robben die fraai afrondde met het hoofd. Een terechte 2-1 voorsprong wat ook nog wel 3-1 had mogen worden maar de goed spelende steffan en vd bos faalden net in de afronding.

Volgende weken wachten meedhuizen en wagenborger boys ploegen waar punten moeten gepakt moeten worden om een mooie reeks neer te zetten en mee te strijden in de middenmoot.

Geef een antwoord